Dona Perfecta Golf IV 1.8T AGU

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Re: Моята принцеса "Dona Perfecta" Golf IV 1.6 SR

Мнениеот FELIPE » Сря 16 яну 2013 20:25

Днес си мислех за това играене на волана при монтирани фланци,та накратко казано не може да е от тях,няма логика,когато сменях преди около седмица старите по-къси болтове със по-дълги се загледах в старите,нещо ,което никога не съм правил преди това,ами поне 3 от 5 болта бяха с куха глава,останалите с плътна,сега сложих навсякъде с плътна...та как това не се отразява на баланса,а хипотетичната разлика в дебелината на фланеца се отразява,говоря за фланец 5-6 мм при който джантата си ляга на главината и е центрирана.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Сря 16 яну 2013 20:49

Филип - когато контактната повърхност е крива и с 10 болта с плътни глави да стегнеш - ще играе, тук не става въпрос за разбалансиране от тежест, а за изместен център или криволежаща повърхност. За да се убедиш, че болтовете с каква глава са не играят никаква роля махни по един болт, да видиш, че вибрации няма да има :idea:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 16 яну 2013 22:11

Мога да потвърдя това за болтовете :да: И аз имам по един плътен болт, общо са 9, не са много симетрично разположени и нямам проблеми.
Всеки добър стругар може да направи, качествени фланци :)

Потребителски аватар
zarka.zlobarka
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGU
Контакти:

Мнениеот zarka.zlobarka » Сря 16 яну 2013 23:33

Дори и да имат някакво влияние болтовете, в моя случай със сигурност проблема не идва от тях, защото когато бях с 5 милиметровите фланци отпред, си карах с оригиналните болтове, тъй като са достатъчно дълги. А с тях си карам и 15ките и 18ките и нямам този проблем, докато не сложа въпросните фланци отпред.
По склонна съм да си мисля, че е от това, че когато ги сложих не минах стенд, но така или иначе, скоро като слагам регулируемото окачване, ще ми трябват нови по-дебели фланци, за да не опира отпред в джантите. Тогава задължително ще се минава сренд и ако пак тресе незнам ....

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Чет 17 яну 2013 14:50

В Габрово има един много добър стругар, който се намира точни преди КАТ с лице на булеварда. Там има и някакъв сервиз. Носил съм му криви дискове и ги направи перфектно.
Ако ти трябват хубави болтове драсни едно л.с.
В моят случай при 18 цола джанта, ет 35, 8ж се наложи слагането на фланци отпред заради окачването. 6 мм при мен бяха достатъчни за да не закача гумата. Опираше точно където са шайбите за регулажа.

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пет 18 яну 2013 11:05

По информацията, която имам стенда няма общо с вибрациите, а с равномерното износване на гумите. Търси проблема във фланците. Можеш също да си погледнеш гумите за някоя неприятна "цицина" на гумата, която да ти опира по окачването. Иначе - ако без фланец нямаш проблем с вибрациите, значи сменяй фланците :)

Потребителски аватар
zarka.zlobarka
Контакти:

Мнениеот zarka.zlobarka » Пет 18 яну 2013 14:52

stenly_m написа:... Иначе - ако без фланец нямаш проблем с вибрациите, значи сменяй фланците :) ...

:да:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пет 18 яну 2013 18:50

Все си мисля,че за да играе волана от фланците същия трябва да е рязан с ножовка :D не вярвам да е толкова трудно да се направят двете повърхности успоредни на хубава машина,а на колегата Morfei фланците даже са маркови, немски...иначе ако не са успоредни и гумата играе, стенд няма да помогне,евентуално си мисля за тежести ,като при крива джанта на машина за баланс с прикрепен по някакъв начин фланец за джантата :D
П.П.Аз да не знам много,че моите още не съм ги пробвал на високи скорости за вибрации :D

Потребителски аватар
calidad
Автомобил: Golf 4
Двигател: 2.0 AZH 4motion
Контакти:

Мнениеот calidad » Пет 18 яну 2013 19:38

Абе най-добре дай на стругаря твоите фланци той като ги хване на струга и ги завърти ще си проличи дали са криви, ако са да им пусне една стружка, ако ли не нови :) Самия фланец може и да не е крив просто да не ляга както трябва

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Пет 18 яну 2013 20:16

Не е само до стругаря, и въпреки че го написах, пак ще повторя, даже и ще дообясня:
1.Нужна е т.нар. успоредност на монтажните равнини-за това трябва УШГ/машина която изравнява, коригира и гарантира дебелината и равнинността на детайла, че даже го и полира mhihi / или струг с читав УНИВЕРСАЛ/огромниу държащ детайла/
2.Задължитално, при дебелина на фланеца, скриваща центриращият отвор, се предвижда задължително стъпка/издатина/ гарантираща акуратното центриране на джантата/предвид допуска в луфтовете на монтажните отвори/
3.Не искам да се хваля, но през годините съм направил множество/стотици/ фланци, на всевъзможни коли, и от опит казвам че при правилно изпълнение на горната технология, биене, тресене и прочее са НЕВЪЗМОЖНИ.
4.Минаването на стенд след поставяне на фланци е глупава идея, тъй като чрез фланеца реално се изменя офсета на джантата и нищо повече-всичко останало като наклони и сходимост си остава същото. Друг е въпроса, ако колата ще се шофира по така да се каже "екстремен" начин, но тогава фланците са излишни и се играе само с настройките на предницата.
5.Ако на колежката фланците пораждат дисбаланс, то вероятно са криви, малко, но-криви. А ако същите не могат да се коригират, лично ще обиколя Габрово по бели чорапи и розова тениска, с "Бански на лалета" на уста. :063: :banana

Потребителски аватар
freemax
Автомобил: Vw Bora 4motion
Двигател: AGR 1999

Мнениеот freemax » Пет 18 яну 2013 22:36

:yeaha: за колата и положените усилия :)

Потребителски аватар
bace_go6o
Автомобил: lek
Двигател: AFN 97

Мнениеот bace_go6o » Пет 18 яну 2013 22:46

Джадая все едно говори на тикритски .. :D
Нищо не разбрах аз, но добре че имам някакво въображение, и схванах идеята .. С една дума, фланците му е майката .. Трябва да са качествени, и да си ги правим при него!
Айде на по бира :beer

Потребителски аватар
zarka.zlobarka
Контакти:

Мнениеот zarka.zlobarka » Пет 18 яну 2013 22:56

Така или иначе тези 5 милиметрови фланци, криви или не, повече няма да ми свършат работа. Ще поръчам нови по-дебели, но чак след като сложа окачването и знам колко точно трябва да са, за да не се налага после да се престъргват и да се дисбалансират, като старите. :beer

Потребителски аватар
wassilzaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wassilzaza » Съб 19 яну 2013 0:12

След като почти всяка седмица съм в Габрово и се оглеждам, то едва днес успях да видя колата, която мина покрай Търговската Палата в ранния след обяд. Макар и с по-скромната си 'зимна' визия веднага го познах.
Много се радвам на ентусиазма ви :да: . Поздравления! Всяко развитие по проекта ще представлява интерес за мен :)

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Съб 19 яну 2013 1:00

zarka.zlobarka написа:Така или иначе тези 5 милиметрови фланци, криви или не, повече няма да ми свършат работа. Ще поръчам нови по-дебели, но чак след като сложа окачването и знам колко точно трябва да са, за да не се налага после да се престъргват и да се дисбалансират, като старите. :beer

Като се престържат както трябва няма как да се "дисбалансират"...важното е да се заложат правилно без да има биене и всичко е ток.

Върни се в “Моят Volkswagen”