Пасат Б5 1.9 ТДИ АФН маслото изчезва

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
lusko_vabel
Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN
Контакти:

Re: Пасат Б5 1.9 ТДИ АФН маслото изчезва

Мнениеот lusko_vabel » Нед 13 яну 2013 13:37

Сега се сещам, че единият от маркучите които влиза в този клапан е леко омаслен отдолу.Дали наистина проблема е от клапан.

Потребителски аватар
lusko_vabel
Контакти:

Мнениеот lusko_vabel » Вто 29 яну 2013 17:15

Колеги маслото стъбилно си изчезва.Помагайте дайте цени на гумички на клапани, и цени на този клапан който е отгоре на главата.Другото което видях е, че има доста масло по болта на капака на клапаните който е от страната на агренажния ремък.Благодаря ви предварително :bowdown

Потребителски аватар
lusko_vabel
Контакти:

Мнениеот lusko_vabel » Пет 17 окт 2014 22:01

Колеги отдавна не бях писал по въпроса, та смених филтъра за картерните газове с нов, бях пропуснал да кажа, че от този филтър капеше масло в/у капака на клапаните, и при рязко подаване на газ преди смяната колата изпушваше когато не е загряла напълно синьо.Та след смяната за около седмица седмица и нещо никакъв проблем нито в/у капака на клапаните имаше масло нито при по студен двигател изпушваше синьо, и сега всичко пак на ново.... не знам вече... предложете мнения идеи и т.н много ще съм ви благодарен!

Потребителски аватар
fermer 10
Автомобил:
Двигател: AFN ABU

Мнениеот fermer 10 » Съб 18 окт 2014 14:48

Колега а каква марка беше новия клапан който си сменил

Потребителски аватар
lusko_vabel
Контакти:

Мнениеот lusko_vabel » Нед 26 окт 2014 23:21

Трябва да погледна някакъв за 35лв. беше...

Xpu100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xpu100 » Съб 23 яну 2016 23:03

Колеги, студент съм в Германия и взех един Пасат 110 коня АФН мотор, от първи собственик, работил във VW-Wolfsburg на 284 000км наистина много гледана кола и снощи я транспортирах от Волфсбург до Берлин (250км) и забелязах, че като я настъпвам по Аутобана примерно от 120км/ч до 180 км/ч с пълна тяга, пуши доста и то не черно. Не е първият АФН, който имаме в семейството, гледал съм стойности на ВАГ-ком, нямаме пикаеща дюза, центровката е по синята линия -всичко сякаш е ок. Днес след 19 часово отлежаване на маслото го проверих и е под минимума, много малко масло, чак се изприщих... Лампата не е светвала, ама тя така или иначе е за налягане, а не за ниво, но се надявам да не съм прецакал мотора с толкова ниско ниво.
Иначе казано масло някак изчезва, дали го гори или не, нямам идея, но този клапан ми се вижда понамаслен, а самият мотор под нивото на главата е доста лигав.

Дали имам проблем с клапана, как да го проверя дали работи изправно?

Къде да търся тия тръбички дето се нацепвали и изчезвало масло?

Помогнете с каквото можете, че на 05.02.2016 трябва да стигна България и не ми се иска да доливам масло на всеки 400 километра.

Върни се в “Дизелови агрегати”