feikot написа:Ама прави се така с цел...Защо да се влагат скъпи материали в изработката,като след 5-8 години,било то електроника,коли и каквото и да е друго,ще бъде морално остаряло ? Защо да изработиш примерно един лаптоп от материали,с които ще работи 20 години безпроблемно,като след 5 години,вече ще е слаб за всичко,което излиза.Колите по същия начин-с тия изисквания и прочие,не отговарят на съвременността.
Чакай сега...ние не говорим за лаптоп , но и за него имам някоя и друга мисъл: Масовия потребител за какво го ползва. ...Познахте сърфиране,чатене и гледане на филмчета.Какво толкоз ще е по-напредничав, след като се знае за какво се ползва масово.Вече за определен кръг...там е друго - винаги ще има предложения за тях. Батерията му е с "ресурс" -мине "определен" брой цикли на заряд и..край, айде нова.Въпреки,че не е нормално това и могат да изкарат поне двойно,но това ще е "нежелано"

По-новите кат' им гледам само пантите, колко са тясни ,ме е страх да го отворя

и мн други такива "недомислици" с една цел- да се скапе/счупи колкот' се може по-рано и после поредния нов ! Абе каквото и да ми говорят, знам,че става дума за пари
Отклоних се доста
За колите- ами те и преди,сега,и след години ще са на четири гуми

Самите инженери признават,че това "залитане" по електрониката по автомобилите е "грешна" стъпка и сериозен фактор за честа дефектация и отказ по системите.Всичко е с довода ,че се работи по въпроса със замърсяването и без ел.компоненти няма как

в момента има обаче коли изцяло по мех .път постигнати Евро 5 стандарти .А сега де ?! Просто с електроника се постигат неща ,които с механика са нежелани .А именно : големи печалби , определен живот/заложен ресурс. Така се "подхранва" и насажда един консуматорски тертип у хората и видиш ли ,това е морално остаряло - прийоми от реклами колкот' щеш
Предполагам ,че не само на мен ми се ще едно морално остаряло Рено Алпин , или някоя 911-ка ,или пък еНо Дефендърче в гаража

пък нека са морално остаряли

dlug написа:До тук всеки казва че тази или онази кола не става, защото не си заслужавала и се чупела мого и т.н. Никой не каза поне един автомобил който си заслужава. Хайде споделете кой автомобил си заслужава парите и не се чупи (стана ми ужасно интересно)

Такъв дет' не се чупи няма .Всичко е компромиси

но е вярно ,че има някои, които се чупят в пъти повече от другите .