Passat B3 1.6 88г. Нормално ли е това?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
m0v3r
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: EZ 1988
Контакти:

Passat B3 1.6 88г. Нормално ли е това?

Мнениеот m0v3r » Съб 16 фев 2013 19:26

Колеги, имам странното чувство, че ми липсва някакъв преходник (тръбичка) за да отвежда въздуха от радиатора към въздушният филтър и от там към карбуратора.

Изображение Изображение

Така като погледнете 1-вата снимка нормално ли е състоянието на отвора в кутията към въздушният филтър? Мисля си, че по този начин не влиза достатъчно въздух и от там имам проблем с това, че не ми държи стабилни обороти колата.

Как е при вашите пасати?

Passat B3 1.6 88г.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Нормално ли е това?

Мнениеот Iezekil » Съб 16 фев 2013 19:46

Не от радиатора,а от емблемата тръгва тръбата.Ако си на газ е нормално ад я няма,май ги махат умишлено

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Съб 16 фев 2013 19:48

Има ли газ колата колега? Когато слагаха газ на моята кола премахнаха тази връзка от там, която свързва въздухозаборника от предната емблема с въздушния филтър да смуче въздух... На почти всичките с газ ги премахват, при теб какви въртели ти прави колата с оборотите?

Потребителски аватар
m0v3r
Контакти:

Мнениеот m0v3r » Съб 16 фев 2013 20:53

nokiangage написа:Има ли газ колата колега? Когато слагаха газ на моята кола премахнаха тази връзка от там, която свързва въздухозаборника от предната емблема с въздушния филтър да смуче въздух... На почти всичките с газ ги премахват, при теб какви въртели ти прави колата с оборотите?

Мда, на газ е. Проблема ми, е че не държи фиксирани обороти(газ). При паленето държи някакви обороти с претрисане в купето, след 1-2 светофара държи толкова ниски обороти, че е на прага да изгасне, чак не усещам дали работи двигателя, или пък 3-я вариант държи високи обороти все едно съм натиснал педала на газта. Въобще прави какво си иска когато си поиска дори и при загрят двигател. Една сутрин пък направо ме изуми, позволих си да я паля на газ при -3,4 градуса и двигателя мъркаше през цялото време по пътя за работа, шок и ужас. Да не говорим, че при -10 и нагоре изключа ли от скорост гасне докато не загрее до към 70-80 градуса. На бензин също не е розово положението, но пък там до сега не ми е угасвала дори при много ниски температури. При паленето на бензин първоначално работи като трактор едно такова задавено, баща ми ме гъбарка че тя тоя бензин не го гори ами през ауспуха го изкарва течен. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 16 фев 2013 20:58

Според мен, това от снимката не ти е проблема! Или темп. датчик или стъпково моторче! Провери и ламбда содната дали не дава грешка!

Потребителски аватар
m0v3r
Контакти:

Мнениеот m0v3r » Съб 16 фев 2013 21:02

my heart iS iCe написа:Според мен, това от снимката не ти е проблема! Или темп. датчик или стъпково моторче! Провери и ламбда содната дали не дава грешка!

Температурният датчик си е перфе, това моторче идея си нямам за какво служи :Mr Green Fun а пък ламбда екстра нямам до колкото знам :Mr Green Fun

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 16 фев 2013 21:04

Ем, при мен гаснише от ламбда сондата! Г3 1.4! А колебанието на оборотите го правеше от стъпковото моторче, ако си моно инжекция се намира под моното ! С едно почистване би трябвало да се оправи! :c020

Потребителски аватар
m0v3r
Контакти:

Мнениеот m0v3r » Съб 16 фев 2013 21:12

А за бензина забравих да спомена, че като натисна по-рязко педала на газта и забива предницата т.е. задавя се за секунда и си продължава напред все едно нищо не се е случило. :screwy

От скоро почна и да не ми изгасва лампата, която съобщава че не се зарежда акумулатора след като запаля, трябва да подам малко газ за да се оправи.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 16 фев 2013 22:32

Проблема е в газовата уредба най-вероятно тоя изпарител ми е набор. А изпарителите имат нужда от профилактика през няколко години. Мембраните като остареят стават като ламаринени.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Съб 16 фев 2013 22:39

znainainai написа:Проблема е в газовата уредба най-вероятно тоя изпарител ми е набор. А изпарителите имат нужда от профилактика през няколко години. Мембраните като остареят стават като ламаринени.

+1 :th_up , абсолютно същите проблеми имах и аз колега преди да си подменя мембраните и филтърчето с графита на 'нам си колко десетки хиляди километра :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 17 фев 2013 1:10

ако са ти бутали предварението може на това да се дължи "забиването" на муцуната на бензин.иначе колегите по-горе са описани възможните повреди,започвай да ги елиминираш една по една! :beer :beer

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Нед 17 фев 2013 2:36

Провери си и тампона под карба,също така огледай за напукани вакуми на карба или маркучите за газта :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Passat B3 1.6 88г. Нормално ли е това?

Мнениеот stefan4o » Нед 17 фев 2013 9:57

Тая тръбичка от филтъра дето липсва, не е ли същата оная, дето е закрепена зад емблемата и смуче въздух иззад нея?
Най-вероятно като е слагана газовата е махната още тогава, поради факта, че на газаджиите им е по-лесно така да "решат" проблема с високата скорост по инерция, когато колата гасне(истинското решение се нарича уравновесяване на изпарителя, има писано във форума по тоя въпрос).
Едва ли е в нея проблемът, ако досега си карал без нея.
Започни първо с центровка на запалването, провери си запалителната система - кабели, свещи, палец, капачка в какво състояние са. След това замери маркучлетата за вакуум и всички възли работещи с вакуум дали са херметични, има специален уред за това, в сервизите го ползват. Няма да е лошо да кажеш колата с кой код на мотора е, все пак, че да не ти дават акъл да сменяш ламбда-сонди и стъпкови моторчета, които изобщо не присъстват при теб.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 17 фев 2013 11:40

Трябва да видя дали не ми е останала такава на тавана... ще ти я подара..

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Нед 17 фев 2013 11:56

Stenly написа:Трябва да видя дали не ми е останала такава на тавана... ще ти я подара..

Нарочно я махат газаджиите заради по-големия приток на въздух при по-висока скорост,няма стабилен празен ход,гасне...и тн като я пуснеш по инерция :th_up

Върни се в “Passat”