Измамa Англия - transcarlogistics.eu - Naven Vorgan (Fraud)

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
zaharievnz
Автомобил:
Двигател:

Измамa Англия - transcarlogistics.eu - Naven Vorgan (Fraud)

Мнениеот zaharievnz » Съб 19 яну 2013 20:28

Здравейте колеги,искам да предупредя всеки до когото стигна. Казусът е следния,харесах кола(http://www.cars.bg/u875606) обявена в няколко български сайта. Тел. е невалиден пловдивски. Писах съобщение на което ми отговори NAVEN VORGAN ,вероятно измислено име. Меила беше на английски и човека обясни, че е англичанин търговец на коли, който купува такива с лява дирекция от там ,тъй като са много евтини и ги продава в цяла Европа чрез транспортна фирма Trans Car Logistics. Изразих интерес, но и съмнение ,след няколко подканяния от моя страна ми даде сайта на транспортната фирма,тъй като условието за доставка беше да им преведа половина сума в аванс,к ато те я държат за гаранция до приключване на сделката.Сайта е създаден в края на 2012г. и копира имената на големи логистични компании,но без никаква собствена история (http://www.transcarlogistics.eu ). Тогава го помолих да ми даде адреса си за да пратя приятел да види колата на живо и да я ПЛАТИ на място. След 2 дни ми даде адрес в Лондон на който приятелят отиде моментално. Оказа се магазин за мебели втора употреба и никой не беше чувал за VORGAN. Момчето огледало и квартала, нищо! В последствие се оказва, че вече има опарени от схемата, но лошото е, че попадам на все повече такива обяви, перфектни коли на ниски цени, но със сбъркани номера или грешни такива (http://www.cars.bg/u938879)! МОЛЯ ВИ РАЗПРОСТРАНЕТЕ ИНФОРМАЦИЯТА ПО ВСИЧКИ ФОРУМИ!СТИГА СА НИ ПРАВИЛИ НА БАЛЪЦИ!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Измамник от Англия - transcarlogistics.eu - Naven Vorgan

Мнениеот Vlad777 » Съб 19 яну 2013 21:04

На сайта има адреси - това ли са фалшивите:
Изображение

Освен това колега според мен е крайно недопустимо да превеждаш на някой в чужбина такива големи суми пари по снимка... :screwy :screwy

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 19 яну 2013 21:17

Не е луд тоя дето яде баницата а този дето му я дава ! Още ли има хора дето обръщат внимание на такива елементарни схеми а какво остава да им се вържеш :shock Не може да очакваш нещо дето например струва половината от цената си да не е купено и да чака точно теб понеже си ебаси и късметлията и ей сега ще удариш кьоравото mhihi

zaharievnz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaharievnz » Съб 19 яну 2013 21:37

Vlad777 написа:На сайта има адреси - това ли са фалшивите:
Изображение

Освен това колега според мен е крайно недопустимо да превеждаш на някой в чужбина такива големи суми пари по снимка... :screwy :screwy

Не колега,тези са на транспортната компания,фалшивият ми го даде той в маил:London, 36 Wilcox road, sw8 2ux .
За циничния колега под теб:
Не всеки има близък допир с реалността,особено БГ такавата.Когато контактуваш с човек представящ се за един от онези с "друго мислене" си мислиш,че .....

Както и да е,АЗ НЕ СЪМ ПРЕВЕЖДАЛ ПАРИ,разбира се.Колата е изключителна,затова пратих човек да я плати на място и затова се угадих,че са измамници(вероятно дори и български).
Колкото по-бързо се разчуе,толкова по-бързо ще престанат да се опитват.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Съб 19 яну 2013 21:58

Изпускаш още една подробност - има евтини коли с ДЯСНА дирекция. С лява не съм видял нито една там, а камо ли да е евтина!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 19 яну 2013 23:10

Значи се оказва, че сайтът transcarlogistics.eu е фалшив или не е? Има ли всъщност реална такава фирма и това нейния сайт ли е?

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 19 яну 2013 23:36

azrod написа:Изпускаш още една подробност - има евтини коли с ДЯСНА дирекция. С лява не съм видял нито една там, а камо ли да е евтина!

Не веднъж съм гледал английски обяви с ляв волан и всички беха на дебели цени!

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Нед 20 яну 2013 16:29

Zdravko Zankov написа:
azrod написа:Изпускаш още една подробност - има евтини коли с ДЯСНА дирекция. С лява не съм видял нито една там, а камо ли да е евтина!

Не веднъж съм гледал английски обяви с ляв волан и всички беха на дебели цени!

И аз това казах де.

zaharievnz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaharievnz » Нед 20 яну 2013 18:15

Vlad777 написа:Значи се оказва, че сайтът transcarlogistics.eu е фалшив или не е? Има ли всъщност реална такава фирма и това нейния сайт ли е?

Нямам информация за транспортната фирма,но след като търговецът очевидно не смяташе да е коректен а парите трябваше да се преведат по нейните сметки се предполага,че....
Колега,преди 4-5 години се интересувах от коли от Англия,тогава левите волани бяха по-евтини там.

zaharievnz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaharievnz » Пон 28 яну 2013 17:41

Браво колеги,свършили сме добра работа!Вижте го този смешник какво ми писа:

Naven Vorgan: delete everything you wrote in forums.... I will come after you and kill you

А след като му се изсмях:

Naven Vorgan:Take care of yourself, do not laugh...not play with us

Явно форумът ни е достатъчно силен за да му обърква плановете.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 28 яну 2013 18:19

В крайна сметка transcarlogistics.eu изглежда легитимна фирма, но не е!

Каква точно е схемата и какво общо има фирмата? С някой друг от фирмата говорил ли си?

Звънял ли си на телефоните на фирмата, посочени в сайта?

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Пон 28 яну 2013 18:29

Влади, схемата е следната:
Не знам дали ви е направи впечатление, но напоследък се появиха доста обяви на хубави коли за без пари. Естествено в обявата има само имейл за връзка или невалиден телефон. Свързвате се с продавача и той ви казва че продава автомобила, но се намира в чужбина. Може да ви го изпрати по еди коя си транспортна фирма и посочва легитимна фирма, която може да се провери. От там иска да му преведете половината сума за сделката и ако се излъжете, нещата приключват до тук. Вие сте едни пари назад, той напред и за съжаление няма как да го откриете. Не се ли научихте, че никой не продава хубава стока за без пари :smackbum

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 28 яну 2013 19:07

Е едно време бяха транспортни ленти маслени игли и други такива,сега нещата са по-модерни,но хватката е една и съща-балъка да си помисли че може да хване господ за шлифера :mhihi

zaharievnz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaharievnz » Пон 28 яну 2013 20:59

Stivi написа:Е едно време бяха транспортни ленти маслени игли и други такива,сега нещата са по-модерни,но хватката е една и съща-балъка да си помисли че може да хване господ за шлифера :mhihi

Ха-ХА,да и на мен ми предлагаха безценни лагери през 90-те.
UP to date:
Naven Morgan:You have 2 days for delete all

And :I know all about you....

Сериозен бизнес прекъсваме.

zaharievnz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaharievnz » Пон 28 яну 2013 21:04

PACH написа:Влади, схемата е следната:
Не знам дали ви е направи впечатление, но напоследък се появиха доста обяви на хубави коли за без пари. Естествено в обявата има само имейл за връзка или невалиден телефон. Свързвате се с продавача и той ви казва че продава автомобила, но се намира в чужбина. Може да ви го изпрати по еди коя си транспортна фирма и посочва легитимна фирма, която може да се провери. От там иска да му преведете половината сума за сделката и ако се излъжете, нещата приключват до тук. Вие сте едни пари назад, той напред и за съжаление няма как да го откриете. Не се ли научихте, че никой не продава хубава стока за без пари :smackbum

Добра сентенция на схемата,колега.Наистина не разбирам,защо са негативни половината коментари.Това е схема на явна измама,която веднъж описана,би помогнала на доста хора.Не знам защо,но никога не съм се примирявал с тезата,че докато има балъци ще има и тарикати.Точно липсата на балъци (излишъкът от тарикати) е в основата на НАШИЯ цинизъм.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”