при пълен ляв или десен завои се чува едно пукане в предница

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
wicho
Автомобил:
Двигател:

при пълен ляв или десен завои се чува едно пукане в предница

Мнениеот wicho » Пет 17 ное 2006 6:40

Някой може ли да ми каже при пълен ляв или десен завои се чува едно пукане в предницата.VWGOLF 3.
mod edit: vasstop
заглавието

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 17 ное 2006 7:34

Ако пукането се изразява по скоро в тракане, и то само когато автомобилът е в движение, то това означава, че имаш външно каре за смяна. Ако е по - скоро съскане, и го има както в движение, така и при спрял автомобил, то това е от сервото. По принцип е нормално, но ако звука е по - силен, или нехарактрен, значи може да има проблем. :wink:

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Пет 17 ное 2006 15:42

Каре (ама не за белот) mhihi

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пет 17 ное 2006 20:00

може би аксиален лагер на тампон на амортесьора-ако е еднократно изпукване-тава е.

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Съб 18 ное 2006 9:59

Имах същия проблем като купих голфа. Ходих на доста майстори и никой не можа да каже от какво е. :lol:
В последствие забелязах, че ми е крив левия шенкел и гумата ми стои по-назад към калника(явно е имало удар от ляво, защото и калника е друг цвят отдолу). :twisted: След смяната на шенкела, това пукане при пълен ляв или десен, почти изчезна. :roll:
Има го, но много рядко. :lol:
Огледай я хубаво колата за удар, за изкривени детайли по предницата и дано отстраниш проблема, че е адски досаден.
Успех.

Потребителски аватар
Dragan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragan » Нед 19 ное 2006 20:03

SMEL написа:може би аксиален лагер на тампон на амортесьора-ако е еднократно изпукване-тава е.

При мен е точно едно изпукване само при пълен ляв. Ако е този аксиален лагер, може ли да дадеш малко повече информация ?

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Нед 19 ное 2006 23:43

Dragan написа:
SMEL написа:може би аксиален лагер на тампон на амортесьора-ако е еднократно изпукване-тава е.

При мен е точно едно изпукване само при пълен ляв. Ако е този аксиален лагер, може ли да дадеш малко повече информация ?

имам същия проблем и при мен е едно еднократно изпукване (прещракване), но освен че е дразнещо май несъздава друг проблем ...

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пон 20 ное 2006 11:04

И при мене го прави това, най вече като е навит волана и слизам от бордюра или влезна бавно в някоя дупка. От скоро започнах да го чувам и за сега рядко го прави. Все си мисля и аз че е от лагерчетата на тампоните на макферсона щото вече доста отчетливо си потропват и плачат за смяна.

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пон 20 ное 2006 12:39

ами какво инфо-сваля се макферсона и се сменя лагерчето.не си спомням но е около 10 лв.кофти е че трябва да се вади амортесьора от пружината и ще ти трябват скоби за свиване на пружина.

Потребителски аватар
popodopolo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popodopolo » Пон 20 ное 2006 17:52

slav написа:И при мене го прави това, най вече като е навит волана и слизам от бордюра или влезна бавно в някоя дупка. От скоро започнах да го чувам и за сега рядко го прави. Все си мисля и аз че е от лагерчетата на тампоните на макферсона щото вече доста отчетливо си потропват и плачат за смяна.

Смених тампоните с лагерите :cry: -същата работа.Маже би е нещо долу в носачите?

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Вто 21 ное 2006 11:13

Колеги, и на мен ми изпуква еднократно нещо долу в дясно при навиване на волана, в движение при тръгване. Не знам окачването на пасата дали е на като голфа, ама сигурно е много подобно. Един колега ми говореше нещо за биалетки. Дали не е от тях.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 21 ное 2006 13:14

GVG написа:Колеги, и на мен ми изпуква еднократно нещо долу в дясно при навиване на волана, в движение при тръгване. Не знам окачването на пасата дали е на като голфа, ама сигурно е много подобно. Един колега ми говореше нещо за биалетки. Дали не е от тях.

Каре е по вероятно според мен.. и при мен беше така.. външното каре на полуоската.. само че интересното беше че секунди преди него превъртя вътрешното :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 21 ное 2006 14:25

Вариант-задни тампони на носачите или колкото и странно да звучи тампони на предния мост /магарето/ !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”