С какво масло карате дизелите си?
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: С какво масло карате дизелите си?
Знаейки с какво φ(фи) е тръбичката за маслената магистрала на турбото,то трябва,този който е наливал 15В40 да е голям оптимист,че тази боза ще мине през посочената магистрала и смаже пълноценно турбо компресора през зимния период

Точно за това се притеснявам.Ще го сменя с тъничко, каквото е по каталог, пък дано не се окаже, че имам скрит проблем с това масло 

-
- Автомобил: passat 1.9 TDI
- Двигател:
Аз на моя Пасатор му бамнах Валволине 10в-40 Дура Бленд , 56 лева за 4 литра,с маслен филтър Clean - 10 лева. Засега съм много доволен и двигателя стана по тих !
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Специален поздрав за всички, които карат турбодизели с 10W40:

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Ти да не продаваш масла та всеки ден ни обясняваш с какво масло да си караме колите?
Като е казал производителя да карате колата с еди какво си масло, защо се правите на маймуни (тънко било, дебело било) ??? 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radi_nrj написа:Специален поздрав за всички, които карат турбодизели с 10W40:
1Z има над 100 000км САМО с 10W40.
Така че поздравите ги остави за теб или ги прати на този, който те е излъгал, че мотора ти е на оригинални км.

- radi_nrj
Колата не е моя, на колега е и не е от VAG групата, но е турбодизел. Карано е с 10W-40 и маслото е сменяно редовно. Колата си вървеше перфектно до последно така, че на твоя 1Z ако в момента му няма нищо не се знае дали утре няма да пусне димната завеса отзад

Не Дразнител, не продавам масло, а аз също съм изпатил. На моя AEL предните стопани са сипвали Castrol Magnatec 10W-40 и сега имам приличен радиален луфт на турбото, а кулера му се пълнеше с масло. Като ударих колата и тръгнах да си търся кулер от 2-рата употреба всичките, които гледах бяха пили масълце.
Моето турбо в понеделник също ще глътне едни 500лв за рециклиране и след това аз мисля да си я карам само с предписаното 5W-40, а вие си трошете колите както знаете.

IRRITATING написа:Ти да не продаваш масла та всеки ден ни обясняваш с какво масло да си караме колите?
Не Дразнител, не продавам масло, а аз също съм изпатил. На моя AEL предните стопани са сипвали Castrol Magnatec 10W-40 и сега имам приличен радиален луфт на турбото, а кулера му се пълнеше с масло. Като ударих колата и тръгнах да си търся кулер от 2-рата употреба всичките, които гледах бяха пили масълце.
Моето турбо в понеделник също ще глътне едни 500лв за рециклиране и след това аз мисля да си я карам само с предписаното 5W-40, а вие си трошете колите както знаете.
- RusH_DeMoN
- Автомобил: Vw Golf IV
- Двигател: AHF
radi_nrj написа:Колата не е моя, на колега е и не е от VAG групата, но е турбодизел. Карано е с 10W-40 и маслото е сменяно редовно. Колата си вървеше перфектно до последно така, че на твоя 1Z ако в момента му няма нищо не се знае дали утре няма да пусне димната завеса отзад![]()
IRRITATING написа:Ти да не продаваш масла та всеки ден ни обясняваш с какво масло да си караме колите?
Колега при мен да споделя,като взехме мк3ката преди 3г. за обслужване и наляха Castrol Magnatec 10W-40 и го бараше , турбото правеше проблеми като изключваше често .. 1.9TDI AFN (сега мк4 на обслужването е пак с това масло... докато не си направи километрите да сложим FUCHS ( Titan) 10W40. И да питам за консумативите на BOSCH ( маслен и въздушен филтър ) има ли оплаквания от тях ,че въздушния ми се струва малко по-плътен а досега на мк3 е слаган само полски най обикновен :D
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
radi_nrj написа:Колата не е моя, на колега е и не е от VAG групата, но е турбодизел. Карано е с 10W-40 и маслото е сменяно редовно. Колата си вървеше перфектно до последно така, че на твоя 1Z ако в момента му няма нищо не се знае дали утре няма да пусне димната завеса отзад![]()
Ти продължаваш да твърдиш че някой някъде преди 20г е предписал за твоя мотор пълна синтетика от сорта на 5/40, така ли?

Много ми е любопитно какво доказателство ще приведеш, че ако колата на твоя приятел беше карана само с пълна синтетика, нямаше да думне пак на същия пробег?

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Нема-нема пълната синтетика лекува турбини на по 300 000-400 000км и стават нови
- radi_nrj
На мен ми е ясно, че щом някой е решил да мине тънко ще извади от 10 кладенеца вода ама това тънкото в едим момент излиза дебело
Никого не карам на сила, а само показвам.
Нямам намерение да навлизам в подробности отновсно визкозитетни, товарни, топлинни и детергентни характеристики на отделните масла, защото "Транспортната Техника и Технологии" така и не я завърших, което автоматично ме прави НЕспециалист по тази материя.
Нямам и намерение да обяснявам устройството на втулков лагер работеш върху маслен филм при 100'000об/мин и температурен диапазон от -20 до +100 градуса по Целзий.

Никого не карам на сила, а само показвам.
Нямам намерение да навлизам в подробности отновсно визкозитетни, товарни, топлинни и детергентни характеристики на отделните масла, защото "Транспортната Техника и Технологии" така и не я завърших, което автоматично ме прави НЕспециалист по тази материя.
Нямам и намерение да обяснявам устройството на втулков лагер работеш върху маслен филм при 100'000об/мин и температурен диапазон от -20 до +100 градуса по Целзий.
Последна промяна от radi_nrj на Пет 21 юни 2013 16:15, променено общо 1 път.
- iRoute
- Автомобил: Honda Accord
- Двигател: 2.2 i ctdi
5w30 castrol magnatec.
- SA4MATA
- Автомобил: GOLF
- Двигател: 2.0 TDI
Каквато и да е кола с турбо максимум 10w40... Голфа е на 200 000 км и кой знае още колко са скрити(превъртяни) и си го карам с REPSOL TDI 5W40 и за сега не го пипа вече 3000к км :)
Върни се в “Дизелови агрегати”