Смазаха ми колата на паркинг с незвестен извършител

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
vw_motor
Автомобил:
Двигател:

Re: Смазаха ми колата на паркинг

Мнениеот vw_motor » Сря 16 яну 2013 0:12

Аз признавам една друга култура “Приятелската подкрепа” :talk:

Казаха ми, че официално нищо не може да направят, но след като им изпратих снимки на двете коли направо :beat_butt2 искаха и номерата телефоните им..........................
След ден вече бяха отворена книга /домашни адреси, училища/ "криминален контингент" с покровителство на ниско ниво /мошеници на дребно/
Той няма никакви официални доходи от доста години а жена му и тя обича да прибира не заслужени пари.
Как попадна на тази измет ме питат facepalm Те точно с това си изкарват хляба с дребни далавери.

Предложенията им са брутални:
Закъснение от училите.
До седмица да ме потърсят в да ми върнат парите(който са в повече) с лихвите.
На сервиза да му стане тежко. Колата въобще не е правена и няма да се прави даже ме питаха дали съм синорен, че съм я подпрял че на снимките не личало. И да обсъдят разценките.
Жена му да не си намери повече работа в града и околностите.
Да конфискуват таралясника и да го минат през пресата за коли и да ми върнат парите.
Случайно в дискотеката цялото им сепаре да се запозна с асфалта отпред.
Да грейне факла пред блока им.
Да го повозят в буса.
И много други извращения, но съм човек преди всичко и разчитам, че всеки ще си намери майстора пари се изкарват колкото и да е трудно.От опит знам, че "Два остри камъка брашно не мелят" по душа съм мек човек, колко и да заблуждава външния ми вид.

Какъв купон си спретнах :drunk заради една от най-глупавите си постъпки :applause:

Там чух и израза свещи да си купят с парите ти. :bishop

Не им мисля лошо/нито пък добро но вече се убедих, че не всички сме хора...............и не е нужно да се озлобявам зарад едни боклуци към всички.
В сервиза даже имаше предложение да се напише двустранен протокол с коренно различна ситуация и така щяло да дам по малко кеш facepalm
Не ми е проблем да направя тези измет публично достояние чрез снимките, но от човечност не ги качвам.
За някои колега тези пари може да се нищо, но на мен ми трябват 3 месеца да ги спестя.
Вече съм ги прежалил :!: Най-важното е кой познаваш и кога ще му се обадиш scare та дори и в друг град да си.

Винаги имайте едно да ум, че не всички са човечни, но аз се опитвам да бъда към всички.........дано сме повече такива в родната Татковина.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 16 яну 2013 1:13

vw_motor написа:Не ми е проблем да направя тези измет публично достояние чрез снимките, но от човечност не ги качвам.

Колега, за каква човечност говориш?
Тези индивиди трябва да се обяват публично, за да няма други жертви!
Според мен трябва да изнесеш цялата информация, защото иначе просто казваш, че си прецакан и това е.
Докато следващия не каже, че са го прецакали както теб :applause:

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Сря 16 яну 2013 11:59

Asko VW написа:Доста глупаво си постъпил, щом не си пил и имаш ГО не е трябвало да се съгласяваш да покриваш щетите. 1-во, никакъв регресивен иск не могже да ти предяви застрахователят, тя ГО-то е точно за такива ситоации. 2-ро, за такива леки щети можете да минете с двустранен протокол, без на място да идва КАТ, така, че и без акт можеше да минеш, но дори и да дойде КАТ, оня дебил щеше да отнесе акта и вината заради неправилно паркиране с което е създал опасност за движението и предпоставка за възникване на ПТП (в най-лошият случай ще го пишат по взаимна вина)и дори да ти пишат акт, то той щеше да е далеч по-евтин от тия 600 лв.
Някъде по темите имаше колега, който се оплакваше, че брат му е забъркал подобна каша и трябваше да плащат луди пари.
Помнете, ако не сте пили и имате ГО, ИЗПОЛЗВАЙТЕ Я, тя е създадена за това !

:да: С едно малко допълнение. Обаждате се на тел.112, от където ви дават номер, под който е заведена случката. Той е необходим пред застрахователите. Ще ви питат дали има пострадали и дали колите са в движение. АКО НЯМА ПОСТРАДАЛИ И КОЛИТЕ СА В ДВИЖЕНИЕ "КАТ" КАТЕГОРИЧНО НЯМА ДА ДОЙДЕ!

velinsl написа:Такива случай сигурно има доста и после тъпите застраховатери са ми интересни като почнат да твърядят, че "БЪЛГАРИНА ИМА НИСКА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КУЛТУРА".

ПС:Съжалявам, че не е по темата просто не се сдържах.

Е конкретния случай ако не е "ниска застрахователна култура" тогава какво е?! :012:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 16 яну 2013 14:35

velinsl написа:Такива случай сигурно има доста и после тъпите застраховатери са ми интересни като почнат да твърядят, че "БЪЛГАРИНА ИМА НИСКА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КУЛТУРА".

"Ниска застрахователна култура" според застрахователя означава, че апартаментът ти, вилата,парцел някой ако имаш, велосипедът,косачката, стиковете за голф,компютъра,кучето,котката,цветята в градината, ябълката на двора, кокошките(евентуално) mhihi,абе всички притежания,за които се сетиш не са застраховани... при него. mhihi Ако ви се види смешно да отбележа, че има държави, където застраховка гражданска отговорност е задължителна за кучета. mhihi

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 17 яну 2013 10:16

Да. То има и страни, в които се съдят за това, че кафето им е прекалено топло и са си изгорили езика...ма т'ва е друга тема. В случая е истина, че в БГ си застраховаме основно колите. Както е истина и че колегата vw_motor е постъпил доста НЕАДЕКВАТНО в случая. От както ГО е задължителна пари в случай на ПТП не давам по никакъв начин.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 13 мар 2013 19:31

Малко ъп на темата...
Миналата седмица тир ме обърса с ремаркето на Околовръстното и изобщо не спря, бях до него, ремаркето мърляво, не видях номера. Нещо се шашнах и не тръгнах да го гоня, спрях, звъннах на 112 с идеята да го спре първия пост на КАТ. Пратиха ми ченгета, писахме...протокол с неизвестни обстоятелства. В КАТ категорично отказват да го търсят-Административно наказателни дейности е отдела, или нещо такова. Нямало как да го намерят, нямало камери на Околовръстното, и нямало постове на КАТ! През 10 гишета, та на 15-то ме пратиха, да дам молба в свободен текст, да ми дадат бележка, че извършителят е неизвестен, евентуално да ида в Гаранционен фонд...демек от умрел писмо.
Писна ми от простотии и мисля да не ги оставя така.
Някой знае ли колко време пазят записите от камерите, и дали изобщо записват, или само наблюдават?
Все ми се струва, че около времето, в което стана ПТП-то не са минали ужасно много тирове със зелени ремаркета.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Чет 14 мар 2013 14:13

Аз съм замислил като се събере кеш за да не се обяснявам като ученичка една камера за кола и в такива ситуаци лесно се разбира кои крив кои прав и кои да търся .Все пак са от 100 до 300 лв .

bagera_84
Автомобил:
Двигател:

ПТП на паркинг с незвестен

Мнениеот bagera_84 » Съб 12 апр 2014 14:54

Някой колега, може ли да даде яснота при следната ситуация...

Автомобилът ми бе оставен на паркинг вечерта, сутринта го намирам със счупена броня, охлузена от едната страна.
Нищо не съм чул, питах съседи, никой-нищо.
Имам само гражданска, без каско. Звънях на 112, но те ми казаха, че КАТ не посещават "такива" щети на паркинг.

Кои ще ми поеме ремонта или да пия студена вода, тъй като едва ли ще се намери виновника. Трябва ли да ходя в КАТ да пускам молба или нещо друго, което да дам на ГО-то или сигнала на 112 е достатъчен?

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: ПТП на паркинг с незвестен

Мнениеот anonym0us » Съб 12 апр 2014 15:28

Първо огледай паркинг-а, дали случайно няма камера, в околността, заснела случката! Ако паркинга няма камера, губиш по точки и пиеш студена вода! Ако паркинга има осветление и камерата е заснела колата, има шанс куките да го открият!

bagera_84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bagera_84 » Съб 12 апр 2014 15:42

Живея от доста време на адреса, ако имаше камери щях да го съм го написал, разбира се че няма, както и баби-клюкарки, които иначе знаят всичко. Въпроса е дали трябва да подавам нещо в КАТ, с което да започнат да търсят нещо или някой или няма смисъл?

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 12 апр 2014 16:13

Според тебе защо те карам да кажеш дали има камери или свидетели? Как органите на реда, ще намерят човека сътворил тази зла участ? Ако ти се занимава, ходи на гледачка да ти каже номера на колата!
Пиеш студена вода и това е, колко и гадно да звучи това е! Щом нямаш информация за колата, която те е ударил-а , куките не са като на филмите, да взимат отпечатък от гумите на паркинга, и да октрият кой дот е гумата, от кой сервиз е купена и на кой е продадена, и накрая да открият колата в гаража на твои комшия :screwy :mhihi

Потребителски аватар
malin.angelov
Автомобил: vw passat
Двигател: BMP 07

Мнениеот malin.angelov » Съб 12 апр 2014 18:12

anonym0us написа: куките не са като на филмите, да взимат отпечатък от гумите на паркинга, и да октрият кой дот е гумата, от кой сервиз е купена и на кой е продадена, и накрая да открият колата в гаража на твои комшия :screwy :mhihi
:11 :11 :11 :11 :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Съб 12 апр 2014 21:15

Ако няма свидетели няма как да докажеш .
Затова се прави каско . Каското е единствена институция която
ако стане птп и без свидетели са длъжни да ти отремонтират колата
въпреки ,че понякога не става точно така .

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”