Конденз в маслото
- MK2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Конденз в маслото
Много се притеснявам защото върху пръчката за маслото има някаква бяла течност,като кремче!!!Казаха ми че маслото правило конденз заради студеното време и карането на колата на къси разстояния!!!Само че има и нещо друго а именно това че колата харчи вода незнайно от каде!!!Смених радиаторчето на парното защото течеше,по маркучите няма никакви течове,а харчи около 200-300милилитра на 100 км.Данеби да ми е издухала гарнитурата на главата?Вие какво бихте направили ако попаднете в тази ситуация?
- mucho
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и аз неска пуснах подобна тема http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=1739 но при теб май положението е по-тежко щом имаш и по пръчката "майонеза" а казваш че и вода/антифриз ти гори - май е твърде вероятно наистина да бега у маслото (а самото масло на пипане как е?! - разредено?!) на твое място ич нема се помайвам ами директно у некой сервиз - за по сигурно та да видат и те
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
kondenz
Имаш вода в маслото.Като сменях гарнитурата на главата не източих маслото и малко вода беше влезнала,по капачката на маслото имаше бял конденз,клапаните взеха да чукат на топъл двигател.Смених маслото и се оправи.
Последна промяна от Жоро Делчев на Нед 14 дек 2008 22:07, променено общо 1 път.
- MK2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес пак бях в сервиз да ми поглднат колата и казаха че ако е издухала гарнитурата то било съвсем малко.Отвориха капачката на разширителния съд докато колата беше загряла в работна температура и имаше високо налягане(започна да съска).След това запалиха,подадоха малко газ и отново отвориха капачката на разширителния съд и отново започна да съска.Казаха че това не било нормално и сигурно гарнитурата на главата е в начален стадий на издухване!!!Също така ми казаха да карам доката маслото не станело на вода!!!А аз си мисля дали не може с уред за измерване на компресията да се разбере дали е издухала гарнитурата???
- Жоро Делчев
- BBS Collector
гарнитура
Аз два пъти сменям гарнитура- ако е издухала започва да бърка масло и охладителна течност, тя става черна,второ започва да,,надува,,-при загряла кола като стиснеш маркучите на радятора те са много ,,твърди,,заради по-голямото налягане в системата.Почти задължително се шлайфа главата.
Последна промяна от Жоро Делчев на Пет 24 мар 2023 12:35, променено общо 1 път.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
Шлаиф
В Хасково ходих да я шлаифам,незнам колко км си минал с тоя антифриз,ама преди да си сменя гарнитурата слагам нов антифриз и след 15мин го източвам супер черен,но твоя може да е черен ако не си промил системата.
-
- Автомобил: WV golf4
- Двигател: 1.9 ATD 2002
Re: КОНДЕНЗ В МАСЛОТО!!!
здравейте и от мен миналия месец и аз се сдобих с голф4 1,9 ТДИ покарах го 500км с маслото което беше след това го обслужих смених ремъци ролки филтри и водна помпа но след обслужването започна да прави конденз под капачката за маслото вярно е че карах колата само на къси разстояния не добре загряла но със старото масло нямаше конденз като не знам какво е било старото сега сложих 5w40 и с него се получава доста конденз.Та питането ми е каква може да е причината за това и трябва ли да ме притеснява това?
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
Re: КОНДЕНЗ В МАСЛОТО!!!
има много писано за тоя конденз, преди на опела имаше и сега на голфа си има,карам на къси разтояния и има...когато карам на дълги няма,нито маслото ми мърда нито антифриза......както казва по горе колегата .....му майката...кво стааа..тия коли са направени само за дълги разстояния и топъл климат
нещо нееее измислено както трябва от тия инженери

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”