Шаран АФН 110 бавно ускорява

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
mucy
Автомобил: VW Sharan
Двигател: AFN 110 1997

Re: Шаран АФН 110 бавно ускорява

Мнениеот mucy » Вто 19 фев 2013 15:00

myrshavija написа:
mucy написа:...един приятел ме вози с неговото Берлинго дето е 90 коня и ме залепи на седалката на 2ра,а аз със 110 коня не мога това...
Очевидно е какво трябва да направиш - махай го тоз Шаран и си вземи Берлинго!

Да но возията на Шарана е на светлинни години от тази на Берлингото,а и повече багаш се събира в Шарана. :exclaim

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 19 фев 2013 15:24

Еххх, хем искаме да върви много, хем да е голямо и комфортно ... а защо пък да не харчи 5/100? Не може хем онова в г.за, хем душата в рая. Всяко нещо си има цена. А в случаи като твоя, в който сравняваш колата си с приказките на едни други хора и с едни други коли, които нямат нищо общо ... Пожелавам ти успех! :biggrin

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Вто 19 фев 2013 15:36

Колегата щом иска малко повече мощност и вървеж – решението е едно чипче. Тоя двигател е податлив и биха могли да се постигнат доста причини резултати – хем вървене, хем комфорт. А и доколкото знам чиповете оптимизират и разхода гориво

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Вто 19 фев 2013 16:01

Абе да си му направи първо човека една профилактика на турбо,колектори,кулер,да махне катализатора ,да види ЕГР-а нещо да не е запекъл отворен и ще види как ще стане колата пушка ,тежеста не е оправдание ,все пак баничарките са по 90 коня да речем и се товарят само с по един тон товар ,и си вървят без проблем ...

Потребителски аватар
mucy

Мнениеот mucy » Сря 20 фев 2013 9:14

smash22 написа:Абе да си му направи първо човека една профилактика на турбо,колектори,кулер,да махне катализатора ,да види ЕГР-а нещо да не е запекъл отворен и ще види как ще стане колата пушка ,тежеста не е оправдание ,все пак баничарките са по 90 коня да речем и се товарят само с по един тон товар ,и си вървят без проблем ...

Това най ми хареса колега последното.Наистина баничарките не са толкова леки,а и са 90коня . Освен това имам чип сложен в ЕКУто.
Ако може тази профилактика за която говориш да се направи без разглобяване на турбото и колекторите че тук са на кофти място за откачане??За кулера май не е трудно махането ,но те е трудно!Катализатора е махнат вече.
А на другия колега да кажа :че нали точно за това съм я взел тази кола,а не някоя баничарка французойка.А и за разхода гледам има колеги са го докарали до 4.5/100 на извън градско. :wink :wink :bounce

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 20 фев 2013 10:52

mucy написа:Ако може тази профилактика за която говориш да се направи без разглобяване на турбото и колекторите

Да може ама не може,то ако ставаше без разглобяване....ехееее :wink Само не се залъгвай по разни килпчета в нета дето пръскат със някакъв спрей после отзад при форсиране излиза черен пушек и айде готово,всичко било изчистено :screwy

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Сря 20 фев 2013 12:00

Работата е доста занимавка ,ама без разглобяване не става ,даже и на мене пролетта ми предстои тая интервенция и се чудя с каква горелка или каква машинка да използвам за да грея гайките,особено на турбото ,че да не стане беля да скъсам някоя.

п.п. А входящия колектор се чисти за 30 минути точно ,той е отгоре и от егр-а се много цапа ,аз го изчистих и затапих егр-а като извадих маркуча и затапих маркуча с винт или нещо от този сорт.

Потребителски аватар
mucy

Мнениеот mucy » Сря 20 фев 2013 16:29

smash22 написа:Работата е доста занимавка ,ама без разглобяване не става ,даже и на мене пролетта ми предстои тая интервенция и се чудя с каква горелка или каква машинка да използвам за да грея гайките,особено на турбото ,че да не стане беля да скъсам някоя.

п.п. А входящия колектор се чисти за 30 минути точно ,той е отгоре и от егр-а се много цапа ,аз го изчистих и затапих егр-а като извадих маркуча и затапих маркуча с винт или нещо от този сорт.

Е като е голяма занимавка ще трябва да почака тогава,поне до пролетта като при теб,че и при мен гаиките от нагряване навсякъде вече са закръглени и едвам си личат че са гайки и ако се скъса някоя много ще ме забави поставянето после и т.н.
А иначе при мен ако извадя само маркучето на ЕГРа и го затапя ще дава ли някаква грешка на ЕКУто или не?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 20 фев 2013 16:53

mucy написа:А иначе при мен ако извадя само маркучето на ЕГРа и го затапя ще дава ли някаква грешка на ЕКУто или не?

Няма да ти дава !

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Сря 20 фев 2013 17:20

Гаранция че няма да има грешка и определено кола без ЕГР върви повече от кола с работещ ЕГР ,да речеме след 1-2 години ,като тази с работещия направи гнилоч ,изпробвано е на един приятел с АФН. За гайките баща ми понеже е стругар ,направи гайки ,които са по дълги и от много по силна стомана ,като и след това ги закали ,разглобявам ли го ще си ги сложа тях .И вземи го настъпвай тоя шаран ,моя 1 седмица не го ли настъпя веднага усещам че става по тромав ,и за това редовно види ли права и е безопасно си го юркам докрай ... :vw_shamp :love.vw

Потребителски аватар
mucy

Мнениеот mucy » Сря 20 фев 2013 18:42

smash22 написа:Гаранция че няма да има грешка и определено кола без ЕГР върви повече от кола с работещ ЕГР ,да речеме след 1-2 години ,като тази с работещия направи гнилоч ,изпробвано е на един приятел с АФН. За гайките баща ми понеже е стругар ,направи гайки ,които са по дълги и от много по силна стомана ,като и след това ги закали ,разглобявам ли го ще си ги сложа тях .И вземи го настъпвай тоя шаран ,моя 1 седмица не го ли настъпя веднага усещам че става по тромав ,и за това редовно види ли права и е безопасно си го юркам докрай ... :vw_shamp :love.vw

Я кажи как да го изрежа и за колко време ама подробно!Утре тръгвам до София и мога да направя каквото кажете по пътя. :icon_sad

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 20 фев 2013 20:16

mucy написа:
smash22 написа:Я кажи как да го изрежа и за колко време ама подробно!Утре тръгвам до София и мога да направя каквото кажете по пътя. :icon_sad

На пета от 2000 оборота педала до ламарината и така докато станат 4000 /или до 140км/ч ако те е страх от куките :)/ и това упражнение го правиш докато ти омръзне,после закрепваш на 140 и така колкото можеш да изкараш :th_up

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 20 фев 2013 21:26

4000об/мин на 5-та са си близо 200км/ч. :banghead

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 20 фев 2013 21:38

IvailoOo написа:4000об/мин на 5-та са си близо 200км/ч. :banghead

Добре де,малко съм прекалил с оборотите ама замисъла е ясен :wink

Потребителски аватар
mucy

Мнениеот mucy » Сря 20 фев 2013 21:59

Stivi написа:
IvailoOo написа:4000об/мин на 5-та са си близо 200км/ч. :banghead

Добре де,малко съм прекалил с оборотите ама замисъла е ясен :wink

Ясно Утре тръгвам и то е 80 км магистрала само дето мога да карам така но дано има ефект все пак.Като се върна ще споделя имало ли е ефект .М/у другото не става ли 4000 об. на 4 та ,че наистина на 5 та е малко бързичко отивам на 160км/ч така?Ако само оборотите са важни де.

Върни се в “Дизелови агрегати”