Добавки за дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Jonkata_v
Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR

Re: Добавки

Мнениеот Jonkata_v » Вто 18 дек 2012 0:35

Чакам само да израсходя този резервоар,че сега съм с "кастрол тда" добавка,и след това слагам "gold eagle diesel power" да я пробвам :wink:

Потребителски аватар
vvveno 19td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vvveno 19td » Сря 19 дек 2012 16:02

някой ползвал ли е добавка против желиране на дизела на редекс и къде се продава

Потребителски аватар
pepi3196
Автомобил: T3 Karavel
Двигател: T3 1987

Мнениеот pepi3196 » Сря 19 дек 2012 21:10

vvveno 19td написа:някой ползвал ли е добавка против желиране на дизела на редекс и къде се продава

На Петрол и Лукоил имаше миналата година,върши работа :beer

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Чет 20 дек 2012 12:03

Никакъв проблем ! Слагай си :да:[/quote]
ок :да:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 20 дек 2012 15:22

Днес в Труд-а имаше интервю с шефа на Супер дизел на околовръстното който казва че от "нефабричните" добавки за дизел /включително PD,CR и производни/ единствените безвредни са бензин 95 и ламповата газ,тоест по въпроса може ли да се слага бензин в нафтата на модерните дизели според него е ОК,само не е уточнено съотношението ! И другото което пишеше че повредите в тези системи най-често се дължат на неоригиналните горивни филтри които пропускали по-големи частици от допустимите и от там следва изваждането,просто споделям за информация на каращите такива да имат едно наум :idea:

Потребителски аватар
vvveno 19td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vvveno 19td » Пет 21 дек 2012 10:40

колеги някой знае ли дали се продава още добавка против желиране RS-antigel

PIPI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PIPI » Вто 08 яну 2013 14:25

Здравейте,

Наскоро и аз се присъединих към "дизеловото общество". От около месец карам Голф 5 1.9TDI (105к.с.). Автомобилът е на сравнително малко километри и не смятах че са препоръчителни каквито и да било интервенции по горивната система,но мои познати започнаха да ме разубеждават и стигнах до извода че е хубаво да използвам добавка. Двигателят ми създава впечатление че работи малко остро(шумно) и това е една от причините да опитам да го "успокоя":). Нямам опит със дизеловите двигатели(цял живот само бензинки яздя) и нямам никакви впечатления от която и да било марка добавки. Точно поради тази причина отново се налага да се доверя на приятели,които обаче са с малко разнородни мнения и довеждат нещата до следната дилема... Liqui Moly или LCA (SDA 600)!? Първата е немска,втората австрийска...и двете вдъхват доверие,но все пак не съм съм сигурен че произхода е единствения важен фактор. За сега везната клони може би мааалко в полза на LCA SDA 600 поради симпатичната цена. Очаквам каквито и да било съвети и мнения преди да съм се опарил,че не съм от най-търпеливите и не мисля да бавя много този експеримент!:))

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Вто 08 яну 2013 15:52

Liqui Moly колега :да: Като ще е гарга, да е рошава :lol: Другият вариант е от някоя бензиностанция, готово с добавка. Maxx Motion от ОМВ например. Аз това зареждам, а шефът ми зарежда екто дизел на Лукойл. Ако тръгнеш да правиш тънка сметка, може и да няма разлика дали сам ще добавяш или на готово от бензиностанция (аз лично не съм правил тази сметка :lol: ). Стига да зареждаш само от едно място. Ако зареждаш от различни места, а и понякога "качак" нафта, тогава ползвай добавка. Мое мнение :beer

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 09 яну 2013 16:19

gamble написа: Ако тръгнеш да правиш тънка сметка, може и да няма разлика дали сам ще добавяш или на готово от бензиностанция (аз лично не съм правил тази сметка

И Лики моли и Бардал имат добавки за 1 т. гориво на цени от около 30-на лева. Хайде сметни 1 тон гориво с надценка по бензиностанциите от 20ст/л дали няма разлика :) И дали наистина някой е сипал добавката в танкера или я е продал малко хора могат да кажат.

PIPI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PIPI » Пет 11 яну 2013 16:15

Здравейте отново,

След като в крайна сметка единия от приятелите ми се оказа доста по-убедителен от останалите,реших да се спра на LCA SDA600. Интересното е,че ако си я купиш от магазина е 26,40лв,а ако се поръча он-лайн е 23лв,незнайно защо!? Мисля да я поръчам по интернет в крайна сметка.Тестовия период започва от Понеделник(надявам се да пристигне до тогава):). Ще Ви държа в течение за евентуалните резултати.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 11 яну 2013 21:02

Сложих обикновен дизел след Max Motion а и веднага се усети разликата!Динамиката осезателно намаля!Имам добавка на Манол и смятам да я сипя.Голяма реклама :D ,пише тунингова добавка !!! :beer Ще я видим!!

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Нед 13 яну 2013 20:28

PIPI написа:Здравейте отново,

След като в крайна сметка единия от приятелите ми се оказа доста по-убедителен от останалите,реших да се спра на LCA SDA600. Интересното е,че ако си я купиш от магазина е 26,40лв,а ако се поръча он-лайн е 23лв,незнайно защо!? Мисля да я поръчам по интернет в крайна сметка.Тестовия период започва от Понеделник(надявам се да пристигне до тогава):). Ще Ви държа в течение за евентуалните резултати.

Колега, виждам че си от Ябланица според сайта на цитираната добавка се предлага в сервиз точно до твоя град! А ти ще я поръчваш он-лайн :o !!! Нещо ми намирисва на "скрита" реклама дано да бъркам.В крайна сметка и Аз се "зарибих" за тази добавка от твоя пост. Само да намеря време и път към Софийски магазин ще я взема.

PIPI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PIPI » Пон 14 яну 2013 9:54

kn9453 написа:
PIPI написа:Здравейте отново,

Колега, виждам че си от Ябланица според сайта на цитираната добавка се предлага в сервиз точно до твоя град! А ти ще я поръчваш он-лайн :o !!! Нещо ми намирисва на "скрита" реклама дано да бъркам.В крайна сметка и Аз се "зарибих" за тази добавка от твоя пост. Само да намеря време и път към Софийски магазин ще я взема.

Хаха,не бих постъпил толкова глупаво и поне да не си сменя местожителството ако имаше скрит заговор в тази работа:)Истината е че не живея в Ябланица от доста време,а специално добавката я поръчах чрез формуляра на "NN Bosch Service",след като повдигна темата,разбрах че имат магазин и в Ябланица,дори се сетих точно кой е,но със сигурност нямам абсолютно нищо общо със него.
Иначе добавката още я чакам,силно се надявам днес да пристигне...

salico
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salico » Пон 14 яну 2013 20:55

Някой да е виждал тая добавка по бензиностанция или някъде другаде да се продава точно тази разфасока за 565лт. гориво. http://online.merkury-bg.biz/Joomla/%D0 ... 15224.html

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 14 яну 2013 21:00

Май на Шел бензиностанции съм я мяркал :roll:

Върни се в “Дизелови агрегати”