Голф 2 - сутрин пали с много зор на бензин...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 - сутрин пали с много зор на бензин...

Мнениеот galaboff » Нед 19 ное 2006 10:59

Здравейте колеги,
Имам Голф2 1986, 1.8 карбуратор. Колата има газова уредба, но все пак е настроена да върви и на бензин и всъщност при сегашните цени на горивата се кара само на бензин :)
Проблемът обаче е следния - сутрин на струдено трябва да въртя много, за да запали, т.е. тя пали за много кратко, като автоматичния смукач няма време да вдигне оборотите над 1000 и гасне. Така прави към 10-тина пъти, преди да може въобще да поеме газ от педала, така че да задържи оборотите...
Карбураторът е със сменени гарнитури и също така добре регулиран, самоче е добре регулиран на топъл двигател....Палец, дистриб. капачка, кабели за свещи и свещи са нови, сменян е възд. филтър, колата е с перфектна центровка на компютър... Също така е нова и бензиновата помпа...
Имате ли идея какво може да води до този проблем и как мога да го оправя ?

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Нед 19 ное 2006 14:12

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=29623
Това е човека според доста хора във форума.

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Нед 19 ное 2006 14:16

Много благодаря :)
Още трудно се ориентирам във форума, твърде голям е :)

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Re: Голф 2 - сутрин пали с много зор на бензин...

Мнениеот vit_autosofia » Вто 21 ное 2006 6:42

galaboff написа:Здравейте колеги,
Имам Голф2 1986, 1.8 карбуратор. Колата има газова уредба, но все пак е настроена да върви и на бензин и всъщност при сегашните цени на горивата се кара само на бензин :)
Проблемът обаче е следния - сутрин на струдено трябва да въртя много, за да запали, т.е. тя пали за много кратко, като автоматичния смукач няма време да вдигне оборотите над 1000 и гасне. Така прави към 10-тина пъти, преди да може въобще да поеме газ от педала, така че да задържи оборотите...
Карбураторът е със сменени гарнитури и също така добре регулиран, самоче е добре регулиран на топъл двигател....Палец, дистриб. капачка, кабели за свещи и свещи са нови, сменян е възд. филтър, колата е с перфектна центровка на компютър... Също така е нова и бензиновата помпа...
Имате ли идея какво може да води до този проблем и как мога да го оправя ?

:wink: Разбира се че имам идея,но трябва да го пипна за да я осъществя :wink:

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Вто 21 ное 2006 8:29

Миналата зима един майстор беше сложил едно телче да застопори клапата в едно положение, защото колата се давеше... Махнах телчето, защото това, заради което се давеше е оправено вече. Първата сутрин след тази интервенция запали от четвърти път, което си е постижение :) Все пак, колега ще ти звънна скоро и смятам да те посетя :) Някак си ми се ще да пали само като му покажа ключа...:)

c1ick
Автомобил:
Двигател:

Подобен проблем имах и аз.

Мнениеот c1ick » Вто 21 ное 2006 18:10

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
вече сутрин пали от половин оборот :-)

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 22 ное 2006 6:41

galaboff написа:Миналата зима един майстор беше сложил едно телче да застопори клапата в едно положение, защото колата се давеше... Махнах телчето, защото това, заради което се давеше е оправено вече. Първата сутрин след тази интервенция запали от четвърти път, което си е постижение :) Все пак, колега ще ти звънна скоро и смятам да те посетя :) Някак си ми се ще да пали само като му покажа ключа...:)

Заповядай :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”