Имам проблем с температурата на Поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Имам проблем с температурата на Поло

Мнениеот ktamen » Сря 12 дек 2012 21:30

Преди да се сложи един термостат е абсолютно задължително да мине през една тенджера на котлона и с термометър да се провери точно при колко градуса отваря. Много ми е смешно като прочета, че някой си сложил нов термостат и колата пак не щяла да загрее. Не е важно термостата да е нов, а да е изправен - живеем в страната на ментетата, явно все още има хора, които не са забелязали тази подробност.
Моя термостат е от стария ми голф, марка Wahler произведен в W. Germany най-вероятно през далечната 1984г, но е изправен и преди да го сложа съм го проверил в тенджера. Стреката ми си стои на 90гр.
Преди да се сменя термостат се проверява още докато е на колата при колко градуса (измерени с термометър, а не по таблото) започва да се стопля и долния маркуч.

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Пет 04 яну 2013 14:29

zografski написа:
low_creep написа:Е хубаво де термостатното тяло и пластмасовата капачка са чисто нова днес ги купих и сложих и същия чеп е пак!

Май не ме разбра колега! Имах предвид че трябва да смениш термостатното тяло, защото се чупи от вътрешната страна леглото, а не че се чупи капачката с която се затваря термостата в тялото ;)

Колега ходих на сервиз и там мериха датчици всичко казаха че работело , даже ходих и там където гледат дали в антифриза не влизат газове от главата (демек да е издухана гарнитурата на главата) и от там не е . Майстора сега се усъмнява че нещо радиатора не е наред понеже е сменян с такъв втора употреба. Направо вече това парно ще ме пренуди да продам колата scare

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 04 яну 2013 14:48

Освен самата машинка, която е зад таблото да ти се е преебала, друго не знам какво може да е. Колата иначе държи ли вече постоянно 90 градуса? Ако държи градусите и парно нямаш най-вероятно е самата машинка (помпа) или там както се нарича, която се намира зад таблото, лошото е че трябва да се свали цялото табло от пред :(

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Пет 04 яну 2013 18:55

zografski написа:Освен самата машинка, която е зад таблото да ти се е преебала, друго не знам какво може да е. Колата иначе държи ли вече постоянно 90 градуса? Ако държи градусите и парно нямаш най-вероятно е самата машинка (помпа) или там както се нарича, която се намира зад таблото, лошото е че трябва да се свали цялото табло от пред :(

Не колега никакви градуси не вдига !

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 04 яну 2013 20:11

low_creep написа:
zografski написа:
low_creep написа:Е хубаво де термостатното тяло и пластмасовата капачка са чисто нова днес ги купих и сложих и същия чеп е пак!

Май не ме разбра колега! Имах предвид че трябва да смениш термостатното тяло, защото се чупи от вътрешната страна леглото, а не че се чупи капачката с която се затваря термостата в тялото ;)

Колега ходих на сервиз и там мериха датчици всичко казаха че работело , даже ходих и там където гледат дали в антифриза не влизат газове от главата (демек да е издухана гарнитурата на главата) и от там не е . Майстора сега се усъмнява че нещо радиатора не е наред понеже е сменян с такъв втора употреба. Направо вече това парно ще ме пренуди да продам колата scare

Иди в друг сервиз :!:
Кое е това всичко дето са го мерили и не са разбрали защо нямаш парно. Аз не съм професионален автомонтьор, но едва ли диагнозата ще ми отнеме повече от 1 час.
И накрая няма да се съмнявам в нещо си, а ще знам какъв е проблема.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”