поло 1.9 дизел АЕФ клеморед или какво
поло 1.9 дизел АЕФ клеморед или какво
имам поло 1.9 дизел АЕФ днес ходих до пловдив и изгасих колата за 5 минути после се връщам и не иска да запали почаках 2 часа завъртам ключа и пак не иска връщам ключа и пак и запали на какво може да се дължи това и ако е от клемореда как се сваля ербега на волана предварително ви благодаря а може ли да е някое реле например
- debo71
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2002
Re: клеморед или какво
Най-вероятно клемореда да ти прави проблемите колега.
Re: клеморед или какво
а мога ли да дам на късо на стартера и ако завърти на късо а през ключа не иска значи е клеморед
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: поло 1.9 дизел АЕФ клеморед или какво
Недей
Но може друго: Колата - на свободна скорост и дръпната ръчна
подаваш контакт с ключа , откачаш от соленоида (шалтера) на стартера, кабела с буксичката , другите дето са с гайките - там не буташ ! вземаш едно кабелче към 10-15 санта дълго и около 1.5 кв. дебелина ,правиш мост м/у клемата откъдето извади буксата и горната шпилка с плюса на самия шалтер . Внимавай да не опре нещо на маса ! Трябва да завърти вече
И като запали- махаш кабелчето.

днес подгрях на контакт и преди да завъртя на стартер изцъкаха някакви релета и до там слязох и дадох на късо с отверката на стартера и запали от раз на никой ли не му се е случвал подобен проблем и през какви релета преминава тока за да стигне до стартера
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен ти е "изцъкало" релето за подгрева а не някакви други релета.
не е изцъкало релето за подгрева защото аз въртях директно на стартер за да видя дали ще завърти а релето изцъква от 15-20 секунди
Върни се в “Дизелови агрегати”