Г2 SB твърди маркучи
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Г2 SB твърди маркучи - решено
Ако питаш колко да си приготвиш ще приказваш с майстора.Евентуално си прав с тея твоите 90 лв.труд.Принцпно още 50 за шлайф и останалото части.АКО обаче е наред главата,ако не трябва да се зачели и блока,ако ако ако...Като отворите мотора ще се разберете,може да се окаже по-евтино нов двигател....
-
- R.I.P
- Автомобил: golf 2
- Двигател: SB 1990

кво да се прави блока? Като земеш др двигател нема ли пак му праиш профикактика неква от кае знаеш какъф е ??
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Аз ли?Еми нема му прая профилактика,ще карам.Казах ти-като го отвориш ще умуваш.
-
- R.I.P
Понеделник отивам при един майстор познат дето кара същия барутарник да видим той какво ще каже за тия маркучи
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Умора на материала - болтовете са жестоко опънати и освен това при всеки 4 работни такта са подложени на доста променливо натоварване, всичко това може да доведе до появата на микропукнатини и скъсване на болта. Вярно е, че се удължават, но това удължение е нищожно и няма опасност да не се събере на отреденото му място. Случаите, когато някой болт не се е събрал и е повредил блока са или от спестяване на някоя шайба или неоригинални болтове.
Аз не бих си купил нови болтове защото нямам доверие на новите части в България.
Аз не бих си купил нови болтове защото нямам доверие на новите части в България.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
За болтовете - изрично е посочено ,че се сменят с нови
"омекват" с годините и усилието да притискат тиквата към блока спада рязко и ползването им повторно е риск .

-
- R.I.P

Масло в антифриза кво ще кажете утре отиам при майстора мерише ми на гарнитура
-
- Автомобил:
- Двигател:
Масло в антифриза може да влиза и от масления охладител (алуминиевото тяло точно над масления филтър, защото налягането на маслото е по-високо от това на антифриза)
Ама в твоя случай явно е от гарнитурата или от спукване на главата.
А пък за маркучите дето ги стискате с ръце, не знам колко точно се разбира колко е налягането в системата, четох трябвало да може да се доближат стените на маркуча.
Ама аз на Голф 2 TD все стисках горния маркуч от радиатора до главата, беше се разтегнал от годините, сутрин беше мек, при загряла кола се надуваше, докато преди 3-4 месеца не се спука в движение, имах изолирбанд и го обвих. Като го извадих беше се нацепил отвътре навсякъде.
Ама в твоя случай явно е от гарнитурата или от спукване на главата.
А пък за маркучите дето ги стискате с ръце, не знам колко точно се разбира колко е налягането в системата, четох трябвало да може да се доближат стените на маркуча.
Ама аз на Голф 2 TD все стисках горния маркуч от радиатора до главата, беше се разтегнал от годините, сутрин беше мек, при загряла кола се надуваше, докато преди 3-4 месеца не се спука в движение, имах изолирбанд и го обвих. Като го извадих беше се нацепил отвътре навсякъде.
-
- R.I.P
5 минути работи и ги прави камък може и само от главата да е шот не е прегряван след ремонт е на 2500 км и почна да влиза масло в антифриза
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На колко километра е след ремонт това не е от значение. Имаш проблем, който не са ти оправили в сервиза, където са ти отваряли мотора. 

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Моли се да е гарнитурата както в по предна страница предрекох. То като се свали главата ще си покаже къде е духнала гарнитура ако е било сериозно иначе е гадаене. А за главата да я надуят и да я проверят за вътрешни пукнатини.
-
- R.I.P
моля се ако е глава нема такава никаде за тоя сб мотор за тд и за чист дизел колко искаш пък за бензинки да не говорим ама за тоя глупав мотор никаде :х
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако със сигурност влиза въздух в охладителната система, защо не загрява в движение?
Парното духа ли горещо?
Парното духа ли горещо?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
hdn23 написа:моля се ако е глава нема такава никаде за тоя сб мотор за тд и за чист дизел колко искаш пък за бензинки да не говорим ама за тоя глупав мотор никаде :х
Слагаш от 1Y или AAZ ( е няма пълно щастие - бренерите им са малко по-големи

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
ktamen написа: Аз не бих си купил нови болтове защото нямам доверие на новите части в България.
Напълно подкрепям. Аз точно заради тази причина не ги смених моите. Ако се беше скъсал някой щях да му мисля. но не се скъса
Върни се в “Дизелови агрегати”