Проблем с оборотите и парното на Голф 2.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
flakoN
Автомобил:
Двигател:

Проблем с оборотите и парното на Голф 2.

Мнениеот flakoN » Сря 02 яну 2013 19:50

Колата е голф 2 газ/бензин 1,6 1989г. карборатор (pierburg) при всяко палене държи 200 оборота и на бензин и на газ така всяка сутрин докато не загрее, като я изгася примерно след като е загряла и след 4 часа примерно тръгна да я паля тя отново държи 200 оборота и загасва трябва да я форсирам на около 2000 оборота 3-4 мин. да позагрее за да държи 800-900 оборота за да не гасне та това е единият въпрос който много ме тревожи и другият, е че като загрее колата парното духа топло само на 1-ва степен, като го пусна на 3 почва да духа студено и от 3 като го върна на едно почва да духа хладно накратко само на 1 работи.

Последна промяна от brabus на Сря 02 яну 2013 22:04, променено общо 1 път.
Причина: Темата е съгласувана с мен и засега е в този раздел. Ако се окаже, че причината е нещо по газовата уредба може да се премести в другия подфорум.

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с оборотите и парното на Голф 2.

Мнениеот Milenkatara » Пет 04 яну 2013 19:03

За парното дали не е проблема в копчето ? Преди правеше ли го този номер ? А за паленето автоматичният смукач как да се провери дали някой знае ?

dj rosko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj rosko » Съб 05 яну 2013 19:52

Колеги :) здравейте , и аз имам проблем с парното на "ГОУФФ"-о 2ка :) мин.година свалях и разкачих абсолютно всичко(баси мизерията е ) Ония дунапрени беха прегорели и никви ги нямаше оправих ги ,направих ги клапите "вечни"радиаторчето свалях проверих всичко - ок си е, маркучи,въздуховоди,електромотор всичко работещо Е ПАК НЯМА ПАРНО И ТВА Е ДА МУ *** МАМАТА :((( дайте акъл,идея каквото и да е от какво може да е. Най интересното е че преди да го затворя напълно цялото парно загрях колата , радиаторчето беше яко топло пуснах да духа мушнах си раката(с голем зор) да видя-работи , духа яко топло. Зглобих всичко и.....си ба мамата пак няма парно :(
:banghead:

Потребителски аватар
EasEr
Автомобил: 1990 VW GOLF 2
Двигател:

Мнениеот EasEr » Съб 05 яну 2013 20:20

flakoN написа:Колата е голф 2 газ/бензин 1,6 1989г. карборатор (pierburg) при всяко палене държи 200 оборота и на бензин и на газ така всяка сутрин докато не загрее, като я изгася примерно след като е загряла и след 4 часа примерно тръгна да я паля тя отново държи 200 оборота и загасва трябва да я форсирам на около 2000 оборота 3-4 мин. да позагрее за да държи 800-900 оборота за да не гасне та това е единият въпрос който много ме тревожи и другият, е че като загрее колата парното духа топло само на 1-ва степен, като го пусна на 3 почва да духа студено и от 3 като го върна на едно почва да духа хладно накратко само на 1 работи.

пуши ли яко като го запалиш ? ако пуши и се дави колата трябва да провериш смукача :idea:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 06 яну 2013 5:15

Ниски обороти на студен двигател.
Възможни причини:
1.Термоампула
2.Вакум на въздушна клапа.

Не добре работещо парно на всички степени.
1.Задръстено радиаторче
2.Клапи на парно за облепяне.

Точните причини се установяват и отстраняват след преглед

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”