В момента съм с обикновен 120л. бойлер на Елдом но в новата баня ще има и вана а този бойлер дори и в момента не ни е достатъчен за тричленното семейство.
За сега сме се спряли на трифазен бойлер на Стибел с мощност 18-21kW. та въпроса ми е ще успее ли този бойлер с мощност от 18kw. да осигури нужното количество топла вода с нормален дебит?
Другото което ме интересува е дали ел.инсталацията ще може да го носи, в момента имам прекаран трифазен ток с партида от 15kw. с предпазител в таблото от 63А.
Цалата ел.инсталация на къщата също ще бъде сменена, по-предписание му дават захранващ кабел от 6кв.м и предпазител от 40А, но аз мисля да се подсигуря и да му пусна кабел от 10кв.м
Та тези 15kw. трифазен ток които имам достатъчни ли ще са да си сложа такъв бойлер с мощност 18kw. ?
Другото което се чудя е дали да купувам трифазен проточен или да взема монофазен, монофазния на Стибел е с мощност 8kw. и дебит 3-6л. в минута?
Ако избера монофазния за него пише че работи под налягане какво ще рече това?
Някой използва ли трифазен или монофазен проточен бойлер и какви са му наблюденията ?