Карбуратори на КР

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
oHua
Автомобил:
Двигател:

Карбуратори на КР

Мнениеот oHua » Пон 20 ное 2006 17:33

Пичове,ще си взимам два двойни деллорто дхла 45 от няква алфа с турбо.Та мисълта ми е,че от карбове идея си нямам.Да ме светнете с каква дължина да напрая рънърите от карбовете към главата

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Карбуратори на КР

Мнениеот Li4o » Пон 20 ное 2006 18:26

oHua написа:Пичове,ще си взимам два двойни деллорто дхла 45 от няква алфа с турбо.Та мисълта ми е,че от карбове идея си нямам.Да ме светнете с каква дължина да напрая рънърите от карбовете към главата

Питай Paco - той има опит с подобни карбове ;)

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 20 ное 2006 18:27

и ги махна :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 20 ное 2006 19:31

истината е в инжекцион, ако ще да е от друга кола или от друг модел (АБФ), ама с карбове по-трудно май се нагласят нещата.

Потребителски аватар
oHua
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oHua » Пон 20 ное 2006 19:43

Абе аз имам от г60 инсталация,ама си мисля да пробвам първо с карбовете.

Потребителски аватар
r_tuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот r_tuning » Пон 20 ное 2006 22:15

oHua написа:Абе аз имам от г60 инсталация,ама си мисля да пробвам първо с карбовете.
ни6то не става колега с тия карбове:)))) :no-no

Потребителски аватар
Sachko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sachko » Пон 20 ное 2006 22:35

musura написа:истината е в инжекцион, ако ще да е от друга кола или от друг модел (АБФ), ама с карбове по-трудно май се нагласят нещата.

Megasquirt например :wink:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 21 ное 2006 0:15

Каква е философията с Г60 компа.. това ми е било винаги много интересно..някой може ли да обясни за какво става реч ?

Потребителски аватар
Sachko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sachko » Вто 21 ное 2006 1:02

Vizor написа:Каква е философията с Г60 компа.. това ми е било винаги много интересно..някой може ли да обясни за какво става реч ?

Епа никфа ... кфа да е ...
Треа да си земеш и филтърна кутия с дебитомер ... реика с диузи и регулатор ...абе с 2 думи и целия инжекцион ...
Ама треа да се препраи реиката понеже колегата кара 16 клапанов мотор като гледам ...
И треа да се има предвид 4е Г60 копма е за 8 клапанов мотор .. а тука говорим за 16 :roll:

Потребителски аватар
oHua
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oHua » Вто 21 ное 2006 8:17

Sachko написа:
Vizor написа:Каква е философията с Г60 компа.. това ми е било винаги много интересно..някой може ли да обясни за какво става реч ?

Епа никфа ... кфа да е ...
Треа да си земеш и филтърна кутия с дебитомер ... реика с диузи и регулатор ...абе с 2 думи и целия инжекцион ...
Ама треа да се препраи реиката понеже колегата кара 16 клапанов мотор като гледам ...
И треа да се има предвид 4е Г60 копма е за 8 клапанов мотор .. а тука говорим за 16 :roll:

G60-то не е с дебитомер,а с мап.
Sachko написа:абе с 2 думи и целия инжекцион ...

Имам го.Както и рейката и регулатор-а.
Но мисля да сглобявам турбо мотор,и ще ми трябва тая инсталация.А карбовете ще си ги карам на ежедневната/омръзна ми от тая механична дрисня/.

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Вто 21 ное 2006 12:51

Дори да турбинираш мотора тая електроника от Г60 не ти върши никаква работа. Трябва да се ремапва. :!:

Ако слагаш карбова гледай да са 45мм и ползвай делко от 1,3 мотор с вакум. Само така ще можеш да се оправиш с аванса. Това е по евтин и пробван начин хем да се отървеш от тъпата инжекция на KR-a, хем да ти тръгне мотора. Мога да ти дам и програма за смятане на жиглъори.

РАСО

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 21 ное 2006 13:27

В megasquirt-a му е майката!!!! :wink: :wink: :wink: Ама ако ще сменяш само това няма смисъл, поне валове му сложи!!! :D :D Иначе и карбовете са мания, ама си е остаряла работа... :roll: Аз лично мисля скуиртче да слагам зимата :roll: :roll: А и за ежеднвената кола не виждам кво ти пречи механичната инжекция... :roll:

paco написа:Дори да турбинираш мотора тая електроника от Г60 не ти върши никаква работа. Трябва да се ремапва. :!:
РАСО

До колкото разбрах с оригиналната електроника на Г60 спокойно надуваш на 0.7 ако сложиш турбо...може и да греша :roll: А ремапването е задължително просто, без значение к'ва му е електрониката... :D :D

Потребителски аватар
oHua
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oHua » Вто 21 ное 2006 21:30

Мерси за инфото Пацо.А иначе с мойто си делко,няма ли да стане работата.
Велко имам валове.

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Вто 21 ное 2006 23:46

Абе и според мен няма смисъл от карбуратори,ама щом си решил,после ще си ги махнеш,пъвото ще ти дава ебати разхода,второто на високите няма да ти храни добре колата,поне така ставаше с миналата ми кола,тя верно беше Лада,ама толко зор видя.Успех с начинанието.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 22 ное 2006 0:08

oettinger112 написа:Абе и според мен няма смисъл от карбуратори,ама щом си решил,после ще си ги махнеш,пъвото ще ти дава ебати разхода,второто на високите няма да ти храни добре колата,поне така ставаше с миналата ми кола,тя верно беше Лада,ама толко зор видя.Успех с начинанието.

Хах пич тука се изказваш доста неподготвен явно.. той определено няма да сложи ладови карбуратори на който на високите обороти не им стига една идея за да тръгнат замисли се малко .. човека първо мислеше за турбо конверсия но карбураторите май са му по присърце.. също така го позанвам лично и мога да кажа че не е човек който ще направи нещо което няма да върви :) има възможностите има времето има и парите

Върни се в “Силов тунинг”