Видях някои теми свързани с тоя модел и проблеми в скоростната кутия, ама реших все пак да пусна тема с надеждата, че може и другаде да ми е проблема, т.е. да не е толкова скъп ремонта.
Та, ето и някои от симптомите /не се проявяват винаги заедно/:
- - паля и понякога докато чакам да загрее, колата гасне;
- понякога не иска да запали и въобще не се чува да се включва хидравликата в скоростната, дето движи маслото. За да запаля трябва да вдигна капака, да понаместя жилото на съединителя и тогава вече става; или пък да откача ел. кабела към хидравликата, защото бучи леко все едно е забила и не може да качи масло. Т.е. правя нещо като рестарт на захранването на хидравликата или поне това си мисля, че правя;
- трудно превключва на задна; и по-точно превключва само ако мина бързо от първа на задна
- в последно време трудно превключва и на първа; като сложа лоста на скорост и започва да се тресе колата все едно иска да превключи, ама не може и така се мъчи известно време и накрая се чува изтракване и включва на първа; забелязах, че ако подам леко газ докато се мъчи да включи, става по-лесно
- като намалявам скоростта и минава от трета на втора се чува тропане, подобно на това, което се чува при ръчни скоростни кутии, когато се опитваш да превключиш без да си натиснал съединителя
- като седя на светофара двигателят работи неравномерно и се затриса, както при механични скорости все едно си на първа и държиш съединителя и започваш да го отпускаш, ама пак го натискаш
Имам подозрения, че е за смяна жилото на съединителя. Знаете ли на какви километри е добре да се сменя?
И ако имате някакви други идеи какво може да е за смяна, съдейки по симптомите ще съм ви благодарна, ако ги споделите.
Христина