П.П: Като сложиш някоя хубава гума, и в един хубав слънчев, но студен ден, спреш навреме, вместо в бронята на тоя пред теб, да знаеш, че пак аз ще съм виновен
Да направим правилния и навременен избор на зимни гуми
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
dobrinb написа:Посипвам си главата с пепел.
П.П: Като сложиш някоя хубава гума, и в един хубав слънчев, но студен ден, спреш навреме, вместо в бронята на тоя пред теб, да знаеш, че пак аз ще съм виновен
Предадох се. Сложих дебика фриго по 70лв бройката. Не мисля че е най-добрия избор ама за толкова ми стигнаха паричките.....
-
fisto
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:dobrinb написа:Посипвам си главата с пепел.
Предадох се. Сложих дебика фриго по 70лв бройката. Не мисля че е най-добрия избор ама за толкова ми стигнаха паричките.....
А аз на моята дизеларка(коато върви повече зимата зашото е бавнооборотна) си взех LASSA. В сервиза казаха че са по здрави от DEBICA , аи пък шарката ми хареса повече.
П.П. Да знаете че не съм тест пилот от ADAC и затова не оплювам никоя марка дори МОНТАНА и КАМА и ВИДА. Според мен да кажеш че една гума е най добра трябва да си карал още 50
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
"никой нищо не каза за Sava Eskimo 3"
Sava Eskimo S3 е добра гума за мен. Както съм писал и по други места във форума ще карам вече 3 зима със такива гуми. Пробвал съм 13 цола на Опел Кадет 88 година като предни и си копаха яко на сняг, миналата година сложих 2 14 цола предни на Пасата и също съм доволен. Сега миналогодишните са ми задни и взех 2 нови същите за отпред т.е. съм с 4 еднакви и предполагам че тази зима ще се държи още по добре колата. За мен тази гума е от ценовия клас на Tiger, Lassa, Debica, но по моя преценка е по добра от Tiger или Lassa. Debica не коментирам защото никога не съм карал с такива, но и за тях съм чел доста противоречиви мнения. За мен за парите си е добра гума и все пак зависи как шофира човек. При внимателно шофиране и скорости до 120 км/ч през зимата проблеми нямам. Нормално е като караме над 10 годишни коли да караме такъв ценови клас гуми. На кола със себестойност около 3000лв да и купиш гуми за 800лв си е нелогично.
Sava Eskimo S3 е добра гума за мен. Както съм писал и по други места във форума ще карам вече 3 зима със такива гуми. Пробвал съм 13 цола на Опел Кадет 88 година като предни и си копаха яко на сняг, миналата година сложих 2 14 цола предни на Пасата и също съм доволен. Сега миналогодишните са ми задни и взех 2 нови същите за отпред т.е. съм с 4 еднакви и предполагам че тази зима ще се държи още по добре колата. За мен тази гума е от ценовия клас на Tiger, Lassa, Debica, но по моя преценка е по добра от Tiger или Lassa. Debica не коментирам защото никога не съм карал с такива, но и за тях съм чел доста противоречиви мнения. За мен за парите си е добра гума и все пак зависи как шофира човек. При внимателно шофиране и скорости до 120 км/ч през зимата проблеми нямам. Нормално е като караме над 10 годишни коли да караме такъв ценови клас гуми. На кола със себестойност около 3000лв да и купиш гуми за 800лв си е нелогично.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
dobrinb написа:Дебицата е с шарката на Good Year UG 5. Освен това имам един приятел с Ауди Б4 и е много доволен, но при него са 15 цолови.
Не очаквай каквото и да е поведение при температури над 7 градуса. Те зимните гуми са си разчетени за по ниски температури
Ами да наистина е така. Значи тази нощ като пътувах и предполагам асфалта е бил с темп около 3-4 градуса имаше огромна разлика. То днес като се замисля тя се е топяла по асфалта почти....беше много топъл ден....
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
На 15 градуса асфалт почти нищо фатално,ама лятото хората си карат на 50 градуса асфалт със тяхdobrinb написа:chefito написа:...То днес като се замисля тя се е топяла по асфалта почти....беше много топъл ден....
Добре че днес Лагуната беше в сервиза за смяна на ангренаж, пистов ремък, ролки и масло, че при тези температури - не ми се мисли какво и се случва на зимната гума.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”