Пасат Б3 1,8 ABS при каква скорост е най-икономичен?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б3 1,8 ABS при каква скорост е най-икономичен?

Мнениеот i.e.i » Вто 29 яну 2013 18:03

И за пореден път - не е задължително колата да е най-икономична при оборотите, в които двигателят достига максималния въртящ момент.

Да ,но е факт ,че този двигател е най-икономичен около 2000 -2500 оборота.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 29 яну 2013 18:21

За обосновката - ще го напиша отново:
Колите, на които съм си играл да тествам минимален разход са бензинови атмосферки, някои от които на газ и едно 1.9 тди пд в Октавия2. При всички, минималният разход е под 90км/ч, по-скоро между 60 и 80. Това е много вярно:
Quottzot написа:...Сигурен съм че няма някаква универсална скорост при всички автомобили, при която са най-икономични...
а моите лични впечатления са много далеч от това, което пишат повечето тук във форума - някакви 110км/ч, после при макс. въртящ момент ... еми, извинявай, ама на АБФ-а, с който съм си играл да се влача с 60км/ч за експеримента да тествам минимален разход - максималният му въртящ момент е към 4800об/мин - с тези обороти на 5-а е някъде към 160км/ч, че и нагоре, има ли някой разумен човек, който да повярва, че тогава е най-икономичен?

Сега за 1.8 моно и тия 2500об/мин - давам каса бира и плащам горивото на този, който ми демонстрира, че 1.8 моно е по-икономичен на 2500об/мин, отколкото на 1800об/мин. Има ли желаещи? Когато се намери такъв, тогава ще стане "факт". В момента за мен това са празни приказки.
Аз вярвам на това, което съм тествал, а не на измислиците за макс. въртящ момент и икономия. Вероятно на много дизели минималният разход е близо до макс. въртящ момент на мотора на най-високата предавка. Но моите впечатления са други - Октавията харчеше най-малко ПОД макс. въртящ момент на 5-та, ПРЕДИ да надуе турбото - някъде около 60км/ч. Имах време и работа на другия край на София късно вечерта и карах 40-50км на 5-та с 60км/ч - показанията на МФА-то паднаха под 4л/100км, а то показваше доста вярно - като на нова кола. Карал съм с 90км/ч същата Октавия - е, разходът е твърдо НАД 4/100.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Вто 29 яну 2013 19:07

Колегата myrshavija е прав за 1.8 ABS mono!
Поне и при мен е там някъде 1800-2000 оборота, колата направо спи, не се усеща, работи в идеален темп двигателя. Именно там някъде около 80km/h на 5-та при моята скоростна кутия е най-икономична колата. Извънградско се търкаля между 5-6 литра на 100-км.

Не ми цитирайте таблици какво са казали в завода!!!! Въобще не ме интересуват как са го мерили. Карал съм си бараката 200 000км. и я знам перфектно че гори под 6 ;)

По принцип потддържам постоянна скорост около 95km/h и си спазвам всичките ограничения стриктно :)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 29 яну 2013 19:19

myrshavija написа:За обосновката - ще го напиша отново:
Колите, на които съм си играл да тествам минимален разход са бензинови атмосферки, някои от които на газ и едно 1.9 тди пд в Октавия2. При всички, минималният разход е под 90км/ч, по-скоро между 60 и 80. Това е много вярно:
Quottzot написа:...Сигурен съм че няма някаква универсална скорост при всички автомобили, при която са най-икономични...
а моите лични впечатления са много далеч от това, което пишат повечето тук във форума - някакви 110км/ч, после при макс. въртящ момент ... еми, извинявай, ама на АБФ-а, с който съм си играл да се влача с 60км/ч за експеримента да тествам минимален разход - максималният му въртящ момент е към 4800об/мин - с тези обороти на 5-а е някъде към 160км/ч, че и нагоре, има ли някой разумен човек, който да повярва, че тогава е най-икономичен?

Сега за 1.8 моно и тия 2500об/мин - давам каса бира и плащам горивото на този, който ми демонстрира, че 1.8 моно е по-икономичен на 2500об/мин, отколкото на 1800об/мин. Има ли желаещи? Когато се намери такъв, тогава ще стане "факт". В момента за мен това са празни приказки.
Аз вярвам на това, което съм тествал, а не на измислиците за макс. въртящ момент и икономия. Вероятно на много дизели минималният разход е близо до макс. въртящ момент на мотора на най-високата предавка. Но моите впечатления са други - Октавията харчеше най-малко ПОД макс. въртящ момент на 5-та, ПРЕДИ да надуе турбото - някъде около 60км/ч. Имах време и работа на другия край на София късно вечерта и карах 40-50км на 5-та с 60км/ч - показанията на МФА-то паднаха под 4л/100км, а то показваше доста вярно - като на нова кола. Карал съм с 90км/ч същата Октавия - е, разходът е твърдо НАД 4/100.

Наистина имаш право. Не се бях замислял по този начин на въпроса.
Но и нямам много опит с други автомобили.
Мразя да карам чужди автомобили и никога не давам моя да го управлява друг.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 29 яну 2013 19:35

В завода са казали 5,8/100 при 90 извънградско за седана.
Съгласен съм с последните няколко поста.Не съм го споменавал до сега,но имах едно лято задължението да пътувам всяка вечер по около 80 км.извънградско.Поради физическа умора и път осеян с ограничителни знаци от сорта на 40-50, се тътрех всяка вечер като костенурка.Не помня скороста си,но не е надвишавала 60.В този период горенето ми падна адски много,под стандартното.Принципно под 8/100 газ не падам когато карам с 90.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Вто 29 яну 2013 22:19

Iezekil написа:В завода са казали 5,8/100 при 90 извънградско за седана.
Съгласен съм с последните няколко поста.Не съм го споменавал до сега,но имах едно лято задължението да пътувам всяка вечер по около 80 км.извънградско.Поради физическа умора и път осеян с ограничителни знаци от сорта на 40-50, се тътрех всяка вечер като костенурка.Не помня скороста си,но не е надвишавала 60.В този период горенето ми падна адски много,под стандартното.Принципно под 8/100 газ не падам когато карам с 90.

И тогава колко ти беше ориентировъчно, приблизително...?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 30 яну 2013 13:54

Аз ако можех да кажа точно,щях да го направя,но да приемем ориентировъчна цифра 6,8-7/100.Ако има значение,моята кутия е късичка и колата си върви без проблем с 1200 оборота на 5-та.Тогава съм държал някъде 1800-2200 оборота.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Сря 30 яну 2013 20:07

Iezekil написа:...моята кутия е късичка и колата си върви без проблем с 1200 оборота на 5-та..

Утре ще установя истинността на тези думи експериментално.

Върни се в “Passat”