Здравейте,
Сутрин като запаля и се чува един странен шум , все едно нещо трака в самият двигател, ако подам малко повече гас и изчезва, изчезва и от само себе си след 5-10мин.
На какво се дължи това.
Впрочем и от като ми смниха ремъците се чува едно страно виене, все едно някои ремък не е хубаво опънат, трябва ли да ходя ги проверяват или може си карам и така...?
Странен шум при студен двигател.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хмм маслото е тънко, всмисъл не е гъсто, но вероятно някой повдигач не държи налягане - само при студен старт ако прави проблем значи при продължителен престой в повдигача не може да се създаде налягане и се получава чукане.
И при мене отвреме навреме се получава въпросното чукане на повдигачи, но не винаги и съм забелязал че сякаш зависи от наклона на колата /въпреки че няма логика/.
Ами единствения ми съвет е преди смяна на маслото /като му дойде времето/ да купиш добавка за почистване на маслените магистрали /има такава, която се слага в старото масло и след 2-3 минути се източва/.
Ако пак не се оправи трябва да се проверяват повдигачите.
И при мене отвреме навреме се получава въпросното чукане на повдигачи, но не винаги и съм забелязал че сякаш зависи от наклона на колата /въпреки че няма логика/.
Ами единствения ми съвет е преди смяна на маслото /като му дойде времето/ да купиш добавка за почистване на маслените магистрали /има такава, която се слага в старото масло и след 2-3 минути се източва/.
Ако пак не се оправи трябва да се проверяват повдигачите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам наблюдения върхи 1,8 АБС моноинжекция мотора - между 8 и 9 лв. парчето - те са 8 при мене. Сваля се капака на клапаните, после петите на разпределителния вал и след това излизат повдигачите
Това е операцията.
Но ти си 16в и нямам наблюдения върху цените за ремонт и части. Консултирай се първо с майстор, защото само на приказки не може да се установи проблема, възможно е да е друго, но повдигачите е по-лесния и възможен вариант според мене.

Това е операцията.
Но ти си 16в и нямам наблюдения върху цените за ремонт и части. Консултирай се първо с майстор, защото само на приказки не може да се установи проблема, възможно е да е друго, но повдигачите е по-лесния и възможен вариант според мене.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
За тракане то според мен е някой повдигач ,при теб сигурно няма да са по 9лв.,а дост аповече сигурно,колкото до свирането,иди да ти опънат малкоремъците-пистовите,при мен също има такива проблеми при смяна на ремъци к-т,явно самия ремък по омеква-отпуска се малко и затова започва да пресвирва на около 10 хил.км. след ремонта ,а може и по рано 

- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Моя пасат е '98 и имам същото чукане. Наистина зависи от наклона на колата но изчезва за 2 секунди макс. след като запаля. Питах Васко, да отвори да види и преди 2 месеца той ми каза че не иска да се упражнява на моита колица. Радвам се че беше откровен човека, но винаги помага със съвет или с каквото може.