Не влиза 1ва на голф 3 1992 1.8

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
shmorz
Автомобил:
Двигател:

Не влиза 1ва на голф 3 1992 1.8

Мнениеот shmorz » Пет 15 фев 2013 19:55

Не влиза 1ва на голф 3 1992 1.8ми 90к.с.Какъв може да е проблемът?

Потребителски аватар
Ickoov
Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 GX
Двигател: EJ20 2001

Re: Не влиза 1ва на голф 3 1992 1.8

Мнениеот Ickoov » Съб 16 фев 2013 0:38

Само 1ва ли не влиза? Ако да: Вдигаш капака, намираш къде е щангата от скоростния лост към кутията, виждаш че минава през едно 'ухо' на което някога е имало една пластмасова втулка. Ако въпросната шанга мърда(ще мърда) в страни като я разклатиш отиваш и си купуваш една нова втулка(5-10лв). Премахваш остатъците от старата, поставяш новата и ЗДРАВЕЙ, ОТНОВО, 1ВА ПРЕДАВКА. :th_up

PS: Ако не е от там сигурно имаш проблем с кутията :icon_sad

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Съб 16 фев 2013 19:19

Извинявам се че питам в темата на колегата , ами ако е обратния вариант " не излиза" 1ва ?
(при спрял автомобил трябва да запаля и тогава мога да изключа)

Потребителски аватар
Ickoov

Мнениеот Ickoov » Съб 16 фев 2013 20:47

absent написа:Извинявам се че питам в темата на колегата , ами ако е обратния вариант " не излиза" 1ва ?

Вече не мога да мисля днес :beer утре ще помисля и ще ти отговоря :mhihi

Потребителски аватар
Ickoov

Мнениеот Ickoov » Пон 18 фев 2013 0:10

Ickoov написа:
absent написа:Извинявам се че питам в темата на колегата , ами ако е обратния вариант " не излиза" 1ва ?

Вече не мога да мисля днес :beer утре ще помисля и ще ти отговоря :mhihi

С натиснат съединител ли се опитваш да изключиш 1ва? На наклон ли става това или без значение? В повечето случаи ако автомобила е спрян на наклон при изгасен двигател трябва доста усилие за да се изключи от скорост. :question :question :question

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Пон 18 фев 2013 16:41

Естествено че с натиснат съединител (даже се налага да паля на съединител понеже не мога да изключа от скорост)в повечето случаи се оказва че е по трудно на равно място да изключа от скорост отколкото някъде където има наклон .

Потребителски аватар
Ickoov

Мнениеот Ickoov » Пон 18 фев 2013 18:49

absent написа:Естествено че с натиснат съединител (даже се налага да паля на съединител понеже не мога да изключа от скорост)в повечето случаи се оказва че е по трудно на равно място да изключа от скорост отколкото някъде където има наклон .

А колко често ти се налага да освобождаваш от скорост на място, при изгасен двигател? Аз си мисля, че се налага при някои ремонти и при теглене(да пази господ) :mhihi . Ако те притеснява да палиш с натиснат съединител - няма място за притеснения. Аз така си паля вече 25К км. Дори в по-студено време е за предпочитане. В интерес на истината моята японка също не се дава лесно на изгасен двигател от 1-ва към N. Докато не спре да влиза не мисля, че е има проблем.
P.S. Някой по-грамотен от мен да се включи ако има друга идея.

Потребителски аватар
shmorz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shmorz » Сря 27 фев 2013 17:59

Ickoov написа:Само 1ва ли не влиза? Ако да: Вдигаш капака, намираш къде е щангата от скоростния лост към кутията, виждаш че минава през едно 'ухо' на което някога е имало една пластмасова втулка. Ако въпросната шанга мърда(ще мърда) в страни като я разклатиш отиваш и си купуваш една нова втулка(5-10лв). Премахваш остатъците от старата, поставяш новата и ЗДРАВЕЙ, ОТНОВО, 1ВА ПРЕДАВКА. :th_up

Мерси, а някаква снимка,схема къде се намира,че не съм запознат въобще

Потребителски аватар
Ickoov

Мнениеот Ickoov » Сря 27 фев 2013 18:19

shmorz написа:
Ickoov написа:Само 1ва ли не влиза? Ако да: Вдигаш капака, намираш къде е щангата от скоростния лост към кутията, виждаш че минава през едно 'ухо' на което някога е имало една пластмасова втулка. Ако въпросната шанга мърда(ще мърда) в страни като я разклатиш отиваш и си купуваш една нова втулка(5-10лв). Премахваш остатъците от старата, поставяш новата и ЗДРАВЕЙ, ОТНОВО, 1ВА ПРЕДАВКА. :th_up

Ти да не би 10 дни да си я търсил :mhihi . Схема не знам, но се намира някъде посредата зад двигателя и идва откъм лоста :th_up

Потребителски аватар
shmorz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shmorz » Вто 05 мар 2013 15:18

Ickoov написа:
shmorz написа:

Ти да не би 10 дни да си я търсил :mhihi . Схема не знам, но се намира някъде посредата зад двигателя и идва откъм лоста :th_up

Хаха :icon_lol просто нямам време да се занимавам с нея и да погледна,но днес я разгледах и май видях за коя втулка става въпрос.А откъде мога да си закупя в София такава,знаеш ли?

Потребителски аватар
Ickoov

Мнениеот Ickoov » Вто 05 мар 2013 15:53

Нямам представа. От Шумен съм. Но предполагам, че почти навсякъде ще се продават. Ще поразровя за някакъв сериен номер да не ти се налага да обясняваш: едно такова, дето презнего едно друго. Ще пиша по-късно :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”