Колеги, как ви е темп. на двиг. при по студено време?
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Dragan написа:Може да не помогне това, което ще кажа. Ама преди като имах Голф си реших проблема със студения и бързоизтиващ двигател през зимата като сложих един картон между маската и радиатора. Това нещо ми върши работа 3 зими, а имах същите проблеми, като повечето писали по тази тема.
вместо картон се сменя термостата и колата загрява за около 3-4 километра и държи 90 градуса независимо дали караш градско или извънградско.

- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Ugeorge написа:И моята кола не вдигаше над 70 градуса освен в задръстване и си смених термостата и заспа, само дето си купих Behr за 28лв от Ауто+ и силно се надявам да искара повече от една зима, че скъпичко ми се вижда.
цената в юнитрейд е 56 лева, нещо много скъпо си го купил.купувал съм от ауто+ термостат Behr за 16 лева.
- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
andro_v написа:Със сменен термостат съм - Wahler,смених го преди 2 седмици.Колата загрява бързо,за 2-3 км.Направи ми впечатление,че дори и при +2+3 градуса външна температура и спускане на 5-та скорост без газ (т.е. разход 0,0л/100-1.1л/100 -имам и снимка) колата държи 90 градуса.
Ами по-принцип перфектния термостата трябва да е така. Можеш ли да кажеш от каде го взе и за колко? Аз два пъти го сменям, защото е добре няколко месеца и после започва лека по-лека да отваря по-рано докатао накрая остане почти отворен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”