Филтър за въздуха в купето

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Коко
Автомобил:
Двигател:

Филтър за въздуха в купето

Мнениеот Коко » Пон 20 ное 2006 10:37

Имах намерение да сменя този филтър-почти три години карам този Пасат RP-89г.Махнах пластмасовата кора с трите щипки,под която се намира и ЕКУ-то.Оказа се ,че въздухът влиза в купето през една пластмасова решетка с размери 15/10 см. и под нея се вижда перката на вентилатора и никакви следи от филтър.В един магазин ми показаха въпросния филтър,но той е с доста по-големи размери-около20/15 см. и няма как да влезе там.Въпросът ми е дали има серии от този модел без фабричен филтър.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пон 20 ное 2006 10:51

Има без филтри дори от по-новите модели. Моя голф е 93 и пак е с решетка вместо филтър. И аз като тебе щях да го сменям и добре че не купих нещо а отворих най-напред да видя за какво става въпрос и ..... :shock само решетка. Поизчистих около нея и я затворих. После се оказа че много хора са така, някъде във форума го коментирахме това нещо. Даже някои колеги разказваха за различни приспособления които си слагат за да е като с филтър ... ама пак няма да е като с него де. Иначе карай и не се притеснявай. От време на време отваряй кората за да почистиш листа и други мизерии дето се събират там и това е.

Потребителски аватар
Коко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Коко » Пон 20 ное 2006 10:57

Благодаря за инфото.А иначе почистих шумата-бая се беше събрала..

Потребителски аватар
passi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passi1 » Пон 20 ное 2006 12:09

Да има такива модели, дето нямат такива филтри. Мойта също няма. Ако толкова много държиш да имаш някакъв филтър, може да се ръзтърсиш по форума. Накой беше писал, как си е направил нещо като филтър, като за целта е използвал марля и още някакви парцалки.
Успех.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 20 ное 2006 16:56

Купуваш лист вата за абсорбатор (продава се там където продават торбички за прахосмукачки), изрязваш подходящо парче по-голямо от мрежичката, слагаш го отгоре и отстрани го овръзваш с тел. Може и на 2 слоя да е. Сменяш на няколко месеца. :-)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 20 ное 2006 16:59

psstv18rp написа:... слагаш го отгоре и отстрани го овръзваш с тел...

Е чак пък с тел!!! Може да ползваш и изолирбанд а и малко WD-40 може да му пръснеш за дезинфекция... mhihi mhihi mhihi
Ако отидеш ето тук:

http://forum.vwclub.bg/search.php

и напишеш "филтър + купето" ще се радваш да прочетеш много неща по въпроса ;)

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пон 20 ное 2006 17:03

Взимаш от жената чарпогащник ама от тези 3/4 и го слагаш на два ката и работата заспива :wink: Аз съм така и още куп други колеги от форума-много съм доволен :wink:

Гледай да не те барне булката само какво правиш с чарпогащниците и че ще има свада като при мене :lol:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... A%F3%EF%E5

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 20 ное 2006 22:51

На баща ми колата беше дошла от Германия с издут филтър, а новите са плоски. Рещението беше нова рамка за филтъра. Предполагам че и на тези модели без филтри, вместо въпросната рамка има такива решетки. Така че проверете от познат с филтър дали става рамката на филтъра и си я купете само нея. Има я. Не е да се сменява цялата кошница.

Късмет!

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 21 ное 2006 11:40

psstv18rp написа:Купуваш лист вата за абсорбатор (продава се там където продават торбички за прахосмукачки), изрязваш подходящо парче по-голямо от мрежичката, слагаш го отгоре и отстрани го овръзваш с тел. Може и на 2 слоя да е. Сменяш на няколко месеца. :-)

Ей това е мой патент :wink: Само че с тиксо.Такъв лист струва 2 лева и стига за 4 смени.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 22 ное 2006 12:44

Еее, не знам чии патент е, аз го видях някъде в руските сайтове още преди 4-5 години. :-)
Според мен с тел е по-лесно (мека, медна или алуминиева разбира се). Тиксото от жегите може да изпусне, а и мястото е неудобно за намотаване на тиксо (аз там и сирена за аларма имам).

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 22 ное 2006 13:55

Айде - като ще патентоваме и аз да добава нещо към разработката "вата за абсорбатор" - ако вземеш от оная с активен въглен може и да не ти мирише (е, не е много сигурно все пак, ама гаранция - ще дишаш активно-въгленово филтриран въздух :062: ).
Ако го правиш обаче непременно опаковай във филтърната хартия, която по принцип се продава на същото място щото се рони от въглена.

Galia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Galia » Чет 23 ное 2006 10:10

Момчета, аз съм новорегистрирана във този форум, но изчетох предложенията Ви по темата, защото карам Passat и имам същият проблем и мисля, че мога да се включа с подходящо предложение. Според мен за целта могат да се ползват и филтрите за фритюрници, нали все пак са създадени с подобна цел.

Потребителски аватар
RAD&KO
Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
Двигател: PB 1990
Контакти:

Мнениеот RAD&KO » Пон 04 дек 2006 17:05

Нека да не забравяме, че при всички изобретения (вати, чаршафи и др.) рязко намалява постъпващия в купето въздух. :? :(

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 05 дек 2006 9:52

Е то не може "хем душата в рая хем оназ работа до най-накрая". :-)
Естествено ще намалее естествената циркулация (без вентилатор), но пък и прахоляка намалява. Всеки си решава. :-)

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 05 дек 2006 10:27

psstv18rp написа:Еее, не знам чии патент е, аз го видях някъде в руските сайтове още преди 4-5 години. :-)
Според мен с тел е по-лесно (мека, медна или алуминиева разбира се). Тиксото от жегите може да изпусне, а и мястото е неудобно за намотаване на тиксо (аз там и сирена за аларма имам).

Аз използвам корпуса на оргиналния филтър, който обличам с ватата.

Върни се в “Passat”