Голф 3 1.6 АЕК не пали нито на бензин нито на газ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 1.6 АЕК не пали нито на бензин нито на газ
През изминалият 1 ден изминах с моят голф 3 аек с обикновенна газова 370 км без никакав проблем . Сутрин паля на бензин и след 2-3 мин обръщам на газ , днес завъртам да забаля и неиска нито на бенз нито на газ . Направи ми впечетление , че не свити копчето нито на бензин нито на газ и не се чува клапана да обръща . Може ли да е бобина ила да имам някои бушон на кабелите на копчето , или самото копче да сее прецакало . какаж маистор да тарся еладжия или газаджия .
- stigmi
- Автомобил: passat b3
- Двигател: KR 1991
- Контакти:
Re: Голф 3 АЕК не пали нито на бензин нито на газ
колега скоро имах подобен проблем оказа се че масата ми не бе добре закачена но при мен палеше на бензин според мен проблема е нещо по тоците ти
-
- Автомобил:
- Двигател:
проследих всичките кабели от копчето до газовото няма нищо скъсано или разхлабено
- stigmi
- Контакти:
самото копче свети ли като е на бензин примерно ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
нищо не свети нити на бенз нито на газ
- stigmi
- Контакти:
ако си проверил кабели връските навсякаде бушони остава копчето да ти прави мизери
Колега провери си бушоните и бубината на изпарителя .. И при мен стана така.. както си карах и изведнъж угасна колата и край... нито на газ пали , нито на бенз,нито свети копчето на газта . като смених бушона за газта запали. но като загасня колата и пак гори,, газаджията смени бубината на изпарителя и се оправиха нещата , всичко е било от нея , успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега каде трябва да го търся тоя бушон на газовото а бобината на газовото е на изпарителя на газовия клапан прилича нали така . но при мн нито на бензин нито на газ свети копчето
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега , имам същата кола на газ мъчих се 2 месеца с този проблем , провери има ли ток по датчиците с мултицет , ако няма смени реле номер 109 - струва 5 лв в моргата , ако не се оправи провери бобината , ако не е от бобината провери датчика на делкото , ако не е от делкото провери датчика на коляновия вал но него последен ! Най-добре отиди на авто ел щом не пали на бензин не ти трябва газаджйия !!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
ясно може да е от много неща но просто да я оставя снощи след 370 км изминати без проблен и днес да не мога да запаля незнам как ще стане така , аз мисля чее от копчето за бензин-газ утре ще проверя парво него и ще пиша да ли сее оправило ,засега е това
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Най вероятно са ти хванали + за копчето от бобината,щом не свети копчето и бушона му е ок. значи не идва + до бобината.Провери най добре с пробна лампа дали идва ток до нея.
Ако не идва търси проблема в конт.ключ или в релето дето пуска този ток до бобината.
Ако не идва търси проблема в конт.ключ или в релето дето пуска този ток до бобината.
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е отстранен ,маистора се рови рови под капака на колата без да ме чува че не свети копчето газ-бенз и ми каза че до буксата му не идва + пусна един + , и каза чее временно и че имал много работа и да отида пак пррез седмицата , а аз муказах , че този + е временно завинаги
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеъте иамам подобен проблем голфа мие троика 1,8 пълна инжекция 90 коня и неиска да пали нито на газ нито на бензин изведнъж стана така,както си карах и угасна на едно кръстовище и след това неискаше да запали след известно въртене на около 20 пъти запали но днес отказа напълно какъв е проблема копчето за газта ми свети и на бензин и на газ релето се чува да цъка че обръща,дали може проблема да е в бубината
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”