Заден лагер Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Заден лагер Голф 3

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 09 фев 2013 17:48

Благодаря за информацията, явно ще трябва и главина да се сменява, защото на предния сменях, ако въобще задните имат главини, и кажи речи, 100 лева ще ме оправят с труда! :k055

Потребителски аватар
vovo6808
Автомобил: VW GOLF MK3
Двигател: ABS 1992

Мнениеот vovo6808 » Съб 09 фев 2013 17:51

15сетина лв.е комплект лагери и семерина.Смяната не знам колко е защото си ги сменям сам.Не е кой знае каква филасофия.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 09 фев 2013 21:10

15 лева за едното колело? :yahoo_09 Вижда ми се твърде тЪнкач, ще питам в сервиза, защото не искам нещо менте, и да го сменям след 2 месеца пак! А главина сменя ли се, или отзад не се сменят главините? :surrender

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 09 фев 2013 21:12

my heart iS iCe написа:Благодаря за информацията, явно ще трябва и главина да се сменява, защото на предния сменях, ако въобще задните имат главини, и кажи речи, 100 лева ще ме оправят с труда! :k055

Главина( препоръчително от морга!) 10 лв,лагер SKF 25 лв...всичко 35 лв на ос!...сам можеш да го направиш,освен ако не можеш да си позволиш да си цапаш ръцете със смазка.Но 100 лв за смяна на лагер ???не!!!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 09 фев 2013 21:14

Благодаря ти за мнението колега, ясно и изчерпателно! По принцип предпочитам сичко да е ток. и да е ново, но щом казаш, че главините от моргата са по-читави ще се съглася с тебе и ще кажа на майсторите, защото аз нямам нужните инструменти да сменя лагера и никога досега не съм сменял, иначе ако имаше кой да ми показва със 2-те ръце и крака бих се изцапъл! Значи около 80 лева ще ми излезе всичко с труда :love.vwclub

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 09 фев 2013 21:20

my heart iS iCe написа:Благодаря ти за мнението колега, ясно и изчерпателно! По принцип предпочитам сичко да е ток. и да е ново, но щом казаш, че главините от моргата са по-читави ще се съглася с тебе и ще кажа на майсторите, защото аз нямам нужните инструменти да сменя лагера и никога досега не съм сменял, иначе ако имаше кой да ми показва със 2-те ръце и крака бих се изцапъл! Значи около 80 лева ще ми излезе всичко с труда :love.vwclub

Когато вземащ главина от морга я огледай внимателно да няма надраскано от превъртане!Ако е гладка тя е по-добра от новите в магазина,които са буквално кашкавалени.Ако твоите главини не са надраскани няма защо да се сменят!Най-важното е да не ти пренатегнат лагера!Ето за това внимавай много!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 09 фев 2013 21:23

По принцип ако взимам от морга, ще трябва и майстора който ще прави колата, да я гледа, защото аз не разбирам, чак до толкова. Ако не се съгласи да ходи по моргите, ще трябва да слагам нова, както направих на предно ляко колело, надявам се да нямам проблем!
А сложна ли е смяната на задните лагери? Защото на предното колело лагера не искаше да излезе от главината, и се налага да палят оксижена :b030 :facepalm

Потребителски аватар
vovo6808

Мнениеот vovo6808 » Съб 09 фев 2013 21:29

my heart iS iCe написа:Благодаря ти за мнението колега, ясно и изчерпателно! По принцип предпочитам сичко да е ток. и да е ново, но щом казаш, че главините от моргата са по-читави ще се съглася с тебе и ще кажа на майсторите, защото аз нямам нужните инструменти да сменя лагера и никога досега не съм сменял, иначе ако имаше кой да ми показва със 2-те ръце и крака бих се изцапъл! Значи около 80 лева ще ми излезе всичко с труда :love.vwclub

Колега отзад барабана е отлят заедно със главината.Продават се комплект двата лагера семеринга и законтрящата коронка.Не разбрах какъв е смисъла при всяка смяна на лагери да се сменя и главината.

Потребителски аватар
vovo6808

Мнениеот vovo6808 » Съб 09 фев 2013 21:34

my heart iS iCe написа:По принцип ако взимам от морга, ще трябва и майстора който ще прави колата, да я гледа, защото аз не разбирам, чак до толкова. Ако не се съгласи да ходи по моргите, ще трябва да слагам нова, както направих на предно ляко колело, надявам се да нямам проблем!
А сложна ли е смяната на задните лагери? Защото на предното колело лагера не искаше да излезе от главината, и се налага да палят оксижена :b030 :facepalm

Смяната на задните лагери няма нищо общо със смяната на преден лагер.Отзад са два конусни лагера а отпред е един двуредов съчмян лагер.Отзад се сменят за 30-40 минути.Акак майстора разбра че лагера е тръгнал след като няма шум.При конусните лагери е нормално да се появи луфт вследствие на износване който може да се обере.Пък ако имаш излишни пари направо го сменяй.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”