Здравейте колеги!
Аз не виждам драма в цялата история. Въпрос на вкус е избора на колата. Може за някои да е грозна, а други да я харесват повече от всеки друг модел. Видно от американския VW този модел е предлага само с този вид мотор и стартовата цена е около 21 хиляди долара. Друг е въпроса дали същия този мотор е харесван или не. Абсолютно НЕ се съгласявам с Вас, че моделите произведени за Америка са некачествени. Знам го от личен опит, защото вече три години карам точно американски Пасат Б6. Да, може би са по-постни, както каза колегата Андреев, но ако си харесаш определена кола и можеш да направиш компромиси с екстрите по нея.....значи е твоя! Вярвам, че всеки един от нас иска да се вози в чисто нов автомобил, но не всички имат тази възможност. И от там нататък започват компромисите....било то за кола или за нещо друго. След покупката винаги може да се дооборудва и накичи колата, естествено е поскъпо така.
Колегата, който каза че колата е преминала през Технотест има право! Щом е минала от там и е регистрирана, според мен всичко е наред и може спокойно да се движи по пътищата. Друг е въпроса дали така стоят нещата в Щатите. Преди да купя моя автомобил аз също се притеснявах дали това, което виждам е исина. Дали е тази година на производство, истина ли са километрите на километража и т.н. Хубавото е че в Америка на всяка кола/доколкото знам/ се прави история, от мястото на призвеждане, представителството в което е продадена, от кого е закупена, за какво е използвана/лична употреба, рент-а кар и т.н/, всяко посещение и причината за него в сервиз и съответно километрите, ако е имала удари и кога е станало това и дали е изплатена от застрахователя и/или бракувана, ако е изнесена от страната също кога. Тази история на автомобила може спокойно да бъде "снета" от интернет...естествено срещу заплащане. Преди три години аз изтеглих тази история за автомобила ми и в всичко беше както бе описано от продавача тук в България.
Така че към колегата, който се двуми за колата. Ако наистина ти харесва и я искаш, избирай внимателно дай боже всичко да е наред и автомобила, който си харесал да е ТВОЙ!
Успех