Здравейте.От 2007г. търкалям дядо паско B3 1.8 RP и ми е правил доста номера ,но този път се видях в чудо,и срам не срам ще питам.Преди два три месеца бях приятно изненадан от факта че колата не върви на бензин... и се почна. Първо рестартирах компютъра и колата си запали но щастието бе кратко, след около три минути взе да прекъсва, изгасна и няма палене.Втори рестарт и пак същото.Първия заподозрян бе термо датчика - измерих го ,гледам таблицата в норма,после измерих и въздушния датчик,резистора на дюзата,самата дюза,ДПДК,и всичко си е в ред.Последва монтаж на тройник с манометър на входящия бензин,при работещ двигател точно 1 бар,след изгасването пада до 0.7 и така си остава,следователно помпата и регулатора на налягането са в ред.Реших че дюзата се е запушила от хубавите ни бензини и си взех друга от моргата,смених я и резултат няма.Забравих да уточня,колата има АГУ и на газ работи перфектно,така че запалването отпада.И с новата дюза както и със старата около три минути работи,върви като самолет и после почва да прекъсва и изгасва.Вижда се как дюзата спира да пръска.Един колега има същия пасат със същия мотор,пробвах моята дюза на неговата кола и

работи нормално.Последва смяна на компютъра без друго имам втори със сигурност изправен и пак същото.Последва махане на капачето на буксата на компютъра и мерене на всички датчици директно там при работещ мотор и с осцилоскоп,всичко в норма,ДПДК не трепка не прекъсва,сигнала за обороти си го има,не изчезва.Клема 15 и 30 си ги има,нямат пулсации,и трите маси ги има. Импулса към дюзата докато колата работи е около 3 милисекунди но след три минути почва да се свива и към 1 милисекунда колата изгасва.Поставих резистор на мястото на дюзата и включих едновременно на газ и бензин за да не гасне и да мога да меря при работещ мотор.След трите минути импулсите към дюзата не просто се скъсяват до 1 милисекунда но и не се влиаят от подадената газ стоят си къси,докато когато работи нормално,при рязко подаване на газ се увеличават до десетина милисекунди.Ламбдата е откачена преди години и си работи и без нея.
Общо взето това е...
Съжалявам че пускам нова тема и то с първия пост,но прочетох няколко подобни и не намерих друг с такива симптоми...