Самоделно ремарке
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Re: Самоделно ремарке
Разбирам какво имаш предвид, но доколко знам всяка фирма си прави различно захващане. Виждал съм тегличи на други фирми, с различен тип захващане на куката за теглича. Ако имате и друг теглич на вестфалия съшия модел, но без кука, би трябвало да стане. От друга фирма най-вероятно не...
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
ясно, ще търсим евентуално от същата фирма по-голяма кука или ще се обрязва бронята.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
KingoftheROAD написа::beer вместо да правя ремонт на старото, подобре да се яхна да направя ново от нулата, но по мои си разбирания и нужди.
И аз бях решил да си правя ремарке, но се оказа, че в Бг не е възможно да се регистрира.
Затова може би е трябвало да постегнеш старото. Ти проверил ли си как ще стане регистрирането?
-
- Автомобил: Polo Harlequin+Sharan V6 4Motion
- Двигател: AEE 1995+AYL 2004
Колега KingoftheROAD похвали до каде си стигнал с ремаркето, че ми е много интересно, ако има напредък разбирасе.
- KingoftheROAD
- Контакти:
Засега няма напредък повече от последната снимка. Работя на открито и температурите навън са минусови и през деня. Тази събота и неделя го дават леко затопляне, та може и да помръднем. За момента само обсъждаме конструкцията, и начините на регистрация. Надявам се темата да е полезна, на колегите, които се интересуват. Аз доста време събирах материали, паралелно движа и няколко други проекта. Засега всичко е в застой в очакване на по-меко, топло и сухо време. Предстои и построяване на гараж, работилница, и не е само това. Благодаря за подкрепата и поддръжката 

Някъде пишеше на какви изисквания трябва да отговаря ремаркето. Погледни ги, за да не те върнат и да преправяш нещо.
- KingoftheROAD
- Контакти:
Рових, рових в жужъла, но така и не можах да ги намеря. Ако случайно имаш линк под ръка, поствай тук. Ще е полезно за всички.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
mafiota написа:ясно, ще търсим евентуално от същата фирма по-голяма кука или ще се обрязва бронята.
Офф късно , но все пак - погледни в сайта на Westafalia за теглича -Das Automatiksystem
http://www.westfalia-automotive.de/index.php?id=5[url][/url]
На теглича има планка с номер. Теглича трябва да е с номер 321 330. Този модел е със специфично за Вестфалия закопчаване на куката с 3 сачми и 1 зъб.
Днес гледах н1 Занзифира с оригинален сваляем теглич / куката/. Ф- то на , което се закача куклта е долу ниско под самата броня. Не се реже бронята , Профила не излиза зад или наравно на бронята , ае на около 10 мм зад най-външния край на бронята. На това ф-и се нанизва куката.
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Започнах го и аз !От дясно е фабрично ремарке което ползвам до сега ! От ляво е задния мост от опел кадет,ще бъде на пружини,приготвил съм му 15 цолови ляти джанти,както е видно ,захвата на опеловия мост е по ниско от ресорното,ще имам заигравка да дигна теглителната тръба на 45 см от земята ама ще стане !
Смятам да използвам тръба за скелето 40х40х1.5 или 2 мм !
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Няма ли да е тънка (тръбата) ? Аз лично бих заложил на стоманен профил 60х60 ,има лапи със захващане за такъв квадрат, ако ще е безшевна тръба поне да е 60мм диаметър 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
samo_pechka написа: ако ще е безшевна тръба поне да е 60мм диаметър
От някой знак - хем добре боядисана .
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тръбата 40х40 е квадрата от който ще направя рамката,носещата конструкция,теглителната тръба разбрах че трябва да е един цол,знам една нова паднала табела с поцинковани тръби,ама ми се струват къси ! 

В изискванията пишеше ли за сечението на тръбата, че съм забравил вече, а ти сигурно си ги гледал по-скоро. 
п.п. Колко дълга тръба ти трябва.

п.п. Колко дълга тръба ти трябва.