голф2не пали студена и забива предницата при подаване на газ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
boss_11
Автомобил:
Двигател:

голф2не пали студена и забива предницата при подаване на газ

Мнениеот boss_11 » Пет 08 фев 2013 14:13

Колеги моля ви помагайте !!! не знам какво да я правя вече тая барака (голф2 1.6 бензин карбуратор) нито на бензин пали нито на газ завърти 2-3 пати и дави сменил сам кабели делко и палец комутатор не знам какво да правя вече.като загрее вече пали иначе на студено я няма само с дърпане.Писна ми от мйистори вече всеки път сменят по нещо а колата на същото полужение :banghead :banghead :banghead

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: не пали студена и забива предницата при подаване на газ

Мнениеот i.e.i » Пет 08 фев 2013 15:40

Плътно затворен смукач?

boss_11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_11 » Пет 08 фев 2013 17:25

i.e.i написа:Плътно затворен смукач?

как да го оправа това :)

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пет 08 фев 2013 17:53

Калега, аз имах същия проблем на Ритмо всяка сутрин го дърпах - ужас. Оказаха се свещи бяха станали над 1.2 мм, причукай ги на 0.7 за зимата е добре. И аз бях сменил доста работи като тебе и чак накрая открих проблема. Ако не е това виж делкото, чукчето, то няма какво друго да е. Успех!
Залагам за свещи.

boss_11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_11 » Пет 08 фев 2013 18:02

batmit написа:Калега, аз имах същия проблем на Ритмо всяка сутрин го дърпах - ужас. Оказаха се свещи бяха станали над 1.2 мм, причукай ги на 0.7 за зимата е добре. И аз бях сменил доста работи като тебе и чак накрая открих проблема. Ако не е това виж делкото, чукчето, то няма какво друго да е. Успех!
Залагам за свещи.

мерси колега утре ще пробвам и ще пиша какво е станало , а между временно и др колеги ако се сещат за нещо друго да помагат. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Re: голф2не пали студена и забива предницата при подаване на

Мнениеот Dushan » Пет 08 фев 2013 18:45

Колега и на мен се появи същия проблем едно към едно. Голф 3 1.4 ABD моно. Точно когато тръгвам на път и добре че тъкмо излизах от София, та ме издърпаха обратно. Явно двамата ще си решим проблема заедно. Какво ли не съм правил по колата но свещи не съм пипал - дори не знам с какво да ги развия(а на моя двигател са на най-скапаното място). Утре значи двамцата ще се занимаваме със свещи. :beer

boss_11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_11 » Пет 08 фев 2013 19:28

да колега и аз сам така утре не мога да си тръгна от София ако не ме дръпне някой

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот Gazaro_wow » Съб 09 фев 2013 12:46

Станахме трима :Mr Green Fun и аз от някъде Октомври миналата година започна трудно да пали колата (студена и загряла) и като карам в движение като пусна газта се усеща придърпване все едно не достига гориво смених горивен ,въздушен филтър, свещи, кабели, диструбуторна капачка, палец и всички вакумни маркучи по карбуратора, но проблема си остана и вдигнах ръце :surrender така и не можах да разбера от къде идва проблема. Единственото което забелязах е ,че имам луфт на оста на делкото писах в форума ,но никой не можа да ми каже дали е нормален този луфт и колко е допустимото.
П.С Колата е Голф 2 1.6 бензин/газ ЕZ мотор 1990г.

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Съб 09 фев 2013 15:03

Gazaro_wow написа:Станахме трима :Mr Green Fun и аз от някъде Октомври миналата година започна трудно да пали колата (студена и загряла) и като карам в движение като пусна газта се усеща придърпване все едно не достига гориво смених горивен ,въздушен филтър, свещи, кабели, диструбуторна капачка, палец и всички вакумни маркучи по карбуратора, но проблема си остана и вдигнах ръце :surrender така и не можах да разбера от къде идва проблема. Единственото което забелязах е ,че имам луфт на оста на делкото писах в форума ,но никой не можа да ми каже дали е нормален този луфт и колко е допустимото.
П.С Колата е Голф 2 1.6 бензин/газ ЕZ мотор 1990г.

При един колега с подобни проблеми на нашите е сменял каквото изброи ти, но накрая се оказало датчик на дросела (при него е моноинжекцион). Ако колата няма моно, проблема пак може да е накъде при смукач и дросел.

Иначе аз си реших проблема! И то без да сменям части. При мен се оказа нещо тривиално - много корозия по извода на една свещ. Викам си при другите не може да е така и извадих още две, преди да се усетя, че забравих кой кабел от къде е. :facepalm :mhihi След втория опит ги нацелих, като гледах кой кабел колко е дълъг. Иначе просто ги напръсках с един спрей за корозирали болтове и всичко заспа. :drive

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”