VAG-COM
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: VAG-COM
Абе Бош разправят, че ламбда сондите НЕ се запоявали. Били много чувствителни елементите и при запояване може да дадат фира. Затова в комплекта със универсалните сонди има едно дето е точно за връзване на кабелите на сондата към буксата без запояване. Т'ва обаче за запояването не знам колко е вярно. Ако запоиш и сондата даде фира явно има истина
.

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
brum написа:Абе Бош
да го дух@т със се политиката за програмиран разпад, дето я водят и те напоследък.
4-та година карам с поена и термосвита, как па не се прееба и тя

Edit: Виж, много филмови критици са против запояването. Сребърни жичинки, контактни окиси и тъпащини.
Запой кабелите, просто, и изолирай с термосвиваем.
Работния край на сондата е другия, няма да я стопи поялника.

Последна промяна от bobocamaro на Чет 20 дек 2012 13:03, променено общо 2 пъти.
- radiboi
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:brum написа:Абе Бош
да го дух@т със се политиката за програмиран разпад, дето я водят и те напоследък.
4-та година карам с поена и термосвита, как па не се прееба и тя
Значи да считам ,че след запояване няма да има проблеми?
- aRcIs
- Автомобил:
- Двигател:
Никой ли не е открил как се отстранява проблема със забиването на софтуера 11.11.2 ?
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
колеги предни няколко дни си купих диагностичен кабел от форомен колега,няма да го споменавам за сега,и така проблема е с инсталацията явно не мога да го инсталирам коректно,показв ами,че интерфеиса не е намерен и не се свързва с колата,версията е 11.11.3.на Рок-Теч,на самия кабел пише ОБД 2,не намира драверите .
Моля да ми помогнете за тази инсталация,че направо полудях
Блогодаря на всички
И Весела коледа
Моля да ми помогнете за тази инсталация,че направо полудях

Блогодаря на всички

И Весела коледа

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И моя китайски кабел ми прави същите ядове,но вече съм го отписал.
Явно ще се наложи да дам 100лв за кабел и да си е ОК всичко.
Явно ще се наложи да дам 100лв за кабел и да си е ОК всичко.
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
успях да го инсталирам,трябвало е да внеса драверите ръчно,че не ги намираше
остава да го пробвам на колата.
еми колега аз толкова дадох,100лева
ето този http://www.tuneline-bg.com/?load=diag&id=72&s=0

остава да го пробвам на колата.
еми колега аз толкова дадох,100лева
ето този http://www.tuneline-bg.com/?load=diag&id=72&s=0
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой може ли да ми каже за какъв кабел съм? Колата е Голф 4, 1.6 16v от 2003г. Пробвах с кабел за колите до 2004г с VCDS lite, но не стана връзката с ECUто. OBD конектора е с налични пинове 1,4,5,6,7,13,14,16.
Възможно ли е с VAG-COM да си активирам свалянето и вдигането на стъклата с един допир на копчето (Passat B5 AFN)? Предполагам, че се програмира комфорт модула?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, купих си HEX-USB+CAN кабел, но изобщо не иска да се свързва с колата ми- VW GOLF 4 ASV (2001). Лаптопът ми е с Windows 7. Инсталирах по-новата (Beta)версия от диска. След свързването на кабела с USB на лаптопа автоматично си инсталира някакви драйвери.При включването към буксата на колата LED индикаторът не светва изобщо. Забелязвам, че при включване на кабела към USB на лаптопа се чува само звук и не ми показва нищо, долу в лентата с инструменти където се паказват USB връзките.
Дали проблема е в кабела или аз нещо пропускам при инсталацията?
Дали проблема е в кабела или аз нещо пропускам при инсталацията?
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
nikola66 написа:Някой може ли да ми каже за какъв кабел съм? Колата е Голф 4, 1.6 16v от 2003г. Пробвах с кабел за колите до 2004г с VCDS lite, но не стана връзката с ECUто. OBD конектора е с налични пинове 1,4,5,6,7,13,14,16.
Аз сън с евтин кабел китайче, по ВИН номер 2003г, реална 2002 ноември.
Ползвам с VCDS lite 1 и нещо, нещо не е настроена при теб, с ВАГ-Ком 311.2 пак става, той е най-лесен за регистрация.
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Някой може ли да разшифрира грешка 17588 на Vag com ?
17588 P1180 Linear 02 Sensor / Pump Current Short to B+
17588 P1180 Linear 02 Sensor / Pump Current Short to B+
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Привет, колеги!
От няколко дена имам кабел за диагностика версия 11,11,3 и тепърва навлизам в диагностицирането на автомобилите.
Натъкнах се обаче на следния проблем: Не ми разпознава кабела (ако се изразявам правилно)
Стъпките които направих са първо да инсталирам самата програма , след това свързах кабела към УСБ порта на лаптопа и му инсталирах драйверите. След това стартирам програмата и направих тест на кабела. Теста проработи само на УСБ (на Ком 1,2,3,4 ми дава грешка). (1) Това ми го дава когато е към УСБ от маркерите и е включено към колата и към лаптопа. Колата няма Кан и до колкото разбрах така трябва да показва. До тък добре. Сега би трябвало работи всичко, но уви.. (2) това е грешката която ми дава на Ком 1, 2,3,4 . Когато се опитвам да направя диагностика или да вляза някъде другаде (например селект контрол модул - селект - 01 двигател) (3) ми дава тази грешка. Всичко уж е свързано , а не сработва.
Знаете ли как мога да го подкарам?
п.п.: Когато направя повторен тест на кабела когато го свързвам и ми показва че уж всичко е ок след това ми казва че има по-нова версия. Трябва ли да упдейтна или не ?
п.п.2: След всеки тест си давам сейф.
От няколко дена имам кабел за диагностика версия 11,11,3 и тепърва навлизам в диагностицирането на автомобилите.
Натъкнах се обаче на следния проблем: Не ми разпознава кабела (ако се изразявам правилно)
Стъпките които направих са първо да инсталирам самата програма , след това свързах кабела към УСБ порта на лаптопа и му инсталирах драйверите. След това стартирам програмата и направих тест на кабела. Теста проработи само на УСБ (на Ком 1,2,3,4 ми дава грешка). (1) Това ми го дава когато е към УСБ от маркерите и е включено към колата и към лаптопа. Колата няма Кан и до колкото разбрах така трябва да показва. До тък добре. Сега би трябвало работи всичко, но уви.. (2) това е грешката която ми дава на Ком 1, 2,3,4 . Когато се опитвам да направя диагностика или да вляза някъде другаде (например селект контрол модул - селект - 01 двигател) (3) ми дава тази грешка. Всичко уж е свързано , а не сработва.
Знаете ли как мога да го подкарам?
п.п.: Когато направя повторен тест на кабела когато го свързвам и ми показва че уж всичко е ок след това ми казва че има по-нова версия. Трябва ли да упдейтна или не ?
п.п.2: След всеки тест си давам сейф.
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
първата качена снимка от предния коментар е (3) , втората е (1) , а (2) е това
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Само недей да ъпдейтваш
Не съм много запознат,но трябва да си кракнеш/хакнеш/лицензираш по някакъв начин програмата!

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”