С какво масло карате дизелите си?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Re: С какво масло карате дизелите си?

Мнениеот hristodj » Вто 05 фев 2013 10:15

:thup

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Вто 05 фев 2013 10:15

Знаейки с какво φ(фи) е тръбичката за маслената магистрала на турбото,то трябва,този който е наливал 15В40 да е голям оптимист,че тази боза ще мине през посочената магистрала и смаже пълноценно турбо компресора през зимния период :eek :mhihi

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Вто 05 фев 2013 10:40

Точно за това се притеснявам.Ще го сменя с тъничко, каквото е по каталог, пък дано не се окаже, че имам скрит проблем с това масло :eek

vankera
Автомобил: passat 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот vankera » Пон 22 апр 2013 9:27

Аз на моя Пасатор му бамнах Валволине 10в-40 Дура Бленд , 56 лева за 4 литра,с маслен филтър Clean - 10 лева. Засега съм много доволен и двигателя стана по тих !

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 21 юни 2013 13:54

Специален поздрав за всички, които карат турбодизели с 10W40:
Изображение

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пет 21 юни 2013 13:58

Ти да не продаваш масла та всеки ден ни обясняваш с какво масло да си караме колите?

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Пет 21 юни 2013 14:03

Като е казал производителя да карате колата с еди какво си масло, защо се правите на маймуни (тънко било, дебело било) ??? :screwy

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 21 юни 2013 14:24

radi_nrj написа:Специален поздрав за всички, които карат турбодизели с 10W40:
Изображение

1Z има над 100 000км САМО с 10W40.

Така че поздравите ги остави за теб или ги прати на този, който те е излъгал, че мотора ти е на оригинални км. :mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 21 юни 2013 14:38

Колата не е моя, на колега е и не е от VAG групата, но е турбодизел. Карано е с 10W-40 и маслото е сменяно редовно. Колата си вървеше перфектно до последно така, че на твоя 1Z ако в момента му няма нищо не се знае дали утре няма да пусне димната завеса отзад :mhihi :mhihi :mhihi

IRRITATING написа:Ти да не продаваш масла та всеки ден ни обясняваш с какво масло да си караме колите?

Не Дразнител, не продавам масло, а аз също съм изпатил. На моя AEL предните стопани са сипвали Castrol Magnatec 10W-40 и сега имам приличен радиален луфт на турбото, а кулера му се пълнеше с масло. Като ударих колата и тръгнах да си търся кулер от 2-рата употреба всичките, които гледах бяха пили масълце.

Моето турбо в понеделник също ще глътне едни 500лв за рециклиране и след това аз мисля да си я карам само с предписаното 5W-40, а вие си трошете колите както знаете.

Потребителски аватар
RusH_DeMoN
Автомобил: Vw Golf IV
Двигател: AHF

Мнениеот RusH_DeMoN » Пет 21 юни 2013 15:08

radi_nrj написа:Колата не е моя, на колега е и не е от VAG групата, но е турбодизел. Карано е с 10W-40 и маслото е сменяно редовно. Колата си вървеше перфектно до последно така, че на твоя 1Z ако в момента му няма нищо не се знае дали утре няма да пусне димната завеса отзад :mhihi :mhihi :mhihi

IRRITATING написа:Ти да не продаваш масла та всеки ден ни обясняваш с какво масло да си караме колите?

Не Дразнител, не продавам масло, а аз също съм изпатил. На моя AEL предните стопани са сипвали Castrol Magnatec 10W-40 и сега имам приличен радиален луфт на турбото, а кулера му се пълнеше с масло. Като ударих колата и тръгнах да си търся кулер от 2-рата употреба всичките, които гледах бяха пили масълце.

Моето турбо в понеделник също ще глътне едни 500лв за рециклиране и след това аз мисля да си я карам само с предписаното 5W-40, а вие си трошете колите както знаете.

Колега при мен да споделя,като взехме мк3ката преди 3г. за обслужване и наляха Castrol Magnatec 10W-40 и го бараше , турбото правеше проблеми като изключваше често .. 1.9TDI AFN (сега мк4 на обслужването е пак с това масло... докато не си направи километрите да сложим FUCHS ( Titan) 10W40. И да питам за консумативите на BOSCH ( маслен и въздушен филтър ) има ли оплаквания от тях ,че въздушния ми се струва малко по-плътен а досега на мк3 е слаган само полски най обикновен :D

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 21 юни 2013 15:25

radi_nrj написа:Колата не е моя, на колега е и не е от VAG групата, но е турбодизел. Карано е с 10W-40 и маслото е сменяно редовно. Колата си вървеше перфектно до последно така, че на твоя 1Z ако в момента му няма нищо не се знае дали утре няма да пусне димната завеса отзад :mhihi :mhihi :mhihi

Ти продължаваш да твърдиш че някой някъде преди 20г е предписал за твоя мотор пълна синтетика от сорта на 5/40, така ли? :mhihi

Много ми е любопитно какво доказателство ще приведеш, че ако колата на твоя приятел беше карана само с пълна синтетика, нямаше да думне пак на същия пробег? :gruebel

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пет 21 юни 2013 15:30

Нема-нема пълната синтетика лекува турбини на по 300 000-400 000км и стават нови

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 21 юни 2013 15:51

На мен ми е ясно, че щом някой е решил да мине тънко ще извади от 10 кладенеца вода ама това тънкото в едим момент излиза дебело :mhihi :mhihi :mhihi

Никого не карам на сила, а само показвам.

Нямам намерение да навлизам в подробности отновсно визкозитетни, товарни, топлинни и детергентни характеристики на отделните масла, защото "Транспортната Техника и Технологии" така и не я завърших, което автоматично ме прави НЕспециалист по тази материя.

Нямам и намерение да обяснявам устройството на втулков лагер работеш върху маслен филм при 100'000об/мин и температурен диапазон от -20 до +100 градуса по Целзий.

Последна промяна от radi_nrj на Пет 21 юни 2013 16:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
iRoute
Автомобил: Honda Accord
Двигател: 2.2 i ctdi

Мнениеот iRoute » Пет 21 юни 2013 16:06

5w30 castrol magnatec.

Потребителски аватар
SA4MATA
Автомобил: GOLF
Двигател: 2.0 TDI

Мнениеот SA4MATA » Пет 21 юни 2013 17:07

Каквато и да е кола с турбо максимум 10w40... Голфа е на 200 000 км и кой знае още колко са скрити(превъртяни) и си го карам с REPSOL TDI 5W40 и за сега не го пипа вече 3000к км :)

Върни се в “Дизелови агрегати”