Моето мнение за фаровете:
- целогодишно извън градовете, минеш ли табелка за населено място, цък фаровете;
- в населени места само през зимния сезон, от октомври до март ли, как беше...
scuba написа:Явно някои хора имат електромери в колата. Споко пичове. Тоя ток не се плаща на Електрото. Почти безплатен е. Така че си карайте спокойно и през деня. Тъкмо другите ще ви виждат. Идеята на фаровете не е САМО ВИЕ да виждате
Saho_Golf написа: ...Начи ти не ми говори дали не ми е мястото зад волана защото имам златен талон и не съм глобяван нито веднъж....
brum написа:Я всеки от вас да си каже колко пъти на пешеходна пътека му е изскачал човек докато тоя срещу него е на дълги/нерегулирани фарове? Щото и аз съм псувал доста такива моменти. Като ти светне в очите и инстинктивно поглеждаш точно във фаровете му. И ако всичко съвпадне по време - греда за пешеходеца. Вечер е още по-зле, ама пешеходците са по-внимателни по тъмно.
Като цяло - колите се виждат по-добре, но създава рискови ситуации.
DragoGT написа:защо трябва конкретно да се произнесат
сега не е написано никъде конкретно че трябва да са крушки с нажежаема жичка
scuba написа:brum написа:Я всеки от вас да си каже колко пъти на пешеходна пътека му е изскачал човек докато тоя срещу него е на дълги/нерегулирани фарове? Щото и аз съм псувал доста такива моменти. Като ти светне в очите и инстинктивно поглеждаш точно във фаровете му. И ако всичко съвпадне по време - греда за пешеходеца. Вечер е още по-зле, ама пешеходците са по-внимателни по тъмно.
Като цяло - колите се виждат по-добре, но създава рискови ситуации.
Значи проблема не е в закона за целогодишните фарове а в разни келеши дето нямат 5 лв за реглаж на фарове!!!
taran написа:Щото единия шапчо ти казва "аааа ти си направил изменение в констукцията на автомобила,няма да те глобя за несветнати фарове,но ще те спра от движение...".
Другия,пък смята,че щом не са фабрични,не играят,и така..Докато всяка умна тиква с пагони може,да го интерпретира закона както и хрумне,ще карам на къси...
Освен с нажежаема,напоследък има и ксенони,но за тях май стана проблем,ако не са фабрично монтирани.Незнам дали е заради жичката....
brum написа:Да, ама келешите не можем да ги преборим. Или поне опитите на държавата бяха неуспешни. Остава закона да се опитаме да преборим.
Saho_Golf написа:Да,_но заводско е друго, заводските светлодиоди и не са като обикновенните къси,_а и тук едва_ли ли по улиците ще има само нови коли скоро.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: mrsch66 и 53 госта