Б3 вентилатор на парното работи само на 4-та степен

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Вентилатор на парното на Б3 работи само на 4-та степен

Мнениеот Iezekil » Съб 03 мар 2012 22:47

така е,но се тръгва от някъде и се кара поетапно,не може всичко на веднъж.В случая копчетата е добро начало,защото е по-лесно от вадене на резистора.Когато натисне пластинките и не тръгне,ще замери идва ли напрежение и ще знае какво да прави на татък.Според мен няма да стигне до термоблока.

valdes1999
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valdes1999 » Чет 08 мар 2012 9:54

Колеги, имах същия проблем с вентилацията. Работеше на 4 степен само. Смених термостата и заработи. След една седмица започна да работи пак само на 4 степен. Оказа се че проблема с горенето на термостата идва от това , че не съм си сменял скоро филтъра на купето, който засмуква въздуха отвън. При запушен филтър не се охлажда термостата и гори. Сменете си филтъра и положението с горенето на термостата ще се реши.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 08 мар 2012 19:14

най-близката дума по звучене дето ми хрумва е реостат.Пак е по-правилна от тази която използваш...

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Мнениеот milen_1975 » Пет 16 мар 2012 2:59

Колега, имам същия проблем и аз! Решавам го временно и след това пак се получава същото, защото не сменям моторчето!
Затегнали са ти фтулките на моторчето и за това свири! Затяга известно време и след това гори делителя на напрежение. Тази джаджа, която е показал колегата brad4edat е изгоряла и за това нямаш 1,2 и 3 степен. Предвестник за това, че ще изгори този делител на напрежение, е мириса на разтопени кабели, който моторчето издухва в купето няколко дни преди това! Сменяш елемента и степените ти идват, но не го пойш с поялник, а го захващаш с устър клеми, защото тиристора не бива да се подгрява. След това смазваш, до колкото е възможно и фтулките на ротора на моторчето, защото са ти затегнали и пак ще изгори.
Понеже съм патил и в момента патя с твоя проблем да ти дам още един съвет: при прдължително каране само на 4 та степен ти се стопява ключа за степените, защото грее, че тока му е много голем! Аз така си отворих допалнителна работа, като карах 1 месец само на 4 та степен, и сега трябва и ключа да сменям :banghead:
Това, което те посъветвах да направиш е временно решение на проблема ти! След, като фтулките са ти затегнали веднъж, след смазката им трябват 3 - 4 месеца да ги превземе ръждата, и са затегнали отново :banghead: Моторчето ти е пътник death
Така, че най доброто решение е смяна на моторчето :beer

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Вто 23 окт 2012 8:56

Добре, тва моторче как се сваля, трябва ли да се сваля цялото табло

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 23 окт 2012 9:40

Под жабката, махаш му буксата и четвърт оборот на ляво се отвърта и пада, нищо не се разглобява, ако нямаш климатик де, там ще трябва да се махат пластмаси май

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Сря 24 окт 2012 8:25

Благодаря колега, вчера го завъртях вентилатора и падна като кътен зъб. А бях се засилил да свалям цялото табло .. Както и да е, както и предполагах не беще изгорял, изтръсих го от листата и боклуците, падна и половин шепа прах от четките и като му подадох ток взе че тръгна. Незнам точно какво му е било. Забелязах обаче че колектора е вкопан около 1мм където са четките, но ще карам така колкото изкара ..

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Пет 09 ное 2012 10:14

След като сглобих моторчето на вентилатора, тръгна да върти много добре ... само че на обратно :banghead: :banghead:
ей тва вече ако не е каръщина
Съмнявам се че като съм сглабял статора съм обърнал горната му част на обратно, което означава айде пак разглавяй всичко наново :bishop

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Пон 12 ное 2012 9:54

Вчера пак разглобих моторчето. Наистина се оказа че съм завъртял горната част на ротора на обратно. Преди въртеше по часовниковата стрелка, като се погледне срещу перката, а като го обърнах завъртя на обратно, което е истинската покока. Като го сложих на колата, даже и взе да духа :mrgreen:
Що не са сложили посока на въртене на тва моторче, или някакво чопче за да може да се монтира само в едно положение. Той германеца май го е направил този мотор ако се скапе нещо - на боклука и нов. Само че ние българите с чук в ръка не мислим по тоя начин :Mr Green Fun

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Чет 31 яну 2013 11:34

Колеги някой може ли да напише какви са характеристиките на термосъпротивлението защото на мойто не се разчита от старост , намерих само на едно място и ми дадоха пище ,че е 139градуса , но ме съмнява не искам да го слагам пише 220-240v. 10A , a ме съмнява да е такова все пак говорим за 12V за кола .

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Чет 31 яну 2013 11:45

216 градуса, 10 ампера

Върни се в “Passat”