Измамa Англия - transcarlogistics.eu - Naven Vorgan (Fraud)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Измамa Англия - transcarlogistics.eu - Naven Vorgan (Fraud)
Здравейте колеги,искам да предупредя всеки до когото стигна. Казусът е следния,харесах кола(http://www.cars.bg/u875606) обявена в няколко български сайта. Тел. е невалиден пловдивски. Писах съобщение на което ми отговори NAVEN VORGAN ,вероятно измислено име. Меила беше на английски и човека обясни, че е англичанин търговец на коли, който купува такива с лява дирекция от там ,тъй като са много евтини и ги продава в цяла Европа чрез транспортна фирма Trans Car Logistics. Изразих интерес, но и съмнение ,след няколко подканяния от моя страна ми даде сайта на транспортната фирма,тъй като условието за доставка беше да им преведа половина сума в аванс,к ато те я държат за гаранция до приключване на сделката.Сайта е създаден в края на 2012г. и копира имената на големи логистични компании,но без никаква собствена история (http://www.transcarlogistics.eu ). Тогава го помолих да ми даде адреса си за да пратя приятел да види колата на живо и да я ПЛАТИ на място. След 2 дни ми даде адрес в Лондон на който приятелят отиде моментално. Оказа се магазин за мебели втора употреба и никой не беше чувал за VORGAN. Момчето огледало и квартала, нищо! В последствие се оказва, че вече има опарени от схемата, но лошото е, че попадам на все повече такива обяви, перфектни коли на ниски цени, но със сбъркани номера или грешни такива (http://www.cars.bg/u938879)! МОЛЯ ВИ РАЗПРОСТРАНЕТЕ ИНФОРМАЦИЯТА ПО ВСИЧКИ ФОРУМИ!СТИГА СА НИ ПРАВИЛИ НА БАЛЪЦИ!
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Измамник от Англия - transcarlogistics.eu - Naven Vorgan
На сайта има адреси - това ли са фалшивите:

Освен това колега според мен е крайно недопустимо да превеждаш на някой в чужбина такива големи суми пари по снимка...

Освен това колега според мен е крайно недопустимо да превеждаш на някой в чужбина такива големи суми пари по снимка...

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Не е луд тоя дето яде баницата а този дето му я дава ! Още ли има хора дето обръщат внимание на такива елементарни схеми а какво остава да им се вържеш
Не може да очакваш нещо дето например струва половината от цената си да не е купено и да чака точно теб понеже си ебаси и късметлията и ей сега ще удариш кьоравото 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 написа:На сайта има адреси - това ли са фалшивите:
Освен това колега според мен е крайно недопустимо да превеждаш на някой в чужбина такива големи суми пари по снимка...![]()
Не колега,тези са на транспортната компания,фалшивият ми го даде той в маил:London, 36 Wilcox road, sw8 2ux .
За циничния колега под теб:
Не всеки има близък допир с реалността,особено БГ такавата.Когато контактуваш с човек представящ се за един от онези с "друго мислене" си мислиш,че .....
Както и да е,АЗ НЕ СЪМ ПРЕВЕЖДАЛ ПАРИ,разбира се.Колата е изключителна,затова пратих човек да я плати на място и затова се угадих,че са измамници(вероятно дори и български).
Колкото по-бързо се разчуе,толкова по-бързо ще престанат да се опитват.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Изпускаш още една подробност - има евтини коли с ДЯСНА дирекция. С лява не съм видял нито една там, а камо ли да е евтина!
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Значи се оказва, че сайтът transcarlogistics.eu е фалшив или не е? Има ли всъщност реална такава фирма и това нейния сайт ли е?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
azrod написа:Изпускаш още една подробност - има евтини коли с ДЯСНА дирекция. С лява не съм видял нито една там, а камо ли да е евтина!
Не веднъж съм гледал английски обяви с ляв волан и всички беха на дебели цени!
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Zdravko Zankov написа:azrod написа:Изпускаш още една подробност - има евтини коли с ДЯСНА дирекция. С лява не съм видял нито една там, а камо ли да е евтина!
Не веднъж съм гледал английски обяви с ляв волан и всички беха на дебели цени!
И аз това казах де.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 написа:Значи се оказва, че сайтът transcarlogistics.eu е фалшив или не е? Има ли всъщност реална такава фирма и това нейния сайт ли е?
Нямам информация за транспортната фирма,но след като търговецът очевидно не смяташе да е коректен а парите трябваше да се преведат по нейните сметки се предполага,че....
Колега,преди 4-5 години се интересувах от коли от Англия,тогава левите волани бяха по-евтини там.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Браво колеги,свършили сме добра работа!Вижте го този смешник какво ми писа:
Naven Vorgan: delete everything you wrote in forums.... I will come after you and kill you
А след като му се изсмях:
Naven Vorgan:Take care of yourself, do not laugh...not play with us
Явно форумът ни е достатъчно силен за да му обърква плановете.
Naven Vorgan: delete everything you wrote in forums.... I will come after you and kill you
А след като му се изсмях:
Naven Vorgan:Take care of yourself, do not laugh...not play with us
Явно форумът ни е достатъчно силен за да му обърква плановете.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
В крайна сметка transcarlogistics.eu изглежда легитимна фирма, но не е!
Каква точно е схемата и какво общо има фирмата? С някой друг от фирмата говорил ли си?
Звънял ли си на телефоните на фирмата, посочени в сайта?
Каква точно е схемата и какво общо има фирмата? С някой друг от фирмата говорил ли си?
Звънял ли си на телефоните на фирмата, посочени в сайта?
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Влади, схемата е следната:
Не знам дали ви е направи впечатление, но напоследък се появиха доста обяви на хубави коли за без пари. Естествено в обявата има само имейл за връзка или невалиден телефон. Свързвате се с продавача и той ви казва че продава автомобила, но се намира в чужбина. Може да ви го изпрати по еди коя си транспортна фирма и посочва легитимна фирма, която може да се провери. От там иска да му преведете половината сума за сделката и ако се излъжете, нещата приключват до тук. Вие сте едни пари назад, той напред и за съжаление няма как да го откриете. Не се ли научихте, че никой не продава хубава стока за без пари
Не знам дали ви е направи впечатление, но напоследък се появиха доста обяви на хубави коли за без пари. Естествено в обявата има само имейл за връзка или невалиден телефон. Свързвате се с продавача и той ви казва че продава автомобила, но се намира в чужбина. Може да ви го изпрати по еди коя си транспортна фирма и посочва легитимна фирма, която може да се провери. От там иска да му преведете половината сума за сделката и ако се излъжете, нещата приключват до тук. Вие сте едни пари назад, той напред и за съжаление няма как да го откриете. Не се ли научихте, че никой не продава хубава стока за без пари

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Е едно време бяха транспортни ленти маслени игли и други такива,сега нещата са по-модерни,но хватката е една и съща-балъка да си помисли че може да хване господ за шлифера 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Е едно време бяха транспортни ленти маслени игли и други такива,сега нещата са по-модерни,но хватката е една и съща-балъка да си помисли че може да хване господ за шлифера
Ха-ХА,да и на мен ми предлагаха безценни лагери през 90-те.
UP to date:
Naven Morgan:You have 2 days for delete all
And :I know all about you....
Сериозен бизнес прекъсваме.
-
- Автомобил:
- Двигател:
PACH написа:Влади, схемата е следната:
Добра сентенция на схемата,колега.Наистина не разбирам,защо са негативни половината коментари.Това е схема на явна измама,която веднъж описана,би помогнала на доста хора.Не знам защо,но никога не съм се примирявал с тезата,че докато има балъци ще има и тарикати.Точно липсата на балъци (излишъкът от тарикати) е в основата на НАШИЯ цинизъм.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”