Golf 4 джанти 10j ?
Golf 4 джанти 10j ?
Здравейте колеги, някои има ли представа джанти 8,5j ET 13 предни и 10j ET 20 задни, дали ще станат на голф 4 с 15мм фланци?
Re: Golf 4 джанти 10j ?
Е то достатъчно ЕТ има - за какво ще слагаш и фланци - за да ти опират в калниците ли???
То така и така 10J си е доста па камоли с фланец
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Много силно ме съмнява да стане...
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Ако ЕТ-то беше между 35 и 40 щеше да стане, с това 20 няма да се разминеш без раздуване 

vw_power написа:Е то достатъчно ЕТ има - за какво ще слагаш и фланци - за да ти опират в калниците ли???
Защото джантите са 5х120 и да направя преходни фланци на 5х100
- 6669
В такъв случай ЕТ-то ще дойде около 0 - направо си се приготви за солидно раздуване 

Благодаря за отговорите колеги, значи няма смисъл да давам пари за фланци да си правя експерименти 

- Stoqnov_
- Автомобил:
- Двигател:
Може и по-лесният вариант- ако джантите ти харесват достатъчно, разбира се - че да останеш с тях. разпробиват се или джантите, или главините. А и е доста по-бърз и ефтин вариант.
- 6669
Стоянов, ти кога ще разбереш, че не всичко става "плъг енд плей" ???
п.п И за да не изглеждам толкова бос в изказването си, ето ти пример - Ет22 9,5J - какво остава за ЕТ20 с 10J ?

п.п И за да не изглеждам толкова бос в изказването си, ето ти пример - Ет22 9,5J - какво остава за ЕТ20 с 10J ?

- Stoqnov_
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, не държа да бъда иноватор, просто нещо като го знам - знам го..
Е30-ката ми е с ЕТ - отрицателно А на Голф-двойката - го докарах до 0 !
Това не е плъг енд плей, просто с желание - всичко става. Ако ти се занимава, разбира се. За да не ми опира по калниците, просто сложих една идея по-твърди пружини. Нищо толкова страшно няма. А като видях снимката, която си качил - ЕВАЛА, сега трябва и една стречната гума и ще стане убиец.
Тръгнал си по правилният път, както се казва
А относно посочените от теб параметри - би трябвало да знаеш колко е разликата от девет инча и половина - до десет инча. И като прибавим още 2 мм - от разликата в ЕТ-то,, даже става смешно да коментирам. Тръгнал си по правилният път, ако колегата иска- може да си направи и той така колата. Но да го разубеждаваш заради 5-6 или 10 мм. разлика, смешно е.
Това е технически форум. Би трябвало ако някой иска да направи нещо - и пита разбира се, просто да му се каже как. Не ми е ясно каква мания е обзела всички тук, които пишат - да се стремят към лесното. Е тва - да сложиш десятка джанта си е предизвикателство. И ТРЯБВА да се направи, визията е страхотна.
Е30-ката ми е с ЕТ - отрицателно А на Голф-двойката - го докарах до 0 !
Това не е плъг енд плей, просто с желание - всичко става. Ако ти се занимава, разбира се. За да не ми опира по калниците, просто сложих една идея по-твърди пружини. Нищо толкова страшно няма. А като видях снимката, която си качил - ЕВАЛА, сега трябва и една стречната гума и ще стане убиец.

Тръгнал си по правилният път, както се казва

А относно посочените от теб параметри - би трябвало да знаеш колко е разликата от девет инча и половина - до десет инча. И като прибавим още 2 мм - от разликата в ЕТ-то,, даже става смешно да коментирам. Тръгнал си по правилният път, ако колегата иска- може да си направи и той така колата. Но да го разубеждаваш заради 5-6 или 10 мм. разлика, смешно е.
Това е технически форум. Би трябвало ако някой иска да направи нещо - и пита разбира се, просто да му се каже как. Не ми е ясно каква мания е обзела всички тук, които пишат - да се стремят към лесното. Е тва - да сложиш десятка джанта си е предизвикателство. И ТРЯБВА да се направи, визията е страхотна.
- AE86
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
Те хората вече го казаха.Опред става ЕТ -7, а отзад ЕТ 5.......Опред и отзад ще трябва да се раздуват калници.Отзад сигурно ще стърчи поне 2 пръста след калника.Ако имаш желание и средства Направи го,ако ли не-Недей.Аз пожелавам успех и може да споделиш какво си решил и направил.Поздрави
- 6669
Явно найстина горната ми снимка подвежда - който го е виждал наживо ще ме разбере. При ЕТ22 9.5J джантата ми стърчеше 2 пръста - какво остава за ЕТ 5 на 10J - просто калника е прекалено мъничък затова.

п.п Мисля че това е максимума на оригиналната вежда - 9.5J ЕТ38 18", без никакви раздувания, без никакви фланци със спортно окачване - с 5 човека и багаж опира само при голяма неравност

п.п Мисля че това е максимума на оригиналната вежда - 9.5J ЕТ38 18", без никакви раздувания, без никакви фланци със спортно окачване - с 5 човека и багаж опира само при голяма неравност

Здравейте колеги :) Виждам, че ги чувате работите и имам спешна питанка че утре отивам да гледам едни джанти
5x100 16'' ЕТ 30, 9J ... ще влязат ли на 4-ката и ще ми трябват ли по-специални гуми ?
Джантите са с доста големи бордове :| много се притеснявам да не се прецакам нещо че са 500 кинта
5x100 16'' ЕТ 30, 9J ... ще влязат ли на 4-ката и ще ми трябват ли по-специални гуми ?
Джантите са с доста големи бордове :| много се притеснявам да не се прецакам нещо че са 500 кинта
Оригиналния размер гуми едва ли ще стане ,ще трябват по широки от тези за 16ските определено не,че немогат да се сложат и 205 ама едва ли ще ти хареса как стоят особено за варненските улици джантите ще си заминат бързичко.Поне аз така си мисля 

И последно някой правил ли го е това с разпробиване на главините, че джантите са малко скъпички и не ми се дупчат 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”