Пасат б5, кой е най добрият и защо?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
respekt86
Автомобил: Golf 3
Двигател: aft

Re: Пасат б5, кой е най добрият и защо?

Мнениеот respekt86 » Пет 18 яну 2013 20:27

stefan4o :D Въпросът ми е сериозен между другото ;)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 18 яну 2013 20:31

Смяташ ли, че човек на място ще ти каже "тая и тая кола са много здрави, купи си такава". Реално погледнато като става реч за 10+ годишни коли каква е гаранцията, че на теб няма да ти се падне куцата бройка?

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Нед 20 яну 2013 19:17

Аз имам предвид по-нов автомобил- до около 2008. Тук не коментираме цени, а качество на изработка. Аз ако имах компетенциите да кажа кое защо не става, бих си отговорил сам и на въпроса кое и защо става.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 20 яну 2013 19:28

Какво качество на изработка да коментираме? Не е нужно да си кой знае колко компетентен за да видиш, че днешните автомобили се правят колкото да изкарат срока на гаранцията си (мисля, че човекът, от когото чакаш отговор сподели защо кара Б3 все още - със сигурност не е заради това, че не може да си купи по-нова). В случай, че не ти е правило впечатление... Имам спомен, че в няколко теми във форума е засегнат този аспект. Качествените в истинския смисъл на думата достъпни за масовия потребител коли отдавна вече са претопени или полека-лека изчезват. Всеки от нас знае поне 2-3 такива автомобила.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 20 яну 2013 19:55

Тук Стефан е прав . И аз съм споменавал в други теми ,че вече го няма желаното качество .Масово след 97' (с малки изключения след 2000'-01') - колите са със "заложено" разваляне след "определен" период :Mr Green Fun - да речем годините гаранция + 2-3 години горница,ако ще да си съдерете задника от поддръжка ! И не напразно да речем мн възли са така направени ,че се сменят в комплект с някой дооста скъп :beat_butt2 и щеш не щеш - кешиш кат' поп или , ако си с пари - нова от магЪзина :twisted:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 20 яну 2013 20:12

Ама прави се така с цел...Защо да се влагат скъпи материали в изработката,като след 5-8 години,било то електроника,коли и каквото и да е друго,ще бъде морално остаряло ? Защо да изработиш примерно един лаптоп от материали,с които ще работи 20 години безпроблемно,като след 5 години,вече ще е слаб за всичко,което излиза.Колите по същия начин-с тия изисквания и прочие,не отговарят на съвременността.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 20 яну 2013 20:17

Подкрепям колегата ZFA, аз също не бих си купил такъв автомобил. Абсрахирам се от размера на купето, на мен лично не ми трябва толкоз голяма кола, ала това да ти се извади ябълката на шарнира в движение - ужас! Все едно е Москвич, на него се вадеха накрайниците, или Жигули с фалшиви шарнири!
За тези пари има доста качествени коли, които не бъркат толкоз дълбоко в джоба. Както отбелязе мой познат, собственик на Пасат - Не върви на нафта, а на дюзи!

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Нед 20 яну 2013 20:57

feikot написа:Ама прави се така с цел...Защо да се влагат скъпи материали в изработката,като след 5-8 години,било то електроника,коли и каквото и да е друго,ще бъде морално остаряло ? Защо да изработиш примерно един лаптоп от материали,с които ще работи 20 години безпроблемно,като след 5 години,вече ще е слаб за всичко,което излиза.Колите по същия начин-с тия изисквания и прочие,не отговарят на съвременността.

Потребителската електрона е друго нещо, да не говорим за компютрите :wink: Те си остаряват за една година :D Пасата на баща ми Б4, '97-ма си е танк и мисля, че ще надживее моят пасатор :oops: :)
Иначе и на мен ми прави впечатление, че автомобили след 2000-2002'ра са много нежни. И аз се хванах на хоро с една Б6'ца :roll: па дано да го изиграем както тря'а :lol:

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Нед 20 яну 2013 21:10

До тук всеки казва че тази или онази кола не става, защото не си заслужавала и се чупела мого и т.н. Никой не каза поне един автомобил който си заслужава. Хайде споделете кой автомобил си заслужава парите и не се чупи (стана ми ужасно интересно) :)

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Нед 20 яну 2013 21:13

feikot написа:Ама прави се така с цел...Защо да се влагат скъпи материали в изработката,като след 5-8 години,било то електроника,коли и каквото и да е друго,ще бъде морално остаряло ? Защо да изработиш примерно един лаптоп от материали,с които ще работи 20 години безпроблемно,като след 5 години,вече ще е слаб за всичко,което излиза.Колите по същия начин-с тия изисквания и прочие,не отговарят на съвременността.

Чакай сега...ние не говорим за лаптоп , но и за него имам някоя и друга мисъл: Масовия потребител за какво го ползва. ...Познахте сърфиране,чатене и гледане на филмчета.Какво толкоз ще е по-напредничав, след като се знае за какво се ползва масово.Вече за определен кръг...там е друго - винаги ще има предложения за тях. Батерията му е с "ресурс" -мине "определен" брой цикли на заряд и..край, айде нова.Въпреки,че не е нормално това и могат да изкарат поне двойно,но това ще е "нежелано" :!: По-новите кат' им гледам само пантите, колко са тясни ,ме е страх да го отворя :twisted: и мн други такива "недомислици" с една цел- да се скапе/счупи колкот' се може по-рано и после поредния нов ! Абе каквото и да ми говорят, знам,че става дума за пари :mrgreen:
Отклоних се доста :oops:
За колите- ами те и преди,сега,и след години ще са на четири гуми :lol: Самите инженери признават,че това "залитане" по електрониката по автомобилите е "грешна" стъпка и сериозен фактор за честа дефектация и отказ по системите.Всичко е с довода ,че се работи по въпроса със замърсяването и без ел.компоненти няма как :063: в момента има обаче коли изцяло по мех .път постигнати Евро 5 стандарти .А сега де ?! Просто с електроника се постигат неща ,които с механика са нежелани .А именно : големи печалби , определен живот/заложен ресурс. Така се "подхранва" и насажда един консуматорски тертип у хората и видиш ли ,това е морално остаряло - прийоми от реклами колкот' щеш :да:
Предполагам ,че не само на мен ми се ще едно морално остаряло Рено Алпин , или някоя 911-ка ,или пък еНо Дефендърче в гаража :Mr Green Fun пък нека са морално остаряли :banana
dlug написа:До тук всеки казва че тази или онази кола не става, защото не си заслужавала и се чупела мого и т.н. Никой не каза поне един автомобил който си заслужава. Хайде споделете кой автомобил си заслужава парите и не се чупи (стана ми ужасно интересно) :)

Такъв дет' не се чупи няма .Всичко е компромиси :beer но е вярно ,че има някои, които се чупят в пъти повече от другите .

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Нед 20 яну 2013 21:18

Сега ако трябва да купувам Ауди А4 или Пасат Б5,бих взел Пасат Б5 1,9ТДИ 90кс и да е задължително комби.
Искам да е с климатик и ел.стъкла,друго не ми трябва. :mrgreen:

Пасата е с по-добри седалки и по голям обем в купето.

Фаровете на Пасата са по-добри

Единственото нещо,което ми харесва на Ауди А4,е това,че е заоблено и ми напопмня на Ауди 80.

Ако имаше кола,която от вътре като Пасат Б5,а отвън като Ауди А4...... :Mr Green Fun

respekt86
Автомобил: Golf 3
Двигател: aft

Мнениеот respekt86 » Нед 20 яну 2013 22:14

Че на Аудито к'во му е на интериора?!

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Нед 20 яну 2013 22:26

Явно за по-големия кат' размер салон става въпрос , а не точно за интериора му :D

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Нед 20 яну 2013 23:01

Малко Аудита съм видял със седалки примерно,които да не хлопат.
И много ме дразни това,че ръчката от Ауди 80 е по същия начин за фаровете.
В Пасата се чувстваш,сякаш е по-широко покрай теб.
Голям фен съм на Ауди,но някои неща много ме дразнят.
При двете колки,Пасат и Ауди има голям недостатък,ако караш без кора под двигатреля,подкалниците си заминават :Mr Green Fun
Мен ме дразнят малките неща в колите.
При Пасат още не мога да свикна с това ел.заключване,което щрака много гадно всеки път.
Проблемните микроключета в ключалките .... при Пасат са гадост.
Ако си изгубиш ключа,Аудито се отваря лесно с тел,а при Пасат не се получава :Mr Green Fun
По външен вид Аудито бие Пасата,но ако вземем най-ниско оборудване(базово)на Ауди и Пасат,Пасата ще е по-добър,като изпълнение.
При Пасат фаровете потъмняват,понеже са от пластмаса,но след хубаво полиране стават супер.
Друго което забелязвам,през зимата на доста Аудита,ножовете на предните брони липсват.
И двете коли си имат + и - може да изпишем 100 страници и накрая темата пак ще се заключи,защото ще се повтаряме и повтаряме,и пак някой ще почне да се заяжда. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Пон 21 яну 2013 0:28

Тука голяма седянка, голямо надговаряне станало ;)
Е..и аз карам Б5.5 около 6 години май че, преди него имах Б4 (2 години), преди него Б3 (3 години), преди него Фиат регата (4 години) :Mr Green Fun

Няма смисъл да се карате. Вярно казва zfa, но е и вярно че всички коли се развалят- най-вече старите ;)
Аз купих моя Б5.5 когато беше на 2 години - аха да го навърши и беше на около 280 000 км ;)
Докато да стане на 6-7 години- тогава почнаха проблемите... и да чукна на дърво все още нямам пипано по мотора нищо.

според мен:
1. Най най - рано се разваля Климатроника (клапите) и тука zfa запрята ръкави ;)
2. Междувременно - ако не се поглежда от долу периодично - може да се наложи да се смени каре - заради скъсан маншон;
3. Ако се кара зимата в много сняг и лед- със сигурност ще има проблеми с пластмасите и корите отдолу- и особенно отпред муцуната...
4. Акумулатора издъхва и той на 7-8 година,
5. Някоя брава може да те сюрпризира даже и преди 7-та година;

Виж и тази тема: viewtopic.php?f=6&t=321819&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B0

Въпреки че става дума за Б5.5, смятай го почти същия като Б5, има само малки разлики в купето и моторите...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”