Вътр. изолация на апартамент

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
alex_7656
Автомобил: Golf IV
Двигател: AUM

Re: Вътр. изолация на апартамент

Мнениеот alex_7656 » Пон 14 яну 2013 18:53

А какво ще кажете, ако се налепи на стените корк 2 или 3 мм.
Не е много евтин, вярно е!
Но нека кажат запознатите.

Потребителски аватар
jorostamenov
Автомобил: golf 3
Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c

Мнениеот jorostamenov » Пон 14 яну 2013 18:57

колега според мен с корка ще е идеално но много скъпичко :banghead:

Потребителски аватар
alex_7656

Мнениеот alex_7656 » Пон 14 яну 2013 18:59

jorostamenov написа:колега според мен с корка ще е идеално но много скъпичко :banghead:

Най-малко 8-9 лв/м2, води се технически корк

Потребителски аватар
jorostamenov
Автомобил: golf 3
Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c

Мнениеот jorostamenov » Пон 14 яну 2013 19:05

alex_7656 написа:
jorostamenov написа:колега според мен с корка ще е идеално но много скъпичко :banghead:

ами една стая от 18кв. имаш около 50 52кв. стени по 8лв е 416лв. :banghead:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 14 яну 2013 20:17

alex_7656 написа:

И е гола вОда като изолация!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 14 яну 2013 21:26

muns61 написа:
alex_7656 написа:

И е гола вОда като изолация!

Тук малко няма да се съглася :012:

Потребителски аватар
strqsko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот strqsko » Пон 14 яну 2013 22:12

За вътрешна изолация на външни стени или гипскатрон с необходимата пароизолация между ватата и картона(фолио или найлон за икономия)или фибран...забрави за стиропор,той е парапропусклив и ще ти мухляса стената зад изолацията ...и при добро обоняние ще усетиш :wink:

Потребителски аватар
alex_7656

Мнениеот alex_7656 » Вто 15 яну 2013 9:45

Благодаря за мненията момчета,
ориентирах се, горе-долу какво да правя.
:да:

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Вто 15 яну 2013 11:01

Ти се ориентира ама аз се обърках съвсем :)

Бях решил да е фибран (от вътре на външните стени, като отвън е с 5см стереопор), но @mely ме насочи към стереопор с висока плътност, че да диша стената. Сега @strqsko казва, че по добре пък фибрана, че да не мухлясва зад него стената. Е съсвсем се обърках.

В момента имам фибран на две външни стени в две стай, но до момента не съм имал проблем с мухал на тези места. Май и останалите ще ги направя с фибран.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 15 яну 2013 11:15

отново грешка на mely
ето затова човек трябва да се съобразява какво точно пише по форумите
тема та дрънка:
viewtopic.php?f=60&t=234857&hilit

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 15 яну 2013 11:39

golfer написа:отново грешка на mely
ето затова човек трябва да се съобразява какво точно пише по форумите

Бе аз се съобразявам само не знам как вече 5 години ни мухъл ни дявол у дома.Интересно ми е как ще цвъцне този мухъл.Платната са лепени с лепило церезит и то намазани целите.Стената е тухлена - измазана с хоросан/по твоята логика тегля един латекс и ето ти мембрана...нали уж дишашти латекси купуваме а то по добре да не диша :mrgreen: .Заради един контакт трябваше да сваля част от изолацията....мииии нямаше мухъл.Да ти кажа стария ми апартамент беше бетонен и така изолиран-пак нямаше мухъл.Твоето твърдение е че отвътре стените не им трябва да дишат.Хм интересно....аз не съм съгласен ама в спора се ражда истината...ама не така с рога mely ПАК не е прав mhihi

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Вто 15 яну 2013 17:51

Благодаря на Боби за темата.

Мисля, че фибрана е за мен. Все пак отвън съм със стереопор, а мухал избива само в кухнята много малко в края на зимата в горния ъгъл на стената.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 15 яну 2013 18:07

strqsko написа:За вътрешна изолация на външни стени или гипскатрон с необходимата пароизолация между ватата и картона(фолио или найлон за икономия)или фибран...забрави за стиропор,той е парапропусклив и ще ти мухляса стената зад изолацията ...и при добро обоняние ще усетиш :wink:

Що ли не ми е мухлясал апартамента, изолиран с 5 см стиропор, бичрен лично от мен през далечната 1988 година, когато много от форумните участници не са били родени...
После съм изолирал по подобен начин още 2 и няма проблем. Поинтересувайте се от коефициенти на топлопропускливост на изолационните материали, но не от приказки на продавачи, а от сертификат на стоката.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 15 яну 2013 21:09

muns61 написа:Що ли не ми е мухлясал апартамента, изолиран с 5 см стиропор, бичрен лично от мен през далечната 1988 година, когато много от форумните участници не са били родени...
После съм изолирал по подобен начин още 2 и няма проблем. Поинтересувайте се от коефициенти на топлопропускливост на изолационните материали, но не от приказки на продавачи, а от сертификат на стоката.

Понеже обичам някой да ми отваря очите изхождайки от максимата на години и житейски опит аз ще ти отворя очите на база "не питай старило а питай патило"
През далечната '88 освен стиропор друго в България нямаше и дори така наречения материал не можеше да си го купиш. Мога само да предположа от къде си го взел, но това е друга тема.
Дори тогава никъде не го слагаха отвътре на стените а се използваше най-вече за сандвич панели направени от вече изхвърленият от употреба азбест.
Сигурен съм, че външно никъде нямаш никакви белези за проява на мухъл, но какво се случва с парите минали през изолацията и кондензирали върху студената стена може само да се предполага.
Живи и здрави да сме това е най-важното, а кой каквото иска да го монтира където му е кеф. :beer

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 15 яну 2013 21:57

golfer написа:
muns61 написа:Що ли не ми е мухлясал апартамента, изолиран с 5 см стиропор, бичрен лично от мен през далечната 1988 година, когато много от форумните участници не са били родени...

Понеже обичам някой да ми отваря очите изхождайки от максимата на години и житейски опит аз ще ти отворя очите на база "не питай старило а питай патило"
През далечната '88 освен стиропор друго в България нямаше и дори така наречения материал не можеше да си го купиш. Мога само да предположа от къде си го взел, но това е друга тема.
Дори тогава никъде не го слагаха отвътре на стените а се използваше най-вече за сандвич панели направени от вече изхвърленият от употреба азбест.
Сигурен съм, че външно никъде нямаш никакви белези за проява на мухъл, но какво се случва с парите минали през изолацията и кондензирали върху студената стена може само да се предполага.
Живи и здрави да сме това е най-важното, а кой каквото иска да го монтира където му е кеф. :beer

Купил съм го на блок 2 кубически метра, че беше най-евтино! Цех "Дунавия" в Плевен, който го помни.И след години, когато сменях дограмата, видях какво има под него - чиста стена.
Всеки си има право на мнение и сам трябва да си извърви пътя до познанието...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”