Golf 4 1.6 / 16V 1999г. Катализатор
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Катализатор Golf 4 1.6 / 16V
Да де но не разбрах точно каква ти е целта? Искаш колата ти да бръмчи като 30 годишен прогнил Кадет? Или имаш проблем и искаш да го решиш?
- stevap
- Автомобил:
- Двигател:
От 2000 г. колега
Haralampi написа:Аз само да вмъкна, че не съществува 1.6 16V 1999-та година![]()
1.6 16V почва от 2001!
А значение има, защото 1.6 16V е с 2 катализатора
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
А ако трябва да бъдем точни от 11.99. Кода му е ATN.
- Haralampi
Ако трябва да бъдем точни първите 1.6 16V (ATN...) не са с 2 катализатора, нито с широколентова ламбда
За това имах предвид "непреходните" 1.6 16V, които почват по-късно.
Също така визирам МГ, а не дата на първите излезнали от завода.

За това имах предвид "непреходните" 1.6 16V, които почват по-късно.
Също така визирам МГ, а не дата на първите излезнали от завода.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Хъм, явно въпроса отново е доста дискусионен:
Открийте разликите ...
А като гледам и номерата на сондите предна и задна по NGK са едни и същи:
Спpавка ...
Открийте разликите ...
А като гледам и номерата на сондите предна и задна по NGK са едни и същи:
Спpавка ...
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Здравейте колеги, интересува ме следното нещо.. https://lh5.googleusercontent.com/-pwGY ... %5B%5D.jpg на снимката оградено с червено защо този ъгъл е направен така че въздуха директно не отива към филтърната кутия а и към двигателя, аз мислих че на мойта липсва нещо ама като гледам май фабрично си е така..и при евентуална затапване на този отвор какви са последъците.. а и нещо свързано с темата- става въпрос за AUS двигател за който споменавате че е с 1-обикновенна ламбда сонда (веднъж бях попитал един колега и той ми беше казал че е с 2 едната широколентова 5 кабела преди катализатора а другата след) та както и да е.. колата е на реални 285 000километра и според мен катализатора сигурно си е заминал но предишния собственик беше ми спомена че колата давало много добри стойности (понеже работеше в ГТП пунк) ако махна катализатора какво трябва да се направи с тая ламбда сонда
А и има ли начин да се провери какво е състоянието на катализатора..

- the_red_camel

- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
приятел този ъгъл си е така,него барай.за катаризатора,ти си с две сонди първата е широколентова ntk после имаш един катализатор веднага след нея още в колектора,после имаш големия катализатор и след него втора ламбда-сонда обикновенна с 4 кабелчета.аз махнах и двата катализатора,на първата сонда и няма нищо но втората трябвна да се лъже с едно нещо дето се слага преди нея,продава се в емкомплект33 и струва 80лв.при мен върши работа.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
the_red_camel написа:Здравейте колеги, интересува ме следното нещо.. https://lh5.googleusercontent.com/-pwGY ... %5B%5D.jpg на снимката оградено с червено защо този ъгъл е направен така че въздуха директно не отива към филтърната кутия а и към двигателя, аз мислих че на мойта липсва нещо ама като гледам май фабрично си е така..и при евентуална затапване на този отвор какви са последъците.. а и нещо свързано с темата- става въпрос за AUS двигател за който споменавате че е с 1-обикновенна ламбда сонда (веднъж бях попитал един колега и той ми беше казал че е с 2 едната широколентова 5 кабела преди катализатора а другата след) та както и да е.. колата е на реални 285 000километра и според мен катализатора сигурно си е заминал но предишния собственик беше ми спомена че колата давало много добри стойности (понеже работеше в ГТП пунк) ако махна катализатора какво трябва да се направи с тая ламбда сондаА и има ли начин да се провери какво е състоянието на катализатора..
Пич що ми крадеш снимката.

Никакво затапване, оттам влиза въздуха до филтъра и т.н. и то директно. Няма нищо смутително. Така си е направено.
Относно сондите при нас са 2. viewtopic.php?f=5&t=326829
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
toni82 написа:
Само за инфо катализатора в колектора, керамичен ли е или железен, то и аз съм без вторият и със същата джиджавка от ЕМ комплект.
- Haralampi
Първият е метален, вторият - керамичен.

- the_red_camel
Колеги, тия дни се заинтересувах от Чип-Тунинг и за проекта трябва да се махнат катализаторите, и доколкото научих втората ламбда-сонда можело да се ИЗКЛЮЧИ СОФТУЕРНО някой знаеше ли за това, че доста хора са се занимавали с някакви залагалки,резонатори,преходници и т.н.
- the_red_camel
Чип-Тунинг проекта отпада заради финанси, но към пролетта се замислям дали да не махна катализаторите си
по-принцип си нямам абсолютно никакви проблеми, даже и колата ми е с ГИ Ловато от 3-4 години(50хил. км) , но колата е на 290хиляди реални километри и не ми се вярва катализаторите да си вършат работа (въпреки, че предишния собственик ми твърдеше, че колата давала добри стойности) а и има ли начин на газ-анализатор да разбера дали катализаторите са в ред
и следната информация ме подтиква заради изгарянето на първата(широколентова) ламбда-сонда.. Това е от Ауди форума-> "Скоро ще напиша разаснение за това което правя,софтуерния начин ще ми е последен,не искам да успорвам ничие мнение,но съм имал няколко коли и след махане на катализатора разликата не е 2л. по малко или 10 кс. повече но я има.Предишната ми кола беше MG Zr 1.4 2004г. след като махнах катализатора започна да вдига повече от 160км ч. като нормална кола и звука на мотора се промени.Не мисля че трябжа да се чака до толко да се запуши докрай,да изгори първата л-сонда заради повишената темепература и тн."

- Haralampi
Ако нямаш проблеми нямаш никаква причина да махаш катализатора!! 290 000 не непременно много, до скоро карах кола на реални 270 000, която все още покриваше спокойно норматива за Евро-нормата си с фабричния катализатор!
Не си търси проблеми и недей да опитваш да решаваш проблеми, създавайки други! Газ анализатора ще ти покаже дали си още в норма и до колко. И ако си или дори да е малко под - не го барай!
Не си търси проблеми и недей да опитваш да решаваш проблеми, създавайки други! Газ анализатора ще ти покаже дали си още в норма и до колко. И ако си или дори да е малко под - не го барай!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”