Някой може ли да ми каже при пълен ляв или десен завои се чува едно пукане в предницата.VWGOLF 3.
mod edit: vasstop
заглавието
при пълен ляв или десен завои се чува едно пукане в предница
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако пукането се изразява по скоро в тракане, и то само когато автомобилът е в движение, то това означава, че имаш външно каре за смяна. Ако е по - скоро съскане, и го има както в движение, така и при спрял автомобил, то това е от сервото. По принцип е нормално, но ако звука е по - силен, или нехарактрен, значи може да има проблем. 

- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Имах същия проблем като купих голфа. Ходих на доста майстори и никой не можа да каже от какво е.
В последствие забелязах, че ми е крив левия шенкел и гумата ми стои по-назад към калника(явно е имало удар от ляво, защото и калника е друг цвят отдолу).
След смяната на шенкела, това пукане при пълен ляв или десен, почти изчезна.
Има го, но много рядко.
Огледай я хубаво колата за удар, за изкривени детайли по предницата и дано отстраниш проблема, че е адски досаден.
Успех.

В последствие забелязах, че ми е крив левия шенкел и гумата ми стои по-назад към калника(явно е имало удар от ляво, защото и калника е друг цвят отдолу).

Има го, но много рядко.

Огледай я хубаво колата за удар, за изкривени детайли по предницата и дано отстраниш проблема, че е адски досаден.
Успех.
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dragan написа:SMEL написа:може би аксиален лагер на тампон на амортесьора-ако е еднократно изпукване-тава е.
При мен е точно едно изпукване само при пълен ляв. Ако е този аксиален лагер, може ли да дадеш малко повече информация ?
имам същия проблем и при мен е едно еднократно изпукване (прещракване), но освен че е дразнещо май несъздава друг проблем ...
- popodopolo
- Автомобил:
- Двигател:
slav написа:И при мене го прави това, най вече като е навит волана и слизам от бордюра или влезна бавно в някоя дупка. От скоро започнах да го чувам и за сега рядко го прави. Все си мисля и аз че е от лагерчетата на тампоните на макферсона щото вече доста отчетливо си потропват и плачат за смяна.
Смених тампоните с лагерите

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
GVG написа:Колеги, и на мен ми изпуква еднократно нещо долу в дясно при навиване на волана, в движение при тръгване. Не знам окачването на пасата дали е на като голфа, ама сигурно е много подобно. Един колега ми говореше нещо за биалетки. Дали не е от тях.
Каре е по вероятно според мен.. и при мен беше така.. външното каре на полуоската.. само че интересното беше че секунди преди него превъртя вътрешното

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”