MobilLife написа:То се е видяло че ще се разглобява - тия копчета на кората се вади средната им част и после със дърпане ли излизат - да не ги потроша?
Копчетата ще ги извадиш много лесно те са от две части едната е така да се каже основна, а другата е тип "габарче" или по скоро "клин" т.е вкарвайки се в отворя на основната се получава закрепването.
1.Огледай ги хубаво в единия край "габърчетата" имат място да подпъхнеш отверка и леко да го надигнеш леко-полеко и след това го издърпваш внимателно след това отново подпъхваш с отверката и по същия начин изваждаш и основната част (и основната част и "габърчето" са пластмасови и от времето може да са станали чупливи не ги насилвай много).
2.Имаш и по една видия в левия и десния край на платмасовата кора на реда на пластмасовите габърчета почти на края им.
3.Имаш и една малка видиика челно на кората дори всичко да си махнал ако тя не е развита кората ще провисне. Ако дръпнеш кората по-силно има опасност да отчупиш пластмасата в която е навита видията. Може и сам да свалиш кората, но като за начало помоли някой да я крепи за да можеш скокойно да оглеждаш и работиш, а не да се шашкаш в кой миг ще се срине на земята.
По въпроса за чистачката.Поне при мен в левия страничен джоб на багажника имам въжможност да разкача и ревизирам водната тръбичка за задната чистачка.Тръбичката минава в горната част на "джоба" и не се вижда.Отваряш пластмасовия панел и търсиш с напипване отгоре малко над ръба на "джоба". Ако да там стига течност много жалко на следващото кофти място е дюзата на пръскалката и следва сваляне на пластмасовата кората.
Преди да разхвърляш чистачката може да опиташ да надуеш с компресорче за помпане на гуми участъка в който се съмняваш, че е задръстването.
При мен първия път даде резултат излезнаха песачинки. Слеващия път обаче се наложи да разхвърлям чистачката нацяло.
Успех