Audi A6 C4 2.5 TDI 143hp

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Audi A6 C4 2.5 TDI 143hp

Мнениеот hooligan_sk » Вто 22 яну 2013 12:36

radi_nrj написа:И железни джанти :D каквато и да е 8000 лева са безумно много.

Ето за това, наливаме 2 пъти по толкова в безкрайно уморени кашници, а ефекта е близък до нулата. Щото сме хитри и си ги купуваме "тънко". Колко трябва да струва според теб Ауди А6 със сервизна история и реален пробег, струвало като ново едни 50 000 марки и отгоре - колкото евтина плазма? :talk:

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Вто 22 яну 2013 12:51

escrime написа:Има само лайстните около прозорците.
Електрически седалки + ръчни задни прозорци - безценно. :)

Шкодата ми е с климатроник, борд, чупещ волан, две (!!!) хладилни жабки, а нямаше централно и дръжка за отваряне на багажника отвън :dummy:
Вече има фул набор от екстри (без ел.стъкла, понеже там е драма голяма), но продължавам да недоумявам как ще доплатиш за цвят, а няма да искаш централно, брава на багажника и лампа на пепелника :screwy

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 22 яну 2013 13:41

hooligan_sk написа:

Ето за това, наливаме 2 пъти по толкова в безкрайно уморени кашници, а ефекта е близък до нулата. Щото сме хитри и си ги купуваме "тънко". Колко трябва да струва според теб Ауди А6 със сервизна история и реален пробег, струвало като ново едни 50 000 марки и отгоре - колкото евтина плазма? :talk:

Не с рогата бре! mhihi

Преди 4 години - 116К пробег - под 6 хил. лв.
Проблем? mhihi

П.П.: Гоуфо в състоянието, в което е в момента ли го купи? :kissy:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 22 яну 2013 13:50

escrime написа:
hooligan_sk написа:

Не с рогата бре! mhihi

Проблем? mhihi

П.П.: Гоуфо в състоянието, в което е в момента ли го купи? :kissy:

Проблем? mhihi

Онова талянското с оригиналната боя ли ве? mhihi

Гоуфо в състоянието, в което е в момента ли го купи?

Много далеч, за това съм се сложил в кюпа в предишния пост. :drunk

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 22 яну 2013 13:58

Да бе, същото, безпроблемно вече над 60К км. Дето ударената му врата е в гаража и още не е хванала ръжда. mhihi
Ти мислиш, че в Германия не са открили пребоядисването ли? mhihi

Дайте да не спамим темата за хубавите Алдита. :beer

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 22 яну 2013 14:33

Моята наистина я взех много тънко и все имам нещо да си правя ама тия неща за правене са все някакви странични. До тук единствените ремонти които съм правил без които не бих карал колата са рейка - 200-250лв с труд и предница (носачи и тампони) ~500лв останалото е било само консумативи и яко каране.

kickerbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickerbg » Чет 24 яну 2013 18:58

Днес смених маслото на кутията. Всичко ми тръгна наопъки! Първо в сервиза, който се занимава с автоматични кутии нямаха моя филтър и трябваше да го поръчат от друго място и да ми го препродадат. Струва 60лв. Дори и те казаха, че това е много висока цена, техните, които си ги внасяли стрували между 20-40лв филтър + гарнитура. Както и да е, намериха филтър. После се оказа, че маслото като са го точили направо излязло под налягане, явно някъде имам проблем. Оказа се, че имам запушен отдушник. Ок, отпушиха, смениха.. казаха да наблюдавам как се държи колата понеже заради този отдушник запушения - е работила с по-малко масло. Аз и преди нямах проблем, при самото превключване на скоростите докато карам не ми рита, сякаш си включват нормално /ако има колега от Варна с такъв автомат, който е сигурен, че работи както трябва бих искал да се видим да направи едно кръгче и да каже как е.../. Обаче после реших да се върна до сервиза за 2 въпроса. Първия е, че до сега не бях забелязвал докато съм на Р при натискане на спирачката да ми се чува едно чукане, като на пластмаса сякаш някъде опира. Второто е за ритането на кутията, когато включвам на Д. Първото казаха, че е нормално, защото като натисна спирачката се освобождавало там нещо си и тогава мога да включвам на друга скорост. Ок, за това се съгласих.. не знам само защо не съм го чувал преди. Второто ми питане беше за ужасното ритане като включа Д.Не е просто ритане, направо цялото купе се мести! Качи се човека - няма ритане. Уточних, че не го прави винаги, а по-рядко. След малко ръчкане на скоростите започна да рита. Каза, че не е добре и за него това е скоростна кутия. Евентуално имам заял клапан или скъсана пружина. Но щял да разбере като отворят кутията. 250лв ще ми струва, ако е това проблема. Питах го дали не може от тампоните да е, каза че не е. Между другото.. онзи ден като ходих до един приятел до сервиза я погледна на канала и когато започне да мърда ауспуха нагоре и надолу и аз виждам сякаш, че тампоните на гредата където е скоростната кутия не са наред. Днеска ми казаха пък в тоя сервиз, че нищо им нямало, и те така си изглеждали, имали някаква цепнатина хоризонтална. Някой виждал ли е здрав такъв тампон дали наистина така изглежда? Защото като бутахме ауспуха се вижда как тампоните и двата сякаш са скъсани?

Обадих се и на друг приятел, който има сервиз - той не я е виждал колата на канал. Каза, че ако проблема е в скоростната кутия да си карам така докато се строши, ако се строши. Защото отворят ли я - трябва да се прави. Не мога да стискам палци да е това, което предполагат, да приготвя едни 300лв, а да се окаже накрая, че проблема е сериозен и аз да не мога в тоя момент да я направя.. Мислех си, ако наистина е заял клапан някакъв - сега като смених маслото дали не може да се смаже там и да се оправи от само себе си?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 24 яну 2013 19:11

kickerbg написа:... до сега не бях забелязвал докато съм на Р при натискане на спирачката да ми се чува едно чукане, като на пластмаса сякаш някъде опира. Второто е за ритането на кутията, когато включвам на Д. Първото казаха, че е нормално, защото като натисна спирачката се освобождавало там нещо си и тогава мога да включвам на друга скорост. Ок, за това се съгласих...
Има нарисуван един крак до ск. лост - за позициите, които изискват натисната спирачка за да се превключват. Когато натиснеш спирачката, се чува и усеща на лоста как освобождава заключващият механизъм. Поне при мен е така. И аз в началото не бях обърнал внимание, че се чува и усеща.
Колкото до ремонта на кутията - според прочетеното в мрежата не си заслужава да се отваря - има шанс да излезе ремонтът над 1000лв че и няколко даже. Освен това много хора се оплакват от некадърен ремонт - никой не дава гаранция, че ще караш без проблеми след ремонта. Аз съм си решил, че, ако имам проблем с кутията, карам, докато спре и после слагам ръчна.

kickerbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickerbg » Чет 24 яну 2013 19:46

Да де, ама аз изобщо не съм сигурен, че проблема е в самата кутия. Удара , който причинява изместването на купето не се чува от към кутията, а някъде отдолу под колата. Като прибавя и това, че имам нещо не както трябва понеже ауспуха ми понякога вибрира и се удря в купето - все повече си мисля, че може да са въпросните тампони! Колко е голяма тая кутия да му се не види, има ли сила така силно да се чува удара че и купето да мести чак? Представи си все едно някой да те подпре с друга кола отзад, така се чува и се усеща удара като включвам на Д, цялата кола се мърда от удара!

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пет 25 яну 2013 10:07

За 500 лв ще си купиш ръчна кутия, конзола с педали, скоростен лост с приводния механизъм и помпите на съединителя + 2 литра масло.
За още 200 всичко ще ти е на колата- това ако се строши твоята.
Аз съм почти сигурен, че има скъсан тампон на кутията :rolleyes, което не изключва и да има проблем с кутията, де :rolleyes

kickerbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickerbg » Пет 25 яну 2013 20:31

Не, тампоните, които се съмнявах, че са скъсани - не са! Проблема явно наистина е от кутията.. :(

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 27 яну 2013 17:38

Баси автомобила, страхотна визия и страшна подръжка.
То все едно Q7, цените сходни, само че онова се разваля доста по-рядко.

Вече като видя такъв ще съм по-респектиран от Q7, X5 и т.н.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Нед 27 яну 2013 18:06

Ъм... моля?! :rolleyes

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Контакти: