Golf 2 1.8 GT странно тракане

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Re: Golf 2 1.8 GT странно тракане

Мнениеот vit_autosofia » Вто 19 фев 2013 5:45

stoqn8905 написа:Попринцип като се опитвах да си кача зимните 13ки от бившата ми кола както споменах по - горе, като хванах диска нали с главината имаше луфт, обаче нагоре надоло не наляво надясно. Смисъл такъв нагоре в амортисьора бие.. или то е едно и също ?

ПП: Да вметна, че при по - висока скорост (100 .. 120-130 до 160км/ч) няма никакво тропане по предницата, само това, което не го прави винаги а само при потегляне до 40-50км/ч

вътрешно каре :th_up

UltraV_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UltraV_87 » Вто 19 фев 2013 6:03

Легни под нея и напипай хубаво отвсякъде маншоните на вътрешните карета. Ако са тръгнали да се късат, значи си за карета. Ако са карета, най-добре си ги смени и 2те и то в комплект със всякаквите му възможни семеринги и прочие, за да се подсигуриш, че скоро няма да имаш проблем. И ако ще го правиш това, е дошъл моментът и да видиш как е маслото в скоростите - една цедка и малко доливане ако се налага няма да му се отразят зле :wink . Евала на баба 2-ка, че е една от най-здравите коли, ще живее и след нас :mrgreen

Но пък като се замисля, да не ти е била случайно хлабава гумата, щом казваш, че като сте я сложили вече не е имало проблем? На мен ми се е случвало при хлабаво стегнати болтове на гумата с по-ниска скорост да бие като чук в наковалня, а при по-висока да поизчезва (гумаджията беше случаен и от Буркас, иначе щях да се върна при него, замина ми джантата тогава). Ако няма скъсани маншони и е спряло да тропа, карай и чакай пак да затропа някой ден :mhihi

stoqn8905
Автомобил: VW Golf II 1.8 GT
Двигател:

Мнениеот stoqn8905 » Пет 22 фев 2013 0:42

UltraV_87 написа:Легни под нея и напипай хубаво отвсякъде маншоните на вътрешните карета. Ако са тръгнали да се късат, значи си за карета. Ако са карета, най-добре си ги смени и 2те и то в комплект със всякаквите му възможни семеринги и прочие, за да се подсигуриш, че скоро няма да имаш проблем. И ако ще го правиш това, е дошъл моментът и да видиш как е маслото в скоростите - една цедка и малко доливане ако се налага няма да му се отразят зле :wink . Евала на баба 2-ка, че е една от най-здравите коли, ще живее и след нас :mrgreen

Но пък като се замисля, да не ти е била случайно хлабава гумата, щом казваш, че като сте я сложили вече не е имало проблем? На мен ми се е случвало при хлабаво стегнати болтове на гумата с по-ниска скорост да бие като чук в наковалня, а при по-висока да поизчезва (гумаджията беше случаен и от Буркас, иначе щях да се върна при него, замина ми джантата тогава). Ако няма скъсани маншони и е спряло да тропа, карай и чакай пак да затропа някой ден :mhihi

Маншоните са здрави, вече ги погледнах. А тракането си се поеви отново, даже и при по висока скорост - от потегляне 1-ва, 2-ра, 3та 4-та ,5та 80км/ч и си прещраква такова, но като отпусна гаста колкото да държа примерно 80 или 90км/ч и спира. А от там нататък при ускорение след 90 примерно при изпреварване абсолютно нищо, но може би не се чува. :Mr Green Fun Та.. видяло се е че съм за каре, ще потърся да видя цените какви са и до края на седмицата ще се сменя. Благодаря ви за компетентните мнения :bowdown

stoqn8905
Автомобил: VW Golf II 1.8 GT
Двигател:

Мнениеот stoqn8905 » Сря 27 фев 2013 23:44

Колеги бяхте прави. Днеска след цял ден игра с едно приятелче се преборихме с проблема, който беше вътрешно каре. В интерес на истината не беше разбито, просто маншона се е скъсал в резултат на което се е нафрашкало с боклуци и карето беше сухо като барут :mrgreen В крайна сметка срещу 39лв. се сдобих с ново (предполагам китайско) с всичките му неща в комплекта. Благодаря ви за точните отговори :bowdown

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”