Ремонт парно Голф 3 + Снимки и Видео за модели с клима

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Ремонт парно Голф 3 + Снимки и Видео за модели с клима

Мнениеот radi_nrj » Пет 14 дек 2012 10:14

genov1 написа:Точно Нисенс не стават. Ей виж тази тема http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=121182, имаше и в офроуд форума някакви теми и със снимки, и като гледам всичките им радиатори са амуминиеви, т.е пълен шит! Проблема им е че антифриза минава директно от входа към изхода, и радиаторчето изобщо не се загрява и после чакай да стопли купето ..
Оригиналните радиатори са медни, и като хванеш един такъв разбираш каква е разликата, просто е двойно по-тежък от този новия т.н 'радиатор' ..

То работата отива на късмет. На голфа съм с Топран за 15лв и грее на ужас, на Аудито съм с Нисенс и топлото ми тръгва още преди да е мръднала стрелката за температурата на маслото камо ли тая на антифриза. Явно и в 2-та случая съм уцелил джакпота.

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Вто 25 дек 2012 22:12

znainainai написа:Едно уточнение към автора на темата ако колата е TDI със клима няма как да стане без махане на гредата :!: :!: :!:
Потенцометъра за газта или иначе казано Е-гас педалът е пречката да се завърти кутията като на клипчето. Трябва или той или гредата да се смъкнат за да излезе пакета със радиаторчето. Това го казвам от личен опит.

Тези дни минах и аз през този филм.Всичко стана както трябва,но и при мен парното неизлезе както на клипчето точно поради тази причина, а съм с 1.6 AFT. :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 25 дек 2012 23:15

Колата от клипа беше 1,6 AFT или AEK.

gogovvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovvv » Пет 04 яну 2013 14:04

Здравейте колеги!
Значи миналата година в сервиз ми смениха радиатора на парното,уплътниха клапите и парното работеше перфектно цяла година до преди 1 месец когато както ми работеше колата на място и парното вече духаше по хладно...Карах така 2 седмици след което един ден пак си духаше нормално топло ...Сега отново духа леко топъл въздух...Всички радиатори са нови по колата на 1 година,течност си има постоянно и не мога да разбера какъв може да е проблема... направи ми впечатление, че като е в по-високи обороти като че ли духа с по-висока температура..а преди и на място като си работеше само колата парното си беше на 6 т.е. топлината...маркучите които влизат и излизат от радиаторчето са топли нормално... ако някой може да ми каже какъв е проблема Благодаря предварително .. !!! :bowdown

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пон 07 яну 2013 10:12

Виж си водната помпа

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пон 07 яну 2013 12:13

gogovvv ,сподели каква е системата ти ... климатроник , термотроник или топло- студено се управлява директно от врътката ти ?

gogovvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovvv » Пон 07 яну 2013 20:48

ГОЛФ 3 1.8 моно/гас, климатик,( но не работи щото му изтича фреона и ми писна да го зареждам), и с врътките се управлява всичко... онзи ден кво ли не гледах дали има проблем нещо и не намерих нищо и все пак духаше пак хладно ...след това вечерта излязох и такава температура извади че франзели сигурно щях да си изпека на него... и на другия ден пак хладно .. кво става не знам .. :|

Потребителски аватар
jorimafia
Автомобил: Audi A4
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот jorimafia » Съб 19 яну 2013 14:54

Колеги, в задънена улица съм..
Стигнах до тук и няма мърдане. Дайте съвети, кое къде се държи че луднах вече.. Климатика и парното според мен никога не са пипани :( вътре ще е адд..
Изображение

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 19 яну 2013 15:31

издърпай цялата греда заедно с кормилния прът - така ще ти е по-лесно
развил ли си болтовете в коша на мотора?
като си освободиш място разкопчай кутията с клапите от тунела на изпарителя - ще трябва да извадиш само нея иначе фреона ти е чао

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Съб 19 яну 2013 20:56

jorimafia написа:Колеги, в задънена улица съм..
Стигнах до тук и няма мърдане. Дайте съвети, кое къде се държи че луднах вече.. Климатика и парното според мен никога не са пипани :( вътре ще е адд..
Изображение

Колега,виж 1-ва страница,описано е всичко което те интересува,къде са болтчетата и тн... :banghead:

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Съб 19 яну 2013 21:51

jorimafia написа:Колеги, в задънена улица съм..
Стигнах до тук и няма мърдане.

3 или 4 бяха общо болтовете в коша на мотора на торпедната ламарина. 2 са малко по встрани от маркучите вход/изход на парното, единия от тях е лесно достъпен но другия иска търпение че е наврян на ........ Ако не ги виждаш е нормално, защото са разположени под защитната изолация дето е като фолио. Другите два болта са до тръбите за фреон на климатика, и ако не се бъркам има още един който е под филтъра на купето над вентилатора на парното.

Потребителски аватар
jorimafia

Мнениеот jorimafia » Вто 22 яну 2013 0:31

Всичко е точно, свалих прословутите клапи но имам проблем с тях.. С годините материала от който е изработена кутията се е втвърдил и сега щипките които държат двете й части не помръдват.. Дайте съвет как да я разглобя без да изпочупя щипките, защото вече една от тях даде фира.. :banghead:

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Сря 23 яну 2013 21:57

Нормално е да се почупят няколко. Ама нали имаш и железни щипки които и те държат така че няма проблем. Но най лесно се разтварят двете половини, като си внесеш някъде на топло кутията(не е много студено на вън, но все пак друго си е да се отпусне пластмасата малко), и после с отвертка надигаш леко контрата на чоповете и в същото време с друга отвертка много леко напъваш да разделиш половинити, и така като откопчаеш няколко щипки ще се разделят лесно половините.

Потребителски аватар
jorimafia

Мнениеот jorimafia » Сря 23 яну 2013 22:08

Благодаря ти колега.. След като писах предишния си пост направих точно това и отворих кутията без проблеми. :) Облепих клапите и я затворих.. Утре започвам сглобяването.. Не сложих дунапрен но и така уплътняват.. Не е болка за умиране :?

Потребителски аватар
valkodav
Автомобил: VW Golf 3 TD
Двигател: aaz 1993

Мнениеот valkodav » Пет 01 фев 2013 18:38

Днес направих опит да стигна до клапите, но явно без да свалям цялото табло няма да стане! Въпроса ми е друг какво е това на снимката :question

http://picbg.net/u/49698/54658/690172.jpg
http://picbg.net/u/49698/54658/690173.jpg

Колата е с климатик!

Върни се в “Направи си сам!”