А какво ще кажете, ако се налепи на стените корк 2 или 3 мм.
Не е много евтин, вярно е!
Но нека кажат запознатите.
Вътр. изолация на апартамент
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
Re: Вътр. изолация на апартамент
колега според мен с корка ще е идеално но много скъпичко 

- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
jorostamenov написа:колега според мен с корка ще е идеално но много скъпичко
Най-малко 8-9 лв/м2, води се технически корк
- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
alex_7656 написа:jorostamenov написа:колега според мен с корка ще е идеално но много скъпичко
ами една стая от 18кв. имаш около 50 52кв. стени по 8лв е 416лв.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
alex_7656 написа:jorostamenov написа:колега според мен с корка ще е идеално но много скъпичко
И е гола вОда като изолация!
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
muns61 написа:alex_7656 написа:jorostamenov написа:колега според мен с корка ще е идеално но много скъпичко
И е гола вОда като изолация!
Тук малко няма да се съглася

За вътрешна изолация на външни стени или гипскатрон с необходимата пароизолация между ватата и картона(фолио или найлон за икономия)или фибран...забрави за стиропор,той е парапропусклив и ще ти мухляса стената зад изолацията ...и при добро обоняние ще усетиш 

- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Благодаря за мненията момчета,
ориентирах се, горе-долу какво да правя.

ориентирах се, горе-долу какво да правя.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ти се ориентира ама аз се обърках съвсем 
Бях решил да е фибран (от вътре на външните стени, като отвън е с 5см стереопор), но @mely ме насочи към стереопор с висока плътност, че да диша стената. Сега @strqsko казва, че по добре пък фибрана, че да не мухлясва зад него стената. Е съсвсем се обърках.
В момента имам фибран на две външни стени в две стай, но до момента не съм имал проблем с мухал на тези места. Май и останалите ще ги направя с фибран.

Бях решил да е фибран (от вътре на външните стени, като отвън е с 5см стереопор), но @mely ме насочи към стереопор с висока плътност, че да диша стената. Сега @strqsko казва, че по добре пък фибрана, че да не мухлясва зад него стената. Е съсвсем се обърках.
В момента имам фибран на две външни стени в две стай, но до момента не съм имал проблем с мухал на тези места. Май и останалите ще ги направя с фибран.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
отново грешка на mely
ето затова човек трябва да се съобразява какво точно пише по форумите
тема та дрънка:
viewtopic.php?f=60&t=234857&hilit
тема та дрънка:
viewtopic.php?f=60&t=234857&hilit
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
golfer написа:отново грешка на mely
Бе аз се съобразявам само не знам как вече 5 години ни мухъл ни дявол у дома.Интересно ми е как ще цвъцне този мухъл.Платната са лепени с лепило церезит и то намазани целите.Стената е тухлена - измазана с хоросан/по твоята логика тегля един латекс и ето ти мембрана...нали уж дишашти латекси купуваме а то по добре да не диша

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на Боби за темата.
Мисля, че фибрана е за мен. Все пак отвън съм със стереопор, а мухал избива само в кухнята много малко в края на зимата в горния ъгъл на стената.
Мисля, че фибрана е за мен. Все пак отвън съм със стереопор, а мухал избива само в кухнята много малко в края на зимата в горния ъгъл на стената.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
strqsko написа:За вътрешна изолация на външни стени или гипскатрон с необходимата пароизолация между ватата и картона(фолио или найлон за икономия)или фибран...забрави за стиропор,той е парапропусклив и ще ти мухляса стената зад изолацията ...и при добро обоняние ще усетиш
Що ли не ми е мухлясал апартамента, изолиран с 5 см стиропор, бичрен лично от мен през далечната 1988 година, когато много от форумните участници не са били родени...
После съм изолирал по подобен начин още 2 и няма проблем. Поинтересувайте се от коефициенти на топлопропускливост на изолационните материали, но не от приказки на продавачи, а от сертификат на стоката.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
muns61 написа:Що ли не ми е мухлясал апартамента, изолиран с 5 см стиропор, бичрен лично от мен през далечната 1988 година, когато много от форумните участници не са били родени...
После съм изолирал по подобен начин още 2 и няма проблем. Поинтересувайте се от коефициенти на топлопропускливост на изолационните материали, но не от приказки на продавачи, а от сертификат на стоката.
Понеже обичам някой да ми отваря очите изхождайки от максимата на години и житейски опит аз ще ти отворя очите на база "не питай старило а питай патило"
През далечната '88 освен стиропор друго в България нямаше и дори така наречения материал не можеше да си го купиш. Мога само да предположа от къде си го взел, но това е друга тема.
Дори тогава никъде не го слагаха отвътре на стените а се използваше най-вече за сандвич панели направени от вече изхвърленият от употреба азбест.
Сигурен съм, че външно никъде нямаш никакви белези за проява на мухъл, но какво се случва с парите минали през изолацията и кондензирали върху студената стена може само да се предполага.
Живи и здрави да сме това е най-важното, а кой каквото иска да го монтира където му е кеф.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
golfer написа:muns61 написа:Що ли не ми е мухлясал апартамента, изолиран с 5 см стиропор, бичрен лично от мен през далечната 1988 година, когато много от форумните участници не са били родени...
Понеже обичам някой да ми отваря очите изхождайки от максимата на години и житейски опит аз ще ти отворя очите на база "не питай старило а питай патило"
През далечната '88 освен стиропор друго в България нямаше и дори така наречения материал не можеше да си го купиш. Мога само да предположа от къде си го взел, но това е друга тема.
Дори тогава никъде не го слагаха отвътре на стените а се използваше най-вече за сандвич панели направени от вече изхвърленият от употреба азбест.
Сигурен съм, че външно никъде нямаш никакви белези за проява на мухъл, но какво се случва с парите минали през изолацията и кондензирали върху студената стена може само да се предполага.
Живи и здрави да сме това е най-важното, а кой каквото иска да го монтира където му е кеф.
Купил съм го на блок 2 кубически метра, че беше най-евтино! Цех "Дунавия" в Плевен, който го помни.И след години, когато сменях дограмата, видях какво има под него - чиста стена.
Всеки си има право на мнение и сам трябва да си извърви пътя до познанието...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”