Заден лагер Голф 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Заден лагер Голф 3
Ще пробвам да понатегна леко, малко по трудно да се мърда шаибата и луфта да понамалее да видим какво ще стане
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Кои лагери ще попритегнеш, нови ли си купил или ще обереш луфта на старите. Щом веднъж са просвирили обирането на луфта има минимален или никакъв ефект, без значение на колко километра са самите лагери.
-
- Автомобил:
- Двигател:
на 700 км са, FAG стегнах ги с преплузващата шаиба, но луфт си имаше и просвириха, та сега мисля да го обера знам ли за 2-ри път слагам FAG та не си сложих SKF
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Повърхноста, по която става търкалянето с износването става по-грапава (нещо средно между вълнички и люспи). Тази повърхност се оправя само с шлайф - тоест с нов лагер. При смяна е важно да изчистиш старателно старата смазка и да сложиш нова защото в старата има замърсявания. ФАГ са може би най-фалшифицираните лагери, ако си купиш лагери от магазин за лагери, а не за авточасти вероятността да попаднеш на менте е по-малка (поне на мен така ми се струва). При всички случаи щом са изкарали толкова малко смени и магазина и марката. SKF са най-добрите лагери и май няма толкова ментета с този щемпел, но вероятно ще са с 50% по-скъпи от FAG.
Засега обери луфта без да пренатягаш - пак трябва да оставиш малък луфт и покарай така - може да се закрепят и да не вият толкова, ама е малко вероятно.
700км ми се струва малко дори за най-фалшивите ментета, може би бъркаш нещо при монтажа. Главината и оста в какво състояние са. Външната гривна трябва да е набита в главината със стегнатост няколко стотни, а вътрешната трябва да се надене на оста с хлабина няколко стотни. Да не би да сменяш само единия лагер, а да вие другия. На главините има по два лагера - голям отвътре и по-малък отвън.
Засега обери луфта без да пренатягаш - пак трябва да оставиш малък луфт и покарай така - може да се закрепят и да не вият толкова, ама е малко вероятно.
700км ми се струва малко дори за най-фалшивите ментета, може би бъркаш нещо при монтажа. Главината и оста в какво състояние са. Външната гривна трябва да е набита в главината със стегнатост няколко стотни, а вътрешната трябва да се надене на оста с хлабина няколко стотни. Да не би да сменяш само единия лагер, а да вие другия. На главините има по два лагера - голям отвътре и по-малък отвън.
Последна промяна от ktamen на Вто 15 ное 2011 20:46, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Купих ги от Авто + Младост 3
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
nedjalko1 написа:Смених задния лагер на голфа с FAG-25лв, но само единия след 5000 км, пак започна да свири даите идея от какво може да е, не е от неправилен реглаж, защото и другата главина я свалям няколко пъти, но проблем няма. Затягам докато обера луфта и се върти свободно, карам 100-200 км и ако има нужда малко претягам.
Да разбирам ли, че си сменил на ЕДНОТО задно колело ЕДИН лагер? Щото са 2...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
muns61 написа:nedjalko1 написа:Смених задния лагер на голфа с FAG-25лв, но само единия след 5000 км, пак започна да свири даите идея от какво може да е, не е от неправилен реглаж, защото и другата главина я свалям няколко пъти, но проблем няма. Затягам докато обера луфта и се върти свободно, карам 100-200 км и ако има нужда малко претягам.
Да разбирам ли, че си сменил на ЕДНОТО задно колело ЕДИН лагер? Щото са 2...

-
- Автомобил:
- Двигател:
и двата са сменени
:):):))):):D:D:D:D и на двете колела за 2-ри път вътрешен, външен, семеринг, Избиване на гривните на лагерите(или втулка нз. как се води) всичко е както си трябва, а вие

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Да не е от гумите, и най - китайското лагерче при добре регулиран луфт все ще изкара някоя и друга хилядарка.
Преди години на безпарични познати съм асемблирал лагери от карантии от кофата, изкарваха доста, ако външната черупка не е хептен изядена.
Преди години на безпарични познати съм асемблирал лагери от карантии от кофата, изкарваха доста, ако външната черупка не е хептен изядена.
-
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Да не е от гумите, и най - китайското лагерче при добре регулиран луфт все ще изкара някоя и друга хилядарка.
Е да бе ама не - един пич веднъж ми донесе нови лагери - на пресата още се изкриви външната гривна, казвам на пресата, не с чук с дърво, месинг и т.н.. Направо го пратих за други лагери да носи и така. Та май, за съжаление, има бая китайчета с произход Турция...
-
- Автомобил:
- Двигател:
SMR Лагерите стават ли, От Ауто + ме навиват да слагам тях. Пак ще сменям, този път на маистур - да ми замери и оста да не е преебана, Много маистури ми казаха по добре хлабави отколкото пренатегнати, Стягало се до откат и 1/4 назад. Интересното е, че винаги се преебава заден десен, аз сменям и двата
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, за да не пускам нова тема, искам да питам дали някой знае колко излиза смяна на заден ляв лагер на колелото, защото когато дигна гумата на крик и с двете ръце отдоло и отгоре подрпра гумата има лек луфт, засега не съм чул шум
от лагера, та съм готов за смяна, та някой знае ли колко излиза такава смяна? И трудно ли става, че много майстори ме плашат че ако има ръжда ще трябва да играе оксижена 
п/п Колата е Голф 3 АБД 1.4 с барабани отзад

п/п Колата е Голф 3 АБД 1.4 с барабани отзад

- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
Обери само луфта на лагерите щом не вие няма смисъл да ги сменяш.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
То и предния преди 1 година имаше малък луфт и след 9 месеца се разби напълно! Сега задния по същия начин, лятото нямаше луфт (лично го проверих) преди два дни когато сменях масло, го проверих и има луфт, майстора каза, че е тръгнал, и не знае колко ще излезе! Затова питам някой ако е сменял и знае каква е процедурата да сподлеи колко излиза като финанси! Знам, че няма да е 20 лева ама....... 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
С отстъпката купих най-скъпия лагер в Косер мисля, че на марката SWAG на цена около 10 лева, мисля 9 и стотинки. Иначе съм вземал и малко по-скъп преди време около 20 кинта на SKF мисля беше.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”