Добавки за дизел
- Jonkata_v
- Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
- Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR
Re: Добавки
Чакам само да израсходя този резервоар,че сега съм с "кастрол тда" добавка,и след това слагам "gold eagle diesel power" да я пробвам 

- vvveno 19td
- Автомобил:
- Двигател:
някой ползвал ли е добавка против желиране на дизела на редекс и къде се продава
- pepi3196
- Автомобил: T3 Karavel
- Двигател: T3 1987
vvveno 19td написа:някой ползвал ли е добавка против желиране на дизела на редекс и къде се продава
На Петрол и Лукоил имаше миналата година,върши работа

- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
Никакъв проблем ! Слагай си
[/quote]
ок

ок

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Днес в Труд-а имаше интервю с шефа на Супер дизел на околовръстното който казва че от "нефабричните" добавки за дизел /включително PD,CR и производни/ единствените безвредни са бензин 95 и ламповата газ,тоест по въпроса може ли да се слага бензин в нафтата на модерните дизели според него е ОК,само не е уточнено съотношението ! И другото което пишеше че повредите в тези системи най-често се дължат на неоригиналните горивни филтри които пропускали по-големи частици от допустимите и от там следва изваждането,просто споделям за информация на каращите такива да имат едно наум 

- vvveno 19td
- Автомобил:
- Двигател:
колеги някой знае ли дали се продава още добавка против желиране RS-antigel
Здравейте,
Наскоро и аз се присъединих към "дизеловото общество". От около месец карам Голф 5 1.9TDI (105к.с.). Автомобилът е на сравнително малко километри и не смятах че са препоръчителни каквито и да било интервенции по горивната система,но мои познати започнаха да ме разубеждават и стигнах до извода че е хубаво да използвам добавка. Двигателят ми създава впечатление че работи малко остро(шумно) и това е една от причините да опитам да го "успокоя":). Нямам опит със дизеловите двигатели(цял живот само бензинки яздя) и нямам никакви впечатления от която и да било марка добавки. Точно поради тази причина отново се налага да се доверя на приятели,които обаче са с малко разнородни мнения и довеждат нещата до следната дилема... Liqui Moly или LCA (SDA 600)!? Първата е немска,втората австрийска...и двете вдъхват доверие,но все пак не съм съм сигурен че произхода е единствения важен фактор. За сега везната клони може би мааалко в полза на LCA SDA 600 поради симпатичната цена. Очаквам каквито и да било съвети и мнения преди да съм се опарил,че не съм от най-търпеливите и не мисля да бавя много този експеримент!:))
Наскоро и аз се присъединих към "дизеловото общество". От около месец карам Голф 5 1.9TDI (105к.с.). Автомобилът е на сравнително малко километри и не смятах че са препоръчителни каквито и да било интервенции по горивната система,но мои познати започнаха да ме разубеждават и стигнах до извода че е хубаво да използвам добавка. Двигателят ми създава впечатление че работи малко остро(шумно) и това е една от причините да опитам да го "успокоя":). Нямам опит със дизеловите двигатели(цял живот само бензинки яздя) и нямам никакви впечатления от която и да било марка добавки. Точно поради тази причина отново се налага да се доверя на приятели,които обаче са с малко разнородни мнения и довеждат нещата до следната дилема... Liqui Moly или LCA (SDA 600)!? Първата е немска,втората австрийска...и двете вдъхват доверие,но все пак не съм съм сигурен че произхода е единствения важен фактор. За сега везната клони може би мааалко в полза на LCA SDA 600 поради симпатичната цена. Очаквам каквито и да било съвети и мнения преди да съм се опарил,че не съм от най-търпеливите и не мисля да бавя много този експеримент!:))
Liqui Moly колега
Като ще е гарга, да е рошава
Другият вариант е от някоя бензиностанция, готово с добавка. Maxx Motion от ОМВ например. Аз това зареждам, а шефът ми зарежда екто дизел на Лукойл. Ако тръгнеш да правиш тънка сметка, може и да няма разлика дали сам ще добавяш или на готово от бензиностанция (аз лично не съм правил тази сметка
). Стига да зареждаш само от едно място. Ако зареждаш от различни места, а и понякога "качак" нафта, тогава ползвай добавка. Мое мнение 

gamble написа: Ако тръгнеш да правиш тънка сметка, може и да няма разлика дали сам ще добавяш или на готово от бензиностанция (аз лично не съм правил тази сметка
И Лики моли и Бардал имат добавки за 1 т. гориво на цени от около 30-на лева. Хайде сметни 1 тон гориво с надценка по бензиностанциите от 20ст/л дали няма разлика

Здравейте отново,
След като в крайна сметка единия от приятелите ми се оказа доста по-убедителен от останалите,реших да се спра на LCA SDA600. Интересното е,че ако си я купиш от магазина е 26,40лв,а ако се поръча он-лайн е 23лв,незнайно защо!? Мисля да я поръчам по интернет в крайна сметка.Тестовия период започва от Понеделник(надявам се да пристигне до тогава):). Ще Ви държа в течение за евентуалните резултати.
След като в крайна сметка единия от приятелите ми се оказа доста по-убедителен от останалите,реших да се спра на LCA SDA600. Интересното е,че ако си я купиш от магазина е 26,40лв,а ако се поръча он-лайн е 23лв,незнайно защо!? Мисля да я поръчам по интернет в крайна сметка.Тестовия период започва от Понеделник(надявам се да пристигне до тогава):). Ще Ви държа в течение за евентуалните резултати.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Сложих обикновен дизел след Max Motion а и веднага се усети разликата!Динамиката осезателно намаля!Имам добавка на Манол и смятам да я сипя.Голяма реклама
,пише тунингова добавка !!!
Ще я видим!!

- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
PIPI написа:Здравейте отново,
Колега, виждам че си от Ябланица според сайта на цитираната добавка се предлага в сервиз точно до твоя град! А ти ще я поръчваш он-лайн

kn9453 написа:PIPI написа:Здравейте отново,
Колега, виждам че си от Ябланица според сайта на цитираната добавка се предлага в сервиз точно до твоя град! А ти ще я поръчваш он-лайн!!! Нещо ми намирисва на "скрита" реклама дано да бъркам.В крайна сметка и Аз се "зарибих" за тази добавка от твоя пост. Само да намеря време и път към Софийски магазин ще я взема.
Хаха,не бих постъпил толкова глупаво и поне да не си сменя местожителството ако имаше скрит заговор в тази работа:)Истината е че не живея в Ябланица от доста време,а специално добавката я поръчах чрез формуляра на "NN Bosch Service",след като повдигна темата,разбрах че имат магазин и в Ябланица,дори се сетих точно кой е,но със сигурност нямам абсолютно нищо общо със него.
Иначе добавката още я чакам,силно се надявам днес да пристигне...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой да е виждал тая добавка по бензиностанция или някъде другаде да се продава точно тази разфасока за 565лт. гориво. http://online.merkury-bg.biz/Joomla/%D0 ... 15224.html
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Май на Шел бензиностанции съм я мяркал 

Върни се в “Дизелови агрегати”