стъпково моторче

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

стъпково моторче

Мнениеот Жоро » Вто 21 ное 2006 15:34

Кажете къде точно се намира това стъпково моторче и какво представлява,за да го позная,а и лесно ли се сваля и как и с какво се промива? Има доста писано по темата,но аз не мога да го открия под капака!

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Вто 21 ное 2006 15:47

Там е стъпковото моторче на 1.8Абс мотор и твойто трябва да е там :roll: Незнам дали 1 към 1 с 1.4 :oops: Сваля се горе долу лесно и го промиваш с бензин :wink:
Дано съм помогнал и не съм объркал нещо :wink:

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo ... id=1571738

lolo_popo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lolo_popo » Вто 21 ное 2006 15:52

сваляш филтъра - изваждаш кабелите от буксата и има един кабел за маса, отвиваш четирите болта , и изваждаш целия механизъм, промиваш с кореселин, стъпковото е затворено и мисля че не се почиства, - при мен всичко се оправи само с промивка и изчистване на грешки от компютъра

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Вто 21 ное 2006 20:16

Е мерси,надявам се утре да го открия.Абе понякога на топъл двигател ми поддържа за известно време 1700-2000 оборота и на бензин и на газ,а на диагностики и по майстори не ми се ходи от страх да не ми разбъзикат колата-перфектна е и на газ и на бензин,а знам,че това рядко се случва.

Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FIRE » Вто 21 ное 2006 20:23

Разглабва се лесно на щипки е ако внимаваш няма да ги повредиш. Представлява обикновенно моторче с червяк когато компа му подаде импулс червяка се движи и бута лоста на газта просто е. Ако можеш свали го разглоби го смажи с грес. Аз така направих и всичко е наред.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 21 ное 2006 20:24

само дето му миете корпуса и нищо друго уважаеми колеги... тва е затворено адски плътно с оглед на всичката помия която му се излива отгоре под форма на масло и гориво и какво ли не. без разглобяване-ама ептен нищо не сте свършили. ептен защото и с разглобяване в повечето случаи нищо не става... 8)

Потребителски аватар
milkinis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот milkinis » Вто 21 ное 2006 21:54

vaskoto1 написа:само дето му миете корпуса и нищо друго уважаеми колеги... тва е затворено адски плътно с оглед на всичката помия която му се излива отгоре под форма на масло и гориво и какво ли не. без разглобяване-ама ептен нищо не сте свършили. ептен защото и с разглобяване в повечето случаи нищо не става... 8)
:deal Новичко или втора употреба vaskoto1 знае как :wink: иначе не става работата. А иначе точно там се намира и на ABD мотора джиджавката

Потребителски аватар
mita4ka
Автомобил:
Двигател:

стъпково моторче

Мнениеот mita4ka » Вто 21 ное 2006 23:46

това моторче се намира малко по в дяснол.може да бъде с 4 или 6 крачета.ако го разглобиш 1 на 100 да го събереш и да деиства прекъсвача вътре/двете пластини/.когато има съпротивление над 1 ом прави проблеми/въпреки че го дават до 10 ома/с промиване също не става.ако се сегурен че е от него си купи НОВО 130 е едното а другото 200лв.на BOSCH

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”