Б3 фар с ел.регулиране и без ел.рег.разлики

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Cockobg
Автомобил:
Двигател:

Б3 фар с ел.регулиране и без ел.рег.разлики

Мнениеот Cockobg » Сря 20 фев 2013 11:03

Колеги интересуваме някой може ли да ми каже какви са разликите между оригинални фарове хела с ел.регулиране и без ел.регулиране,тъй като моите на колата са един хела с ел.регулиране и един депо пак с ел.регулиране,но аз искам да си купя хела(за да са оригинални),но ми предлагат хела без ел.рег.и ми казаха че няма разлика..Та вярно ли е че мога да си сложа машинките на фара без ел.рег.и така и той да стане електрически?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Фар с ел.регулиране и без ел.рег.разлики Б3

Мнениеот radotom » Сря 20 фев 2013 11:29

Да, вярно е.
Машинката за реглажа на височината се монтира допълнително, на мястото на единия от държачите.
Фаровете са еднакви

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 20 фев 2013 17:22

Както каза колегата отгоре има просто една тапа на мястото на моторчето.Моторчето от твоя фар се вади със завъртане в едната посока и издърпване.Махаш тапата на другия фар и слагаш там регулирането! :th_up

Потребителски аватар
Cockobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cockobg » Сря 20 фев 2013 17:26

Колеги мерси за отговорите,ще го поръчам и като дойде ще го видя:)

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 20 фев 2013 18:06

Макар че имам спомен за един фар,но не помня може да е бил менте и затова дупката за регулиране беше капсулована,но и тогава имаш алтернатива-ще вземеш задната част от стария ти фар,ще го разглобиш и ще вкараш в старата коруба всичкото чарколя от новия :icon_lol -рефлектора тоест ще ти трябва само от новия,и естествено новото стъкло с щипките.

zelenoto g60
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelenoto g60 » Сря 20 фев 2013 21:11

kr1s0 написа:Макар че имам спомен за един фар,но не помня може да е бил менте и затова дупката за регулиране беше капсулована,но и тогава имаш алтернатива-ще вземеш задната част от стария ти фар,ще го разглобиш и ще вкараш в старата коруба всичкото чарколя от новия :icon_lol -рефлектора тоест ще ти трябва само от новия,и естествено новото стъкло с щипките.

Със сигурност е бил менте колега оригиналните си имат тапа и на нейно място влиза машинката

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Re: Б3 фар с ел.регулиране и без ел.рег.разлики

Мнениеот kr1s0 » Чет 21 фев 2013 23:19

Може,да.Аз гледах за блъснати пасати със счупени стъкла на фаровете,и взех рефлекторите от колеги за по бира,разглобих моите,махнах рефлекторите,сложих перфектните,затворих ги,и сега се гордея със светлината,дори с крушки от 5лв. бройката! :th_up
Само с регулирането на единия се скарах,че се счупи,но го измислих с една шпилка със заварени шайби и стана.

Върни се в “Passat”