Бойлер в Голф2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Бойлер в Голф2

Мнениеот muns61 » Вто 22 мар 2011 20:21

След бойлер в Голф 2, сега е ред на тема ,,Климатик в Голф 2"
:beer

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 22 мар 2011 20:23

Или,''Климатик в бойлер'',или пък,по-скоро''Бойлер в климатик''! :beer

Последна промяна от lion_heart002 на Вто 22 мар 2011 20:25, променено общо 1 път.

icorainbow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icorainbow » Вто 22 мар 2011 20:23

Да, ще е интересно да се видят снимки. Бая джунджории си понаправил - не е ли станало прекалено сложно?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 22 мар 2011 20:38

Наистина стана много сложно, само аз си знам колко много труд ми е струвала тази екстра - поне 150 часа работа, ако през това време си бях работил това, за което ми плащат с парите щях да си купя още два такива голфа. Монтажа (всъщност двата монтажа, защото първия път нямах клапани) ми отне много повече време от направата на "бойлера".

Потребителски аватар
stoqnov_s
Автомобил: AUDI A4
Двигател:

Мнениеот stoqnov_s » Вто 22 мар 2011 21:05

ktamen написа:Наистина стана много сложно, само аз си знам колко много труд ми е струвала тази екстра - поне 150 часа работа, ако през това време си бях работил това, за което ми плащат с парите щях да си купя още два такива голфа. Монтажа (всъщност двата монтажа, защото първия път нямах клапани) ми отне много повече време от направата на "бойлера".

Следя темата и се чудя на ината ти да го направиш този бойлер въпреки чи ти казаха да си вземеш една мокра печка втора ръка и да забравиш. За тия 150 часа работа незнам дали щеше да си купиш два голфа, ама една печка за 400лв можеше да си вземеш. Сега ще си блъскаш главата като не можеш да стигнеш до нито една част по моторът ше разглобяваш маркучи и зглобяваш докато не ти писне и изхвърлиш всичко от кошът.

Потребителски аватар
hinev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hinev » Сря 23 мар 2011 9:09

lion_heart002 написа:Или,''Климатик в бойлер'',или пък,по-скоро''Бойлер в климатик''! :beer

А кога ще дойде ред на джакузи в голф 2 и сауна в голф 2 , а след осъвършенстване на всичко това ще име цял спа център в голф 2 (забравих и писюара) :lool :lol :026:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 24 мар 2011 20:27

muns61 написа:След бойлер в Голф 2, сега е ред на тема ,,Климатик в Голф 2"

Аз съм наистина съм мислил да си монтирам абсорбционна хладилна машина у гоУфУ, ама вероятно ще си остана само с мисленето. Макар, че лятото като повися половин час в някое задръстване на слънце може наистина да се обзаведа и с климатик.
Направих снимки и на коша, ама не се вижда нищо интересно освен, че коша е препълнен.
Печката (по-точно неграмотния и монтаж, който щях да направя) е твърде пожароопасна. От години се изкушавам да си сложа едно малко резервоарче за бензин (около 1 литър) при двигателя, но не го слагам точно защото не знам какво ще се случи с него при катастрофа.

Потребителски аватар
time1987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот time1987 » Сря 30 мар 2011 21:42

а една канела защо нему направи... ? тъкмо след секс ще има топла вода се подмие мацката зимата :Д :Д :Д
шегичка... браво колега голям инат си... направи го :)

pri6aleca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pri6aleca » Съб 26 яну 2013 23:54

ktamen написа:
muns61 написа:След бойлер в Голф 2, сега е ред на тема ,,Климатик в Голф 2"

Аз съм наистина съм мислил да си монтирам абсорбционна хладилна машина у гоУфУ, ама вероятно ще си остана само с мисленето. Макар, че лятото като повися половин час в някое задръстване на слънце може наистина да се обзаведа и с климатик.
Направих снимки и на коша, ама не се вижда нищо интересно освен, че коша е препълнен.
Печката (по-точно неграмотния и монтаж, който щях да направя) е твърде пожароопасна. От години се изкушавам да си сложа едно малко резервоарче за бензин (около 1 литър) при двигателя, но не го слагам точно защото не знам какво ще се случи с него при катастрофа.

колега как е бойлера в студеното време-исплати ли се ве4е?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 27 яну 2013 6:51

pri6aleca написа:

Даже сега вече и връща пари :mhihi

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Нед 27 яну 2013 8:02

А,мислил ли си,направо да си вземеш една печка.Хем ще палиш загрят двигател,хем ще ти подгрява и купето през парното.Пък си има и водна помпа,та няма да ти трябва друга.
Само трябва да не забравяш да я настроиш да се стартира на другата сутрин.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 27 яну 2013 12:39

stefan4o написа:
pri6aleca написа:

Сложил съм един буркан от компот да падат стотинките в него иначе бойлера прелива и монетите се търкалят по асвалта зад мен :mrgreenfun
Ама всъщност в момента не го ползвам. Най-важното му предимство - лесното палене вече не важи откакто съм на метан, а не на газ. Освен това трябва да се обезвъздуши, а това не е лесно да стане тук в София защото нямам време, а и не обичам да човъркам по колата пред блока дори за съвсем дребни неща. Иначе си е в пълна изправност, няколко месеца имах разни течове около него, но оттогава си работи нормално.
Днес почивам и се замислям дали да не ида да си пийна малко антифриз, ама много ме мързи и май ще се въздържа.

pri6aleca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pri6aleca » Пон 28 яну 2013 2:04

ktamen написа:
stefan4o написа:
pri6aleca написа:

Сложил съм един буркан от компот да падат стотинките в него иначе бойлера прелива и монетите се търкалят по асвалта зад мен :mrgreenfun
Ама всъщност в момента не го ползвам. Най-важното му предимство - лесното палене вече не важи откакто съм на метан, а не на газ. Освен това трябва да се обезвъздуши, а това не е лесно да стане тук в София защото нямам време, а и не обичам да човъркам по колата пред блока дори за съвсем дребни неща. Иначе си е в пълна изправност, няколко месеца имах разни течове около него, но оттогава си работи нормално.
Днес почивам и се замислям дали да не ида да си пийна малко антифриз, ама много ме мързи и май ще се въздържа.

по-принцип идеята е много добра (да се акумолира и исползва 4аст от излишната топлина на ДВГ)миносите са допълнително тегло на автомобила и усложняване на охладитената система,но мисля 4е плюсовете наделяват,според мен е важно да се набрегне на много добра термо изолация на буферния съд за да има по-добра рекурперация на топлинна енергия (4е тя твоята кола си е един вид хибрит)а също така е много добре напъно да се автоматизира процеса на пълнене и испразване на буферния съд 4рез термодат4ици нормалмални или диференциални и релета за време,аз съм сигорен 4е има файда от цялата работа,няма никакво зна4ение метан пропан или бензин,цъщо така и лятото си заслужава мойе да е по-малко ,но пак си струва

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 28 яну 2013 2:44

И в крайна сметка има ли осезаем ефект ?

pri6aleca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pri6aleca » Пон 28 яну 2013 17:43

feikot написа:И в крайна сметка има ли осезаем ефект ?

надявам се автора на темата да сподели за ефекта,но искам само да добавя 4е първия километър от пробега на студен двигател,разхода на гориво е два пъти по-голям от нормалния

Върни се в “Направи си сам!”