Избор на автомобил за теглене на платформа с 1500 кг. товар?
- Special mk3
- Автомобил: Vw Golf Mk3
- Двигател: TDI
- Контакти:
Re: Автомобил за теглене на платформа с 1500 кг. товар.
имам познати и приятели имат по 50/60курса с Golf 3 1Z комбита с платформа и кола и гуми и части никакви поражения 7/100 с платформа 8макс при стабилно каране впредвид че се кара по маршрут с яко байри никой не съм чул освем накладки и масло да сменят.
Шаран/Галакси/Алхамбра са по 2тона собствена маса и още 500кг плаформа 2500кг и кола 1500кг 4тона на 110кончета е много но ги дърпат и патуват има и такива.
Шаран/Галакси/Алхамбра са по 2тона собствена маса и още 500кг плаформа 2500кг и кола 1500кг 4тона на 110кончета е много но ги дърпат и патуват има и такива.
Лично аз дърпам с голф 3 тди 90к.с. и трябва да ти кажа, че си е тегава работа. Върви си колата, ама с по-голямата кола си е друго.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Предполагам ,че колегата разполага с определен бюджет и съвети за скъпи коли, няма му вършат работа . Да погледнеш колега някоя 124-ка Мердак 250D.Големи катили са
.Има често на сносна пара .Поогледай ,може да има нещо подходящо.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега apa6o ако намериш джипка дето на бавни ще теглиш каквото и да било с 90 км.. обади се да ходим по теб.. и да те теглим после Ние..
Само колегата дал предложение за Транспортер 2.5 е с осноование.. За да не каже някой ала бала...
Тегля компресор 1600 кг.. Теглил съм го с Форд Транзит 2.5 без турбо.. такава мъка не пожелавам на никой.
Следващото с което го тегля е е L200 136 к.с DiD 2008 , с него въпреки ще се усеща нещо закачено отзад си е песен.
Да не забравяме ,че Митсуто е с рама и е пригодено за товари до 1 тон.
Всичко по малко от 120 к.с и 2.5 мотор е абсолютна трагедия да не говорим ,че е опасно. Като отправна точка колегата да си погледне правилото на Е категорията.. Теглещото МПС не може да е по-леко от тегленото ППС, както се гледа и натоварването на топката на теглича. Както и спирачната сила при максимална маса на състава.
За предпочитане е МПС с ресьори ,.. такова е Кади-то ( пример) а то е и малко по-тежко със собстена маса 1700 кг и по-як съединител.
Да ме извиняват колегите теглещи с Голф 3 .. това граничи с безразсъдство и е опасно за всички.
Само колегата дал предложение за Транспортер 2.5 е с осноование.. За да не каже някой ала бала...
Тегля компресор 1600 кг.. Теглил съм го с Форд Транзит 2.5 без турбо.. такава мъка не пожелавам на никой.
Следващото с което го тегля е е L200 136 к.с DiD 2008 , с него въпреки ще се усеща нещо закачено отзад си е песен.
Да не забравяме ,че Митсуто е с рама и е пригодено за товари до 1 тон.
Всичко по малко от 120 к.с и 2.5 мотор е абсолютна трагедия да не говорим ,че е опасно. Като отправна точка колегата да си погледне правилото на Е категорията.. Теглещото МПС не може да е по-леко от тегленото ППС, както се гледа и натоварването на топката на теглича. Както и спирачната сила при максимална маса на състава.
За предпочитане е МПС с ресьори ,.. такова е Кади-то ( пример) а то е и малко по-тежко със собстена маса 1700 кг и по-як съединител.
Да ме извиняват колегите теглещи с Голф 3 .. това граничи с безразсъдство и е опасно за всички.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Symptom написа:Колега apa6o ако намериш джипка дето на бавни ще теглиш каквото и да било с 90 км.. обади се да ходим по теб.. и да те теглим после Ние..
Ти май си малоумен... Бавните предавки са за потегляне и евентуално големи изкачвания по маршрута.
Или сигурно ще ми обясниш, как ако ти се наложи в градски условия да спреш на някое баирче, ще успееш да потеглиш с 2 тона на теглича, без леко да запалиш съединителя ? А ако пътя е мокър ? Това, плюс допълнителното тегло на автомобилите 4х4, както и здравата рама са основните предимства за теглене на товар, които аз виждам. Но разбира се, за теб и Зандер явно 4х4 се изчерпва с раздатка без диференциал и постоянно каране на бавни

Ако имаш желание да продължиш темата, заповядай на лични

Последна промяна от IvanMan на Вто 05 фев 2013 19:17, променено общо 2 пъти.
Причина: Нарушаване на т.7 от правилата! Получаваш предупреждение!
Причина: Нарушаване на т.7 от правилата! Получаваш предупреждение!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да оставим квалификациите кой какъв е ,най малкото в форума такива изказвания не се толерират.То си е за теб. Да кажем ,че си противоречиш .Ти говориш за бавни предавки ,аз не. :) И през ум не ми е минавало да тръгвам на бавни щото е съваршенна глупост. Единствено има смисъл да потегли в нормален режим 4х4 ако условията го налагат. Освен тормоз за мотора и повишен разход няма нищо да получиш ако шофираш магистрално 4х4 ,то не изисква такъв режим. За големите баири си има големи мотори (Еврика)
Ако мислиш че ще потегля със запален съединител,... значи пак си помисли или никога не си виждал L200.
Темата е интересна за тези които наистина искат да избегнат кофти ситуации най вече поради незнание... а кой е малоумен ..направо ниама нужда да се назовава.

Ако мислиш че ще потегля със запален съединител,... значи пак си помисли или никога не си виждал L200.
Темата е интересна за тези които наистина искат да избегнат кофти ситуации най вече поради незнание... а кой е малоумен ..направо ниама нужда да се назовава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще огледам околните автокъщи за Шаран, Галакси и Алхамбра, но ако ми падне добра оферта за Ауди А4 или А6 1.9 ТДИ 4х4 Куатро може и една от тях да купя. Както казах ще транспортирам с платформата други коли.
ПП: ДОбре колеги, Вие ми предлагате да купя джипка, но на мен ми трябва оптимален разход на гориво...
ПП: ДОбре колеги, Вие ми предлагате да купя джипка, но на мен ми трябва оптимален разход на гориво...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кофти се завъртяха съветите ,инак те разбирам напълно .Аз съм се гърчил също с дилемата с какво да тегля...
Когато обаче и бюджета притиска а то това си е фактор вибаги работата става сериозна.
Ако може да ти свърши работа насока в тази посока.. то :
С условието, Ти искаш кола хем да е удобна ( ван) хем да може да тегли.. това за горенето Божа работа.. на данните които гледаш за извънградско слагай + 3 литра . Това ти е сметката да се ориентираш.
Данни за мотора си търси по тези показатели , при мен са достатъчни за баири, магистрали .. така ,че няма грешка.
Мотор 2.0 минимум ,2.5 "желан" вариант..
Макс. върт момент минимум 320 Nm колкото повече нагоре по-добре дошло,ориентировъчно от 135 к.с нагоре.
Имай предвид,че колкото по-големи са моторите и с повече нютони толкова по-яки са съединителите.. толерансите също ,така че намаляват ядовете с прекомерното износване.В тази връзка дълга база е плюс.
За предпочитане е задно предаване ама като няма вариант ,предното си е ок (като няма риба и цацата е риба)
Лично мое мнение: Чист автомобил го забрави.. примерно А4, А6 .. Вановете са малко по високи и са друга бира..по желан избор са.. над вановете са джипките и бусове..които ти не искаш ОК.
Затова е форума кой с каквото може да помогне.. и ко с каквото се е борил и сблъсквал.
Не подминавай VW Transporter, има и версия със седалки.. 2.5 и 136 к.с мотор ак оне се лъжа.. сериозна машина е .
Теглич избирай с натоварване на топката до или над 120 кг. щото има "леки" със 75 кг..
Като цяло избора на МПС за теглене ще определи и колко нерви ще бастисаш по пътищата,не пренебрегвай тоз момент. Като дойде баир и да почнеш да връщаш предавки и да гледаш по огледалата.. еееееем..ти и МПС-то. Сташно е не го казвам ей така. Па като вдигне и температура...
.
Когато обаче и бюджета притиска а то това си е фактор вибаги работата става сериозна.
Ако може да ти свърши работа насока в тази посока.. то :
С условието, Ти искаш кола хем да е удобна ( ван) хем да може да тегли.. това за горенето Божа работа.. на данните които гледаш за извънградско слагай + 3 литра . Това ти е сметката да се ориентираш.
Данни за мотора си търси по тези показатели , при мен са достатъчни за баири, магистрали .. така ,че няма грешка.
Мотор 2.0 минимум ,2.5 "желан" вариант..
Макс. върт момент минимум 320 Nm колкото повече нагоре по-добре дошло,ориентировъчно от 135 к.с нагоре.
Имай предвид,че колкото по-големи са моторите и с повече нютони толкова по-яки са съединителите.. толерансите също ,така че намаляват ядовете с прекомерното износване.В тази връзка дълга база е плюс.
За предпочитане е задно предаване ама като няма вариант ,предното си е ок (като няма риба и цацата е риба)

Лично мое мнение: Чист автомобил го забрави.. примерно А4, А6 .. Вановете са малко по високи и са друга бира..по желан избор са.. над вановете са джипките и бусове..които ти не искаш ОК.

Затова е форума кой с каквото може да помогне.. и ко с каквото се е борил и сблъсквал.
Не подминавай VW Transporter, има и версия със седалки.. 2.5 и 136 к.с мотор ак оне се лъжа.. сериозна машина е .
Теглич избирай с натоварване на топката до или над 120 кг. щото има "леки" със 75 кг..
Като цяло избора на МПС за теглене ще определи и колко нерви ще бастисаш по пътищата,не пренебрегвай тоз момент. Като дойде баир и да почнеш да връщаш предавки и да гледаш по огледалата.. еееееем..ти и МПС-то. Сташно е не го казвам ей така. Па като вдигне и температура...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Banicharka написа:Ще огледам околните автокъщи за Шаран, Галакси и Алхамбра, но ако ми падне добра оферта за Ауди А4 или А6 1.9 ТДИ 4х4 Куатро може и една от тях да купя. Както казах ще транспортирам с платформата други коли.
Ти ако мислиш, че една А6-ца 1.9ТДИ 4х4 с закачена платформа дето тежи поне 500 кила и кола на нея дето е 1500+ ще харчи осезаемо по-малко от джиБ със същия прикачен товар..
Търси поне Шаран, Галакси и т.н. ванове, ако не джип или бус. Т4-ка 1.9ТДИ също е добър избор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само да допълня.. не се мъчи да дириш 4х4 .. концентрирай се по другите параметри.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Миналата година теглихме с клубния бус ( VW T5, 2.5 TDI, 130 к.с.) победителят в гласуването на пуликата на VW Club Fest 2012 до Австрия - Worthersee.
Бяхме 8 човека в буса. Платформата беше стара и железна (т.е. тежка). Багажникът на буса беше пълен с багаж. Колата на платформата също.
Ето една снимка:

Значи бусът нямаше никакъв проблем да тегли. Дори със скорости между 140 и 160 км/ч по магистралите
Повечето време карахме по-бавно де и разходът беше между 8 и 9 дизел на 100
Според мен ако един по-слаб лек автомобил се натовари с такъв сериозен товар ще харчи не по-малко.
Бяхме 8 човека в буса. Платформата беше стара и железна (т.е. тежка). Багажникът на буса беше пълен с багаж. Колата на платформата също.
Ето една снимка:

Значи бусът нямаше никакъв проблем да тегли. Дори със скорости между 140 и 160 км/ч по магистралите

Повечето време карахме по-бавно де и разходът беше между 8 и 9 дизел на 100

Според мен ако един по-слаб лек автомобил се натовари с такъв сериозен товар ще харчи не по-малко.
- samo_pechka
Даже и ще ги мине
8-9 на сто си е ..направо супер
аз пък не мога да го смъкна под десятка 

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Ако ще се търси нещо в диапазона 90-110 коня за теглене на такъв товар няма ли да е по добре да е автоматик кутията. Така избягваш възможността от "запалване" на съединителя и прекомерното му износване. И задължително ще е май платформата да е със инерционна спирачка, че иначе и накладките ще подпалиш някъде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Moeto Л200 обикновено си харчи 7.2 като се натовари и тегли 8.7-9 там някъде.То пък и едни пътища имаме ..да теглиш ли да шофираш ли.
Vlad777 колегата ,това си е машина.. народ,багаж ,един BatMobil отзад на платформа..
Изпита за Е категория го карах на Фиат Брава и 2 тонна платформа с 2 оси... Еаххх му и железото и нещото..подмяташе го фиатчето доста..ма за изпита ок..ама до Виена или Мюнхен..?
*Задължително със спирачен механизъм..не вярвам да има фабрична платформа без спирачки.Сетих се колегата да проверява Tow Raiting-a като гледа МПС-та.. Там до известна степен са взети под предвид кое какво може да се прикачи.
Vlad777 колегата ,това си е машина.. народ,багаж ,един BatMobil отзад на платформа..

Изпита за Е категория го карах на Фиат Брава и 2 тонна платформа с 2 оси... Еаххх му и железото и нещото..подмяташе го фиатчето доста..ма за изпита ок..ама до Виена или Мюнхен..?

*Задължително със спирачен механизъм..не вярвам да има фабрична платформа без спирачки.Сетих се колегата да проверява Tow Raiting-a като гледа МПС-та.. Там до известна степен са взети под предвид кое какво може да се прикачи.
Последна промяна от Symptom на Чет 07 фев 2013 21:51, променено общо 1 път.
- samo_pechka
Над 750 кила вс.ремаркета са със спирачки 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”